親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

goo_littlebb 發表於 19-6-22 18:16
我唔係玩2日SUNWAY呀, 度度下依家決定玩1日咋, DAY 1 落機就過去Pyramid果頭, 係啲Apartment黎應不算係酒 ...

可否分享吓你玩完sunway之後會住邊度?有咩行程?我都係唸住第二日去,都係玩1日好啦!唸住book嗰頭酒店,唔知一晚定兩晚好?我8月尾去,酒店都未訂,因為未知訂邊區好?

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

yan321 發表於 19-6-24 17:58
可否分享吓你玩完sunway之後會住邊度?有咩行程?我都係唸住第二日去,都係玩1日好啦!唸住book嗰頭酒店,唔 ...

我第1-2 晚住Pyramid果頭, 諗住睇下第1晚到埗就去附近行下街, 或者叫屋主介紹我地叫車去睇有咩食街之類. (我見Sunway附近有個地方叫Durian SS, 叫車都係$20RM, 不過我老公同仔都唔食, 所以又未必會去)
第2日全日Lagoon, 夜晚都散哂啦, 所以都係返Pyramid商場搞掂就算架啦, 商場好大聽講好多嘢食的..

第3日出返去住KL Sentral, 因為由Sentral返機場最方便, 第3-5日都係由佢做中心去最出名果D景點咋.

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

我玩完返黎啦!!Sunway Lagoon我星期四去, 我星期三先用KKDAY買飛, 嘟飛就可以拎手帶入場. 無咩人, 基本上不用排隊, 佢機動遊戲唔多, 得三幾個, 所以好快就可以轉去玩水.
玩水地方好大好多. 滑梯多到數唔哂, 可以玩到關門.
我住Pyramid Hotel入面果d 套房, 其實係一幢商務樓層, 好多人買左黎做b&b, 一落樓下就係Sunway商場, 商場超大, 可以行幾日, 食嘢都好多. 不過Pyramid Hotel就對住間清真寺, 原來真係朝早5點就開始拜神, 都幾嘈下, 唔怪得聽人講去KL住一定要留意附近有無清真寺.
之後幾晚我地搬去Sentral住Aloft, 好正, 乾淨房大又方便, infinity pool好正, 早餐好多嘢食.
KL叫Grab好方便, 俾現金也可, 所以一定要download, 一家有得2-3個人, 由酒店去機場平過坐機鐵.
電話卡原本我跟KLOOK買Digi, 裝卡時3張有1張係壞的, 好彩在舖頭未走, 所以staff幫我地換到用到為止, 但問題去到第2-3日, 3個手機都有連唔到線問題, 只係不停load, 好彩我用自由鳥有幾日免費漫遊未redeem, 唯有棄左張卡用返自由鳥, 跟住我去klook留言反映, klook竟然真係覆我, 仲幫我退返電話卡既錢.

子爵府

goo_littlebb 發表於 19-7-29 15:51
我玩完返黎啦!!Sunway Lagoon我星期四去, 無咩人, 基本上不用排隊, 佢機動遊戲唔多, 得三幾個, 所以好快就 ...

多謝報料

吓我都係住Pyramid Hotel呀!好嘈架... 不過我住一晚,希望OK LA

請問門票你係邊度買?

翡翠宮

jenniferkwok 發表於 19-7-29 16:16
多謝報料

吓我都係住Pyramid Hotel呀!好嘈架... 不過我住一晚,希望OK LA

我間房廿幾樓, 對面馬路就是清真寺....
不過我住resort suite, 露台門可能薄, 我唔知酒店房會唔會隔音好d.
門票我去kkday買.
Pyramid Hotel大門出黎, 右邊, 就可以搭escalator去Lagoon, 果度係玩水既入口, 都換到飛. 唔駛去大門口換飛.
Pyramid Hotel連住商場入口已經有好多嘢食.

子爵府

goo_littlebb 發表於 19-7-29 16:20
我間房廿幾樓, 對面馬路就是清真寺....
不過我住resort suite, 露台門可能薄, 我唔知酒店房會唔會隔音好d ...

你太好人了,資料十分幫助,多謝哂

我18號先出發,門票同車都未訂....

翡翠宮

jenniferkwok 發表於 19-7-29 16:27
你太好人了,資料十分幫助,多謝哂

我18號先出發,門票同車都未訂....

門票即日都訂到.
車你訂邊度去邊度? 定係包車?
唱錢可在機場唱少少, 去到Sunway個rate靚過機場.

子爵府

goo_littlebb 發表於 19-7-29 16:33
門票即日都訂到.
車你訂邊度去邊度? 定係包車?
唱錢可在機場唱少少, 去到Sunway個rate靚過機場.

門票我諗緊訂官網個2日票

車其實我只諗住訂來回機場2轉,其餘都叫GRAB

唱錢,我第3日先入SUNWAY,所以到步點都要唱,去兌換店唱定ATM好呢?

翡翠宮

jenniferkwok 發表於 19-7-29 16:42

ATM我無用過, 所以唔知啊.

子爵府

goo_littlebb 發表於 19-7-29 16:50
ATM我無用過, 所以唔知啊.

唔緊要,已經解答左我好多問題

男爵府

好媽媽勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

jenniferkwok 發表於 19-7-29 16:42

你好
請問你可以pm包車資料嗎?
我問左間機場去市內酒店要200馬弊
想睇吓有無平d
謝謝

子爵府

joey211 發表於 19-7-30 06:22
你好

唔好意思呀,我都未訂亦未問價,不過我都可以PM人地介紹個D俾你問下

翡翠宮

joey211 發表於 19-7-30 06:22
你好

機場去酒店要200馬幣? 即係差不多400港幣?
我去KLOOK book接機, 佢用架十人車黎接我, 都是2百幾港幣.

大宅

回覆樓主:

book sunway hotel package 最抵、約1500 Hkd 一晚,包4張ticket and 早餐。

book 車用淘宝吧、好多140 人仔、机埸去市中心

子爵府

luckycat 發表於 19-7-30 19:31
book sunway hotel package 最抵、約1500 Hkd 一晚,包4張ticket and 早餐。

book 車用淘宝吧、好多140 人 ...

可惜我2個女已要買大人票。。。所以無SO

謝謝,我會上淘寶睇睇

大宅

jenniferkwok 發表於 19-7-31 09:58
可惜我2個女已要買大人票。。。所以無SO

謝謝,我會上淘寶睇睇

如住sunway, 去SS2 不遠,坐grab約RM 20, 有1 hr 榴槤buffet

翡翠宮

回覆樓主:

仲有呀唔記得講,Sunway Lagoon入面有個區睇動物,但我入去一分鐘就出返嚟,一嚟熱,二嚟入面都幾臭下,啲動物都係匿埋訓,其實有點慘,如果唔係好恨睇動物其實呢part可以唔去。

鬼屋好多人排隊,但我唔敢玩

子爵府

luckycat 發表於 19-7-31 12:10
如住sunway, 去SS2 不遠,坐grab約RM 20, 有1 hr 榴槤buffet

咦。。。呢個吸引喎

子爵府

goo_littlebb 發表於 19-7-31 17:00
仲有呀唔記得講,Sunway Lagoon入面有個區睇動物,但我入去一分鐘就出返嚟,一嚟熱,二嚟入面都幾臭下,啲 ...

吓!乜咁bad... 鬼屋我D女都唔敢玩

我見佢分幾個PARK, 想問係米其實一入去就全部都一齊架咋?即係可以游游下水又走去玩下其他?

翡翠宮

jenniferkwok 發表於 19-8-1 12:15
吓!乜咁bad... 鬼屋我D女都唔敢玩

我見佢分幾個PARK, 想問係米其實一入去就全部都一齊架咋?即係可以游 ...

全部都一齊架, 入去就任玩, 除左有幾個極限game要再俾錢.
好多人直情係著住泳衣入, 不過有d機動唔俾人濕住水玩, 所以你可以睇下點分配時間.

首頁

尾頁

跳至