自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

ho69591011 發表於 18-8-2 17:35
請問升級做 visa signature 舊白金卡的八達通自動增值服務會唔會自動轉落新卡度?

...

要睇下個咭號有無變喎

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

ho69591011 發表於 18-8-2 17:35
請問升級做 visa signature 舊白金卡的八達通自動增值服務會唔會自動轉落新卡度?

...

唔會!
放下自在

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

木土土 發表於 18-8-2 05:30
如一路會keep到運籌理財户口要求既bank portfolio (1 M?),咁咪升law ,要埋張credit card,張卡都有幾多 ...

運籌$20萬就得

珍珠宮

回覆樓主:

你就好啦 我都想要signature

侯爵府

木土土 發表於 18-8-1 23:08
快d揀啦,邊樣消費多?如㨂dining ,所有用餐簽賬5x + 1x(基本)+3x(visa signature)=9x

即每$250 用餐簽 ...

是否揀左dining, 咁我去 萬寧買嘢就冇特別優惠?

琥珀宮

我愛Corina 發表於 18-8-2 19:03
運籌$20萬就得

我撈亂咗勁果隻,咁呢個應該無相關信用卡

琥珀宮

水草 發表於 18-8-2 19:30
是否揀左dining, 咁我去 萬寧買嘢就冇特別優惠?

Visa signature 仍有additional 3x

若消費多係超市manning ,就揀home唔揀dinning

琥珀宮

唔好煩我 發表於 18-8-2 18:46
要睇下個咭號有無變喎

卡號一定唔同

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

木土土 發表於 18-8-2 11:30
我撈亂咗勁果隻,咁呢個應該無相關信用卡

呢個都有呀,永久免年費白金卡

別墅

回覆樓主:

借位一問,有時食自助餐話要白金卡有優惠,咁signature係咪都有優惠架?

男爵府

希爾達 發表於 18-8-2 17:52
嘩!要年薪30万先得?掟係户口有50万?

其實我2樣都唔夠數
只係有個强積金户口係用獅子 bank

水晶宮

油麥麥 發表於 18-8-1 23:53
signature 唔接受申請,只會受銀行邀請成為signature, 是榮耀

邊個話?hsbc絕對唔係
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

水晶宮

木土土 發表於 18-8-2 13:30
如一路會keep到運籌理財户口要求既bank portfolio (1 M?),咁咪升law ,要埋張credit card,張卡都有幾多 ...

運籌keep20萬得喇
卓越才100萬
兩者都有免年費相關信用卡
運籌係白金visa
卓越係premier master card

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

用左8個月金卡,最近都收到信話upgrade signature,但前幾日返返下工,電話突然收到銀行前後一分鐘既短訊,話有2個啱啱批核左分別5千幾同4千幾美金既購物,我拿拿聲打去咭中心問,話有二個起英國網站購物交易已經授權了,起講緊電話期間,又彈2個短訊話有2個分別6千同一千美元購物被拒,因為之前已經碌爆咭了,獅子銀行話佢地只係中間代理,幫你比錢然後收返你錢,又停止唔到交易,只可以做既係cut左張咭,呢張咭我從不網上買野,只作一般本地零售消費,坐坐下突然話張咭比人用左8萬蚊,原來係咁無奈既。
我一世都唔會再用獅子咭。

寶石宮

2023年兔年勳章

希爾達 發表於 18-8-2 17:52
嘩!要年薪30万先得?掟係户口有50万?

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆樓主

當然升,用開好正

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

yuyueng 發表於 18-8-2 21:07
用左8個月金卡,最近都收到信話upgrade signature,但前幾日返返下工,電話突然收到銀行前後一分鐘既短訊, ...

放下自在

寶石宮

2023年兔年勳章

staywithli 發表於 18-8-2 17:25
其實都少去counter嘅
好彩樓上jm 提提我有可能要計埋個portfolio,否則若干時日後又要 down gra ...

運籌 全面理財總值廿萬可以

https://www.hsbc.com.hk/zh-hk/advance/

寶石宮

2023年兔年勳章

用左8個月金卡,最近都收到信話upgrade signature,但前幾日返返下工,電話突然收到銀行前後一分鐘既短訊, ...

之前有幾個po有講 獅子waive晒

男爵府

吓,咁驚

首頁

尾頁

跳至