自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

LLMan 發表於 18-10-26 11:22
佢個間就係要員工book先得,最後我比左錢叫我媽等放學帶去睇私家
...

咁麻煩?即係你病左都要你老公去book? 咁咪好唔得閒

公爵府

畀面勳章

LLMan 發表於 18-10-26 11:22
佢個間就係要員工book先得,最後我比左錢叫我媽等放學帶去睇私家
...

咁佢又真係懶左D

子爵府

虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 好媽媽勳章

LLMan 發表於 18-10-26 11:02
我有做野,就係因為佢公司制度一定要員工親身book,而且亞仔又一時話痛一時又話唔痛
...
既然係咁, 點解佢仲叫你阿媽BOOK? 佢唔知規矩架?
不過佢間公司都傻傻地, 留到個人資料, 出示到證明文件, 就得啦, 駛乜死古古要親身BOOK
我B仔10月4日出世. 3.78KG
18MTH 15KG,84.5CM
13MTH 13KG,82.5CM
10MTH 12.42KG(連衫)
6MTH 10.08KG,72.5CM
5MTH 9.8KG(連衫)
4MTH 8.73KG,68CM
3.5MTH 8.98KG(連衫)
3MTH 8.4KG(連衫)
2MTH 6.9KG,61.5CM
1MTH 5.2KG

珍珠宮

LLMan 發表於 18-10-26 08:38
好嬲,晨早同c6開片
比我呻下....話說個仔隻腳痛左幾日,呢兩日叫佢book睇醫生,佢掛住打機,又話醫院診所 ...

其實兩夫妻係要互相体諒, 可能佢令到你好嬲, 但相嗌唔好, 但佢公司D規矩都幾得意

我屋企個水煲壞左, 我返到去水都無得飲, 我老公就話佢買, 但要食完飯先去買, 咁我口渴, 咪自己落去買囉. 如果成日為小事嘈, 好傷感情

男爵府

好明白, 我老公都係成日打機, 有時佢太過份我都有開佢火, 但自己要睇得開, 要化, 唔係只係激死自己, 男人怕煩, 呢啲打電話book期既事對男人來講會覺得好麻煩, 佢地會情頊啲女人book 完話佢知邊日好過. 你唯有要明白男人就是這樣的生物先會長命一點.

子爵府

回覆樓主:

我已經放棄咗叫C6做嘢好耐

水晶宮

wuwucancan 發表於 18-10-26 09:43
一個c6,一個6299⋯真係5好旨意佢地,我fd12月生,原本6299話湊,現在放飛機她説很慘找不到人湊bb ...
快手叫你朋友立即請工人,工人起碼預2-3個月到職。盡量在產假內處理好。過來人經驗,一定一定要有工人!否則自己好慘同不能上班。

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

你個打機、我個睇劇…… 大事小事都要我地女人做,咁個男人要黎做咩呀,唔係自己做唔到,而係一個家庭分擔事情做都好應該!

男爵府

vivibabyvivi 發表於 18-10-26 12:04
咁麻煩?即係你病左都要你老公去book? 咁咪好唔得閒

平時係睇私家多,因為個仔隻腳之前跌再有傷口,好番好耐下,宜家突然生出肉芽,所以先用佢的醫療

男爵府

babynetnet 發表於 18-10-26 12:55
你個打機、我個睇劇…… 大事小事都要我地女人做,咁個男人要黎做咩呀,唔係自己做唔到,而係一個 ...

好認同,我真係甘諗

子爵府

直接睇私家,拎單向老公CLAIM返錢

男爵府

heidys 發表於 18-10-26 12:17
既然係咁, 點解佢仲叫你阿媽BOOK? 佢唔知規矩架?
不過佢間公司都傻傻地, 留到個人資料, 出示到證明文件, 就 ...

佢發我悔氣講,我嬲到話我媽沒您媽咁叻

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

自己book,唔好傷和氣

琥珀宮

點解你唔BOOK?

珍珠宮

Astra00 發表於 18-10-26 12:50
快手叫你朋友立即請工人,工人起碼預2-3個月到職。盡量在產假內處理好。過來人經驗,一定一定要有工人!否 ...

叫左喇⋯呢個世界冇人可以信得過

公爵府

牛年勳章

好明白樓主,無人天生咩都識,識的原因也因有需要而學會,但吾代表我識左,就以後也是我做哂,如果老公吾識,問点book 呀!教我,咁樓主就吾會撻著。總之,真心,上心係假吾到,樓主,明白妳的辛苦,仔有事,梗係肉赤喇! 應該當父母,也有同樣的心,可是,樓主妳見吾到,失望,巳經提埋佢架喇,佢仍懒懶閒,抵嬲佢呀!

男爵府

CMMANDY 發表於 18-10-26 13:32
好明白樓主,無人天生咩都識,識的原因也因有需要而學會,但吾代表我識左,就以後也是我做哂,如果老公吾 ...

您講中晒,您的回覆令到我眼濕濕

水晶宮

回覆樓主:

我明 有時唔係邊個book
係樣樣嘢都好似唔關佢事咁
樣樣嘢都話唔識 好煩

水晶宮

回覆樓主:

看私家不用book! 政府約期好煩!

子爵府

2018父親節勳章 開心吸收勳章

gloriehungws 發表於 18-10-26 12:32
好明白, 我老公都係成日打機, 有時佢太過份我都有開佢火, 但自己要睇得開, 要化, 唔係只係激死自己, 男人怕 ...
男人平均壽命係比女人少6年左右
如果要男人搞埋呢啲野可能會早多幾年
利申我會book但都覺得好煩

我要我 盛放心中 快要熄滅的花火
我要我 救活命中 快要逝去的英勇

首頁

尾頁

跳至