自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

子爵府

現代醫學,生前預測/照到有可能出問題,梗係搵個最安全既辦法啦。
為人呀媽,梗係bb安全最重要,0.01%意外都唔想。

大宅

回覆樓主:

我覺得佢好烦成日提住,由有左有糖尿到生得,未停過,而且好似好刻意…,或者是宜家的演藝人利用结婚生B順便R啲贊助、廣告拍下

珍珠宮

回覆樓主:

唉~我朋友就係堅持順產,有一日,當時過左預產期兩日架啦~佢食完飯發現無胎動,趕去醫院,可惜bb已經無晒心跳~就係臍帶纏頸!
不過我之前個醫生話,臍帶纏頸好普遍,雖然係咁講,但我都一樣好驚囉!我寧願開刀,安安全全生bb出來~

珍珠宮

rose-mag 發表於 18-11-26 14:34
我生大仔都係,落咗產道出緊嚟果陣突然聽到個仔心跳變慢,嚇到我好驚,醫生話見到頭仔啦,唔好再推住,因 ...

講起紫色,我都記得我朋友話佢係引產,出到來個bb就係紫色架~佢喊到癲左!我地聽到都一樣想喊!

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

自私……我唔會博,博唔到喊都無人可憐!

珍珠宮

emimi 發表於 18-11-26 15:29
睇到留言好驚訝 我女都繞一週,問左醫生都話順產冇問題,我同個女配合得好好
臍帶纏頸1或2圈唔會 ...

我醫生就係你咁樣講嘅去解釋囉~
我都覺得好合理嘅~
不過講真,聽完明白,但控制唔到自己驚唔驚~

珍珠宮

good_pig 發表於 18-11-26 13:58
其實佢之前已經講過亂食嘢先糖尿...佢自己想經歷生b 多過想為阿b好

因為好多明星中意做show咁,分享自己順產係有幾偉大~
就好似餵人奶咁~

已刪除用户

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

醫生俾得佢順產, 應該有信心嘅, 無理由拆自己招牌掛, 有事發生點都對自己名聲無咁好!

大宅

emimi 發表於 18-11-26 15:29
睇到留言好驚訝 我女都繞一週,問左醫生都話順產冇問題,我同個女配合得好好
臍帶纏頸1或2圈唔會 ...

呢位媽媽解釋得好好
其實臍帶圈住條頸都普遍既,只要係鬆既就唔大問題
可能佢都係好鬆既呢
醫生護士俾得佢順產就應該唔危險

用戶要求終止服務

親友試過 37W 臍帶纏頸,入到醫院BB已經冇心跳,最終BB要講再見

開刀真係最安全,希望下次冇媽媽學佢咁樣,聽醫生意見係最重要

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

做個靚太 發表於 18-11-26 15:49
因為好多明星中意做show咁,分享自己順產係有幾偉大~
就好似餵人奶咁~

餵人奶,好多媽媽都會,駛乜咁高調

珍珠宮

good_pig 發表於 18-11-26 16:01
餵人奶,好多媽媽都會,駛乜咁高調

係囉~餵人奶同順產係一樣~
唔需要講到自己咁偉大,然後仲要抵毀人地喎~

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

做個靚太 發表於 18-11-25 23:43
講起紫色,我都記得我朋友話佢係引產,出到來個bb就係紫色架~佢喊到癲左!我地聽到都一樣想喊!
...

我大仔之後一日都幾乎因為窒息冇咗,好彩個天保祐救得番,又嚴重黃膽,照完燈出院後又要再入院,佢早產又唔識得啜奶。。。所以我老公當初唔講俾我知就係驚得擔心,我已經因為生佢搞到4度撕裂傷口,縫咗幾十蚊,如果我知道個仔咁,我一定喊死。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

公爵府

Heixsap 發表於 18-11-26 15:54
呢位媽媽解釋得好好
其實臍帶圈住條頸都普遍既,只要係鬆既就唔大問題
可能佢都係好鬆既呢

一堆無知嘅人笑人地無知 醫生都解釋,呢一刻照到冇纏頸唔代表下一分鐘冇,除非你每日都去照

翡翠宮

回覆樓主:

依家冇事咪冇事囉,有事果時係自己傷心!冇可能攞bb嚟博!!

翡翠宮

得閒姨 發表於 18-11-26 14:07
我表嫂第一個B就係咁,臨生前2日胎死腹中,過後要催生死胎,經歷十級痛去面對夭折嬰兒…
...

但好多人會覺得冇問題,叻過醫生所以可以自己決定點生bb出黎。。。。。

水晶宮

畀面勳章

DebuPegg 發表於 18-11-26 15:33
現代醫學,生前預測/照到有可能出問題,梗係搵個最安全既辦法啦。
為人呀媽,梗係bb安全最重要,0.01%意外 ...

無錯, 即使有0.01%有機會出意外我都唔會比佢發生,一定轉開刀

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

做個靚太 發表於 18-11-26 16:04
係囉~餵人奶同順產係一樣~
唔需要講到自己咁偉大,然後仲要抵毀人地喎~
...

佢抵毀人地嘛?

寶石宮

fatchu@home 發表於 18-11-26 16:09
依家冇事咪冇事囉,有事果時係自己傷心!冇可能攞bb嚟博!!

咪是,仲要拎偉大光環

首頁
12345...7

尾頁

跳至