夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

回覆樓主:

私家偵探

大宅

小牛牛0909 發表於 18-10-17 23:13
點解咁好笑,如果係覺得我有問題,點解唔好好同我去傾,而係暪住我去揾第二個女人。幾年前到現在我都講同 ...

我没有笑你的意思
為何你要求別人必須按你方式去做
男人和女人 做事不一樣
你和他分房訓
你有冇和佢講出理由,問下佢同意嗎
你都和他分房訓,老公可能感覺被離棄
重要巳經幾年, 關係必更疏離, 更疏離。
可想而知 親蜜行為更可能無。
身邊人可能内心已很痛苦, 無奈, 寂寞
亦會覺得你這個好人 如此優越的行為
試問你的行為 還算爰?

可能你會說他過去如何不是,
你自己想想 是否自己有問題

大宅

BK Milk勳章

Danny3101 發表於 18-10-18 05:49
我没有笑你的意思
男人和女人 做事不一樣

點解唔去將一段關係搞清楚先去開始再揾另一個開始?男人就可以咁樣搵小三?呢個理由會唔會牽強咗啲呀?我從來都冇想過要阻止佢去做其他野亦阻止唔嚟,點解唔可以將一段關係搞清楚先呢?都同佢講過,唔離婚的話就要做返老公應該做嘅野。我只想一段關係裡面可以清清楚楚,咁我都有錯?男人呀,男人,知唔知咁樣都虐待緊你地曾經深愛過嘅人,被遺棄一啲都唔好受,被騙+被遺棄可以令一個人瘋狂/發癲。

大宅

BK Milk勳章

Danny3101 發表於 18-10-18 05:49
我没有笑你的意思
男人和女人 做事不一樣

幾年以來,我都有提出過離開,係佢唔肯放手。

大宅

小牛牛0909 發表於 18-10-18 06:43
點解唔去將一段關係搞清楚先去開始再揾另一個開始?男人就可以咁樣搵小三?呢個理由會唔會牽強咗啲呀?我 ...

你有你講法
佢有佢做法

都系同一句
為何一定按你要求做

身邊人巳覺得被你狠狠地離棄
為何重要理你感受
你分房前 有理他嗎?

大宅

小牛牛0909 發表於 18-10-18 07:58
幾年以來,我都有提出過離開,係佢唔肯放手。

你們関系巳咁好
身遑人 就维持 大家吾开心
攬炒

大宅

BK Milk勳章

Danny3101 發表於 18-10-18 08:30
你有你講法
佢有佢做法

點解你可以講到已經有第三者都係冇錯?唔係按我要求去做,人與人之間相處根本就唔應該存在欺騙。如果男人係覺得自己空虛苦悶,點解唔可以了結一段自己唔想要嘅感情先去發展另一段新鮮感情?

翡翠宮

回覆樓主:

點解要分房呢?
呢個決定本身已經有一個 indication
因為仔女?咁有無大家努力維持親密?
大家同床其實好多小問題一個擁抱一次 pillow talk 已經可以撫平
分房連呢個機會都無埋
吾好講性生活缺乏對雙方都吾公平
我無飯食我鐵定外求
要離婚單方面申請就得
世上從來無離吾到既婚
不過,呢段關係係邊個放手先?
你有無盡過力?

大宅

BK Milk勳章

mini1204 發表於 18-10-18 09:15
點解要分房呢?
呢個決定本身已經有一個 indication
因為仔女?咁有無大家努力維持親密?

其實我開呢個帖,唔係想同你地去研究我地相處嘅對錯。我只想大家可以比一啲建議我,有咩方法可以搵到證據去證明老公有第三者。件事發展到呢個地部已經過咗幾年時間,當中會有發生過幾多野?唔講係唔想再諗起自己覺得唔開心嘅野,同你地講事件發展亦唔會將個事實轉變。
係呢個平台原來都唔可以將自己嘅煩惱,疑慮,諗法說出。我只想搞清楚大家嘅關係原來係錯。有冇人諗過,咁嘅關係維持幾年,我都想過新生活。係咪我做唔到欺騙另一半去識男人,我就係唔啱?我只想乾淨利落去處理事件,唔通又係錯?

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

小牛牛0909 發表於 18-10-18 09:36
其實我開呢個帖,唔係想同你地去研究我地相處嘅對錯。我只想大家可以比一啲建議我,有咩方法可以搵到證據 ...

要離婚的話,唔需要罪証,
你可以主動入紙申請。

大宅

BK Milk勳章

soso1227 發表於 18-10-18 10:58
要離婚的話,唔需要罪証,
你可以主動入紙申請。

知道,多謝提醒。

男爵府

小牛牛0909 發表於 18-10-18 08:54
點解你可以講到已經有第三者都係冇錯?唔係按我要求去做,人與人之間相處根本就唔應該存在欺騙。如果男人 ...

一味咬住對錯,對輓救,對分開,都亳無幫助。不灑脫,亦令事情變ugly。

其實你只是為啖氣要show 俾人睇你啱佢錯才去搞大龍鳯。

大宅

chillimom 發表於 18-10-18 11:44
一味咬住對錯,對輓救,對分開,都亳無幫助。不灑脫,亦令事情變ugly。

其實你只是為啖氣要show 俾人睇你 ...

Agreed.

要分开1個理由就夠
留低就算有10萬個理由都不夠。

大宅

小牛牛0909 發表於 18-10-18 08:54
點解你可以講到已經有第三者都係冇錯?唔係按我要求去做,人與人之間相處根本就唔應該存在欺騙。如果男人 ...

如站在道德高地
你可能绝對啱晒

現實不應非黑即白

大家成年人
都會有私心
是否過得人,過得自己
如果你自己完全沒有問題
根本就不用找証據

單方面申請離婚便可

我猜 : 你要証據只是想拿下枱街
告知身邊友人是他 背叛你
所以離婚

是否又會主動話比人知
我和他分房訓, 刻意精神 虐待
令佢感覺被遺棄, 孤單, 寂寞。
所以佢咪有可能喺外面搵其他人 做朋友啦
你自己覺得咁樣又唔得囉
自己唔要嘅嘢都唔可以畀人囉

大宅

你搵證據係想叫自己死心, 又或者去說服自己死心, 走出呢個窘局. 不過我可以話你聽, 有時人, 或者愛, 係可以令你無論個男人幾賤, 你都仍然會等他.

離唔離開, 睇自己.

翡翠宮

小牛牛0909 發表於 18-10-18 09:36
其實我開呢個帖,唔係想同你地去研究我地相處嘅對錯。我只想大家可以比一啲建議我,有咩方法可以搵到證據 ...

上網問問題, 一定有好多唔同既答案
無可能統一口徑

答你既問題, 要搵証據, 可以幫襯私家偵探, 上網搵是但一間都幫到你. 一個本地既平凡人, 睇怕2萬之內你已經可以得到你要既答案.

要免費既, 就要忍受唔同人既唔同鞭撻, 比人撻完仲未必有答案

首頁

尾頁

跳至