親子旅遊

跳至

首頁
12345...6

尾頁

伯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

nicksonma 發表於 19-2-22 12:07
回覆 PCCW2319 的帖子

請問你係邊度參加一天圑? 幾錢一位? 我都想試下自由行再加local tour.

KKDAY我都見到有長城1日遊
唔知得唔得?
珍惜自己,珍惜身邊人...珍惜眼前人
不要給自己一個遺憾~

伯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

nicole_wan 發表於 19-1-2 19:54
回覆 PCCW2319 的帖子

都系避開中國大節日去啦,加上冬季北京霧霾都比較嚴重,所以都系按返原定計劃復活節 ...

樓主你報團定自由行?
我d女好想去北京
但要自由行
所以早幾日定哂酒店同機票
不要給自己一個遺憾~

侯爵府

2024勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

vkk 發表於 19-2-22 21:51
樓主你報團定自由行?
我d女好想去北京
但要自由行

請問有冇酒店推介?第一次返大陸自由行,要學下

珍珠宮

babychin 發表於 19-2-12 00:56
剛剛新年初三出發,跟團5天,都無霧霾,但超凍,日間零下3-8度。跟團去左主要景點,有老有少,新年大陸超 ...

而家仲有冇迫人買嘢?

伯爵府

nicksonma 發表於 19-2-23 15:33
請問有冇酒店推介?第一次返大陸自由行,要學下

我都係搵booking.com book酒店
我朋友叫我搵王府井街附近嘅酒店
因為近天安門,古宮
佢介紹過1間叫木棉花酒店
但我d女要住四合院
我就book左什剎海區嘅四合院

大宅

回覆樓主:

我都book咗永安跟團,4月13出發

大宅

youhello507 發表於 19-2-23 16:13
而家仲有冇迫人買嘢?

有帶我們去幾個購物點,報團的時候已經知道要去,當時旅行社職員講笑說,全程我們住五星級酒店,都是靠這些購物點sponsored 的,點都要去坐下。
到達購物點後,店舖職員沒有逼我們買嘢,其他團友大家都覺得OK, 想買才買。

水晶宮

vkk 發表於 19-2-22 21:44
我4月都自由行北京,請問可以分享一天團嘅Link, thx

https://bjlxtx.m.tmall.com/shop/shop_auction_search.htm?spm=a2141.7631565.0.0.7ca515d3xPCg6Y&suid=279342698&sort=default

天空之城, 快樂之地

伯爵府

PCCW2319 發表於 19-2-23 22:31
https://bjlxtx.m.tmall.com/shop/shop_auction_search.htm?spm=a2141.7631565.0.0.7ca515d3xPCg6Y&suid=2 ...

thx
不要給自己一個遺憾~

侯爵府

2024勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

vkk 發表於 19-2-23 19:21

我都係搵booking.com book酒店

請問你係四晚都是四合院嗎?一晚幾錢?

伯爵府

nicksonma 發表於 19-2-24 20:25
請問你係四晚都是四合院嗎?一晚幾錢?

係呀!
我一間豪華客房,一間3人家庭房
四晚差不多成$12000港幣
唔平,可能心急驚冇房
唔知有冇book貴左
希望唔好失望
因為d女想住
不要給自己一個遺憾~

侯爵府

vkk 發表於 19-2-24 20:34
係呀!
我一間豪華客房,一間3人家庭房
四晚差不多成$12000港幣

唔該晒!一晚三仟好贵呀!北京D酒店通常幾錢到啊?

伯爵府

nicksonma 發表於 19-2-24 23:12
唔該晒!一晚三仟好贵呀!北京D酒店通常幾錢到啊?

我book2間,平均1xxx晚
應該係四合院貴d掛
其他酒店幾百蚊晚一定得啦
不要給自己一個遺憾~

大宅

回覆樓主:

我book 王府井hilton 千三人仔,住18/4-22/4

子爵府

我哋新年自由行北京五日四夜,好好彩響故宮個日遇到初雪,靚到好似拍緊劇咁,其實自由行彈性好多,我哋仲走去啲小胡同搵野食(emoji)食嘢好平,好值得去

男爵府

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章

connie_51 發表於 19-2-25 00:29
我book 王府井hilton 千三人仔,住18/4-22/4

邊到 book 呀,平呀
你坐咩機去呀?

大宅

tabolau 發表於 19-2-25 13:58
邊到 book 呀,平呀
你坐咩機去呀?

換asiamile, 官網1月尾book

侯爵府

回覆 virox 的帖子

請問有無邊間推介?

子爵府

nicksonma 發表於 19-2-25 15:40
回覆 virox 的帖子

請問有無邊間推介?

你問酒店嗎?酒店我哋定王府井街嘅Novotel, 貪佢去每個景點都近同方便
而且好近北京APM,食嘢買嘢更加係方便至極

侯爵府

virox 發表於 19-2-25 18:00

你問酒店嗎?酒店我哋定王府井街嘅Novotel, 貪佢去每個景點都 ...

呢間好似唔錯。請問乾淨嗎?酒店早餐OK ma?一晚大概幾錢?

首頁
12345...6

尾頁

跳至