自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

子爵府

我有骨氣ga,佢偏心就由佢偏心。
樓我會自己儲錢買。
好野,我會自己買
我唔會要求佢買野俾我

子爵府

李豆豆 發表於 19-1-24 18:53
老實講,俾著我就唔會再幫佢俾錢買野,既然佢有錢就自己買啦

佢地個個都冇人記得你生日,咁就唔好再同佢 ...

我依家就係諗住咁

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

happystich 發表於 19-1-24 19:26
係 所以我當時都冇咩問題
只係佢地上左岸
就走黎借我地呢d未上岸嘅人嘅錢俾親戚做生意

借唔借個決定係你地度,如果未買樓或者自己頭家都有負擔,我一定唔借。原則要顧掂自己頭家先

公爵府

happystich 發表於 19-1-24 18:28
就係有諗過先覺得傷心
以前大家一齊租樓 奶奶返兩份工返足7日
屋企d男人又唔做野 我幫佢分擔左好多家務

冇期望就冇失望

我對人地好,就係因為我想對佢好,唔一定係想佢都對返我好
付出已經係一種快樂

如果你付出得唔快樂既,就相敬如賓好了,唔駛做多。

子爵府

pomanlife 發表於 19-1-24 19:28
借唔借個決定係你地度,如果未買樓或者自己頭家都有負擔,我一定唔借。原則要顧掂自己頭家先
...

佢果時講到一個月就還 而且好危急咁
一時心軟就借左 但之後當然好後悔
最後拖左成年先還 大半年後先買到樓

其實借左我自己都有責任
但佢叫我地借果下好明顯都冇理過我地嘅生活

子爵府

siuying705 發表於 19-1-24 19:29
冇期望就冇失望

我對人地好,就係因為我想對佢好,唔一定係想佢都對返我好

岩嘅
我都冇諗過佢要回報我
但一知道差別咁大
唔開心點都有

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

happystich 發表於 19-1-24 18:13
最近同叔仔老婆去街
佢想買某樣野 諗緊買唔買果時無意中提起
佢同奶奶一齊出去 一定係奶奶俾哂錢

其實,唔關你奶奶事架。
有d人,親和力係特別強, 好識講說話,和人好容易親近,識講笑,讓tum人。可能你弟婦就係呢類人,你奶奶好難唔鍚佢架。
你就係行動派,但講說話可能唔太識tum,比較下,就唔會太得人歡心。

珍珠宮

我99都係超偏心⋯見少D算

琥珀宮

happystich 發表於 19-1-24 18:37

我就覺得好唔似啦

佢唔主動,你直情未鬼約佢出黎啦

水晶宮

happystich 發表於 19-1-24 19:26
係 所以我當時都冇咩問題
只係佢地上左岸
就走黎借我地呢d未上岸嘅人嘅錢俾親戚做生意

你太好人

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

pomanlife 發表於 19-1-24 19:18
同你一樣幾個嫂,通常99有野比心抱都比佢地揀殘揀剩先拎黎塞比我,咁又可以點,咪爭氣啲,我唔係一定稀罕 ...

係架!我奶奶都係咁架,真係由佢,我同佢無乜兩句,有幾句都唔方好野

水晶宮

happystich 發表於 19-1-24 19:23
我老公三兄弟 我老公最大
妯娌老公排中間
以我觀察係奶奶最錫細果個

我老公係中間仔

大仔細仔做生意會打本

我老公係乜都冇

我就係睇中呢點,我可以做返自己,唔駛取悅他人

侯爵府

咁仲正啦,無拖無欠,第日佢地有咩頭暈身慶你唔使理佢,叫佢搵返叔仔同埋叔仔老婆

禁止訪問

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

stagea 發表於 19-1-24 19:52
係架!我奶奶都係咁架,真係由佢,我同佢無乜兩句,有幾句都唔方好野
...

Same same

彩鑽殿

happystich 發表於 19-1-24 19:30
佢果時講到一個月就還 而且好危急咁
一時心軟就借左 但之後當然好後悔
最後拖左成年先還 大半年後先買到樓 ...

想當年我99都係叫我地攞錢出黎幫哩個幫嗰個架,次次都拒絕之後唔會再問la,99自己都有錢,佢要幫都幫得起,我地有頭家,有細路,隨時要用錢,真係諗唔到理由點解要幫

子爵府

回覆樓主:

有d嘢受左係要還,争在遲早問題。

你有能力同本事afford到,唔需要其他人施予,咁諗個心會唔會舒服d?

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

樓主,明白你會覺得心淡。

不過希望你唔好太唔開心,做好自己就夠嘞。

男爵府

最近同叔仔老婆去街

唔好唔開心,以後初一十五啦,人地點對你,你就點對返人囉
做人,5好難为自己

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

最近同叔仔老婆去街

冇野唔關我事!你又咪諗咁多

我同99冇見好耐

首頁
12345...6

尾頁

跳至