親子旅遊

跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

Gloriasogashiwa 發表於 19-2-19 19:28
我們住長島樂園酒店, buffet 超正。如果鐘意玩機動遊戲,長島樂團好玩d。
...
請問長島樂園酒店是否很舊?

Tks!

子爵府

MWFCHAN1 發表於 19-2-26 18:09
請問長島樂園酒店是否很舊?

Tks!

我們住的 Olive Hotel 是有些舊,但也不是太差。

大宅

Gloriasogashiwa 發表於 19-2-26 18:13
我們住的 Olive Hotel 是有些舊,但也不是太差。

早餐buffet 是否就是在Olive hotel 食?

子爵府

MWFCHAN1 發表於 19-2-27 14:48
早餐buffet 是否就是在Olive hotel 食?

是呀,我們早晚都是buffet.

珊瑚宮

虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

回覆 MWFCHAN1 的帖子

硬件最靚應該係花水木, 但係好貴呢

子爵府

回覆樓主:

試過

上到金澤,落返大阪

複式洋房

回覆 LCHF 的帖子

我也初步計劃了10天名古屋自駕遊(二大二小),大阪入名古屋出,也可以給些意見嗎?

Day1)7:30香港➡️大阪
➡️伊勢花火會
(宿伊勢)- 14:00 在機場走,花火會19:00開始

Day 2) 伊勢神宮外宮內宮➡️厄除町托福橫丁➡️鳥羽展望台(cafe)➡️15:00 海女之屋體驗➡️石神神明神社➡️浜燒市場海太郞➡️(宿鳥羽)

Day 3) 鳥羽海豚島➡️鳥羽水族館
➡️二見興玉神社夫婦岩➡️松阪牛
(宿鈴鹿)

Day 4) 鈴鹿賽車樂園
(宿長島酒店)

Day5)長島水上溫泉樂園
(宿名古屋市)

Day 6: 名古屋➡️郡上八幡➡️白川鄕➡️高山街(宿飛驒高山溫泉酒店)

Day 7: 上高地(hiking) ➡️名古屋(宿名古居市)

Day 8) 名古屋市內遊(宿Legoland 酒店)

Day 9) LEGOLand (宿常滑酒店)

Day 10)早上Aeon mall ➡️16:40

返香港

男爵府

2023年兔年勳章 虎到金來勳章

loksumyan 發表於 19-2-12 13:03
我名古屋入,大阪走
共9天

決定去8天,名古屋入,大阪走,請問可分享詳細行程嗎?轉了幾多個間酒店?

男爵府

Gloriasogashiwa 發表於 19-2-27 15:14
是呀,我們早晚都是buffet.

Buffet好唔好食?有興趣去長島,因為見較名古屋市,可玩水上樂園又可浸溫泉,太激的機動遊戲反而冇咩興趣,值唔值得去?會不會多人又好噪?

男爵府

Gloriasogashiwa 發表於 19-2-26 17:24
想平就搭近鐵,想快就搭新幹線 (貴些),冇可能兩者兼得。如果未買機票,建議名古屋和大阪分開兩次玩。
...

我都明分開玩會好D,我對shopping冇咩興趣,亦冇特想去的地方,小朋友想去Legoland又想去USJ,今年去左日本,下年唔會再去,亦唔知幾多年之後先會再去,所以想安排去曬兩個樂園,因為家庭旅行只一年一次。

子爵府

cpmummy 發表於 19-3-5 00:41
Buffet好唔好食?有興趣去長島,因為見較名古屋市,可玩水上樂園又可浸溫泉,太激的機動遊戲反而冇咩興趣 ...

Dinner buffet 超正,有松葉蟹,和牛,壽司即叫即做,每次5件任揀,甜品好多款。最特別是中間離開半小時睇煙花,睇完再返去食。

子爵府

cpmummy 發表於 19-3-5 00:48
我都明分開玩會好D,我對shopping冇咩興趣,亦冇特想去的地方,小朋友想去Legoland又想去USJ,今年去左日 ...

仔 6歳去USJ, 9歳去名古屋Legoland,兩間都唔鐘意,可能調轉玩會好些。反而枚方公園去了兩次都鐘意,但去完鈴鹿賽車和長島樂團就更愛。愈大愈喜歡玩刺激機動遊戲。

男爵府

Gloriasogashiwa 發表於 19-3-5 00:59
Dinner buffet 超正,有松葉蟹,和牛,壽司即叫即做,每次5件任揀,甜品好多款。最特別是中間離開半小時睇 ...

單看文字都流口水,睇來可考慮入住長島樂園

男爵府

Gloriasogashiwa 發表於 19-3-5 01:10
仔 6歳去USJ, 9歳去名古屋Legoland,兩間都唔鐘意,可能調轉玩會好些。反而枚方公園去了兩次都鐘意,但去 ...

應該調轉好些,我仔5歲時去過新山的Legoland,他仲係好想去多次,所以才安排去名古屋,費時遲幾年去,他又唔啱玩如果唔係只去大阪會輕鬆些

子爵府

cpmummy 發表於 19-3-5 13:04
單看文字都流口水,睇來可考慮入住長島樂園

我們住 olive hotel, 另兩間好像不是 buffet, 你看清楚menu 先好訂。

大宅

cwtang 發表於 19-2-28 23:54
回覆 LCHF 的帖子

我也初步計劃了10天名古屋自駕遊(二大二小),大阪入名古屋出,也可以給些意見嗎?Day1 ...

行程好豐富喎!
上高地行山係點玩法?

複式洋房

回覆 greenlover 的帖子

未plan , 不過見到旅行社有以下建議。[img]blob:https://www.baby-kingdom.com/03bdf8e2-dbc2-4696-896d-83b1e45d26d5[/img]

侯爵府

畀面勳章

Gloriasogashiwa 發表於 19-3-5 00:59
Dinner buffet 超正,有松葉蟹,和牛,壽司即叫即做,每次5件任揀,甜品好多款。最特別是中間離開半小時睇 ...

請問你喺邊度book長島?

子爵府

daisy17772 發表於 19-3-7 01:03
請問你喺邊度book長島?

樂天日文網

男爵府

Gloriasogashiwa 發表於 19-3-7 10:48
樂天日文網

你懂日文還是用google translate? 幾多錢一晚?我末試過用日文網,我睇過japanican訂長島,但我google translate完都唔係好肯定明唔明,唔知真冇房定超人數上限,我想訂三大一小。
這個組合好難訂房,我就訂唔到Legoland hotel, 超人數又不可加床,訂兩間房又太貴

首頁
12345...7

尾頁

跳至