自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆 ganggang 的帖子

老牛聲走哂音咁講野low.
<br><br>

已刪除用户

2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章

回覆樓主:

伯爵府

其實取消定繼續,我諗唔係一個歌手自己本人可以決定,要關乎佢嘅團隊,主辦方。反正藝人做乜都係會有人講……建議樓主要求咁高真係唔好去睇演唱會喇,因為你多數失望,而家好多演唱會真係去感受氣氛多過認真聽歌

伯爵府

QY08040408 發表於 18-12-29 09:08
其實取消定繼續,我諗唔係一個歌手自己本人可以決定,要關乎佢嘅團隊,主辦方。反正藝人做乜都係會有人講… ...

認同。

公爵府

回覆樓主:

唱唔到退錢都要好大勇氣 ,因為損失都好大 ,場租要照俾 ,所有工作人員要照出糧 ,佢寧願賺小都要對得住歌迷 ,呢方面好過好多歌手,好似twins 咁,成場hea唱hea跳 ,都跟唔到拍子,同dancers 係各有各跳

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

ilikethis2005 發表於 18-12-29 01:04
兩睇啦。
繼續唱係唔想黎左既歌迷失望,無得聽就走,去得睇就唔旨在退錢,但成場聽沙聲又無意思。
唔唱退 ...

唔同意睇法

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

都敏俊C 發表於 18-12-29 01:11
學友開咁多場,中間都有休息2,3日

呢啲咪專業囉

珍珠宮

crvcrv 發表於 18-12-29 01:20
我今年四月去台北睇張歌神, 唱六場, 星期五六日 + 星期五六日, 中間一二三四 ... 唔唱.

下個月香港唱 xx ...

絶對同意,除咗專業,亦都要對嚟聽唱歌嘅人負責任呀。

wcpcelia    發表於 18-12-29 18:30

珍珠宮

MagDog 發表於 18-12-29 01:24
唱200幾場單一個人演唱會,唔知點做。咁張學無直頭錫身。聽聞今次冇跟陳太合作,基本上係冇需應酬。做完sh ...

直得欣賞

水晶宮

回覆樓主:

sammi老闆林建岳,你地明嗎?

珍珠宮

男爵府

crvcrv 發表於 18-12-29 00:54
劉華亦不值得體諒, 60歲都來緊, 冇可能用廿幾歲的體能來開 Show.

一見到連續 20場, 已經知道有問題.

好涼薄

大宅

我吾系劉德華丶鄭秀文的fan
開show撞啱病最慘,進退兩難,繼續死頂或取消都會令另一方不滿。其實接近60歲又啱啱復原,連續開廿場,太搏命啦。
我只諗到外地fans又買左炒飛果d損失慘重

伯爵府

即係呢見到華仔咁樣真係好心痛
但又洗唔洗拉埋sammi落水呢?
講真,取消定繼續對一個artist黎講都係一個艱難既決定!唔好忘記後面仲有成個團隊架!唔係一個人既事,係成team人既事呀!繼續唱就代表不負責任,咁取消算唔算?根本就打橫黎講
利申:我係Sammi超級fans,來抱不平的

珍珠宮

koalachan2002 發表於 18-12-29 00:44
咁起碼劉華咁都叫有承擔呀,阿Sammi 樂壇天后喎,我未試過睇一次演唱會,咁搵笨,無一首歌係完整唱到,一 ...

天后?

呢個免費我都唔會睇。

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

我記得學友都試過一次病,取消左

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

唔只 Sammi 係咁,Eason 都試過,把聲爛到不堪,但都出埋演唱會cd。

其實因病取消演唱會,當年小鳯姐同呀梅都試過。

我覺人始終係人,chur 到咁恒,仲邊有質素可言。

水晶宮

最勁joey,
我睇尾場,講更都係20場.
佢把聲都係咁靚,

sammi 近呢幾年完全唔掂.
全部都係嗌歌,唔夠氣.

男爵府

QY08040408 發表於 18-12-29 09:08
其實取消定繼續,我諗唔係一個歌手自己本人可以決定,要關乎佢嘅團隊,主辦方。反正藝人做乜都係會有人講… ...

真係唔怪得香港不進則退,本末倒置到咁既留言都可以大條道理講出黎。
竟然比錢睇演唱會,唔係為左睇歌手live 表演,而係去感受下個氣氛。
咁同個仔返學都唔係為讀書,志在返去識下同學,感染下個氛圍,真係無咩分別

子爵府

crvcrv 發表於 18-12-29 00:54
劉華亦不值得體諒, 60歲都來緊, 冇可能用廿幾歲的體能來開 Show.

一見到連續 20場, 已經知道有問題.

人地要賺到盡

首頁
12345...10

尾頁

跳至