自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

參加興趣班,擴闊生活空間,笑多D,應該唔難 識到人,

至於能否繼續成為⋯⋯朋友、情侶、結婚對象,就要⋯⋯

男爵府

過晒黃金時間,男人有得㨂多數㨂後生

珍珠宮

千千萬萬 發表於 19-2-26 08:06
我記得之前有個鋪講如何識男仔,有一個講左D好經典嘅說話,佢話dating site識男仔嘅心態要好似買六合彩,買 ...

同意,我同c6都係上網識,結左婚10年有三個小朋友

子爵府

去旅行住hostel.

其實識多一點朋友就ok. 不一定要找另一半,現今社會不結婚都很好,煩惱小很多。
自己一個都開心,自由。
我覺得有$才是重要

侯爵府

mini122 發表於 19-2-26 07:29
想問係點樣喉擒法?

狂係交友apps同男仔傾計食飯 但最後揀左一個做男朋友 佢男朋友都幾ok

男爵府

hebesiu 發表於 19-2-25 22:03
我又黎叫春 , 我係中年剩女 ( 請唔好講咩一個人都可以好好之類 )

我轉新公司 , 大部份同事都己婚 , 好多 ...

https://www.facebook.com/341436999596511/posts/535098516897024?sfns=mo
如果揾著個男人係媽寶,好似上面個case咁,係咪都唔介意

公爵府

可能大把男仔都揾緊

男爵府

正所謂人揀你時你揀人... 請問JM既底線同要求係咩?
我同意其他回覆既JM講, 去多D多男士既活動同做下義工, 擴闊自己既社交圈子~
我有朋友都係做義工時識到佢家下既老公的!!

大宅

~緣~ 發表於 19-2-26 07:24
我個friend係做 speed dating公司 ,佢話好多高質男人同女人 ,仲未結婚 ,佢成日都搞活動叫我去, 其實你 ...
可唔可以講下係邊間/PM我

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

YY1101 發表於 19-2-26 07:38
我朋友去過S D,話全部揾食,講明有老婆,生活可以照顧,但將來吾使諗。参加多D活動,係你一定遇上 ...

吓…………
oh no
不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

雖然咁講真係好空泛咁
但真係講一個字, "緣"

當然唔係齋講緣份就唔使努力啦
都係要參加多啲活動既, 至少增加識人機會先既

不過我想講既係, 我以前為左有多啲識人機會,
都係咁參加活動, 學野, 去朋友聚會, 交友apps
但最終都係搵唔到

反而最後同一個識左好耐, 無諗過會拍拖既朋友一齊, 最近仲結埋婚添
我地拍拖到結婚都係1年多啲咋

總括而言, 我覺得就算幾努力都好, 緣份未到都係迫唔到

不過, 以上咁多種識人方法, 我覺得朋友介紹就最穩陣
不如搵下你啲朋友介紹丫

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

我又黎叫春 , 我係中年剩女 ( 請唔好講咩一個人都可以好好之類 )

唔好太目標為本
學下點樣同男人曖昧熱下身
釣唔到金龜,都總有魚兒上釣。
你若盛開, 蝴蝶便來!

複式洋房

加油

伯爵府

回覆樓主:

參加多d 朋友搞的gathering,擴大生活圈子,喺遇到合心水的單身男子時不妨主動一些傾下計,多d關心下佢,撩下佢去睇戲、去玩。
我都係咁識我老公,如果個男的有意思,佢會做返野㗎喇。

FJmom    發表於 19-3-6 02:36

公爵府

做女人一定要增值自己,無論內外,中女又好,C9都係

樣子本身中下,肯執下,中下變成中,容易吸引男人多D

貴D剪個適合自己髮型,上網學化妝,著衫,每日都要打扮亮麗

男人不會個天跌落黎,作為中女一定要增加識男人機會,現實D諗三十多歲,樣子稍好,事業有成,除非品味奇特,95 %不會考慮中女!
所以鎖定目標,四十已上男人,樣子可以,收入ok 就算,條件好離婚男也可以
如果樓主本身ok 考慮埋其他國藉男都無不可

我成日勸中女,食飯、看戲旅遊都要伴,只要不用貼佢,有人陪下自己, why not? 又不一定要做人世

利申 :想當年三十中下嫁的中女一名,現在生活幸福,䁠$買花戴的C9

FJmom    發表於 19-3-6 02:37

公爵府

老實講,好講縁份,身邊有朋友樣貌身材都一般,都嫁得好,另一個朋友靚女,會打扮,身材一般,但一直遇到的都係吾好的男人

水晶宮

jack5163 發表於 19-2-25 23:54
同意好多人覺得自己有做已經係「極」,但佢地去到d活動又坐埋一邊剩係食野或者唔同人傾計有互動。但就成日 ...

認同,我個樣都性格都唔掂,廿幾歲時直情有fd叫我打扮下,有fd 叫我斯文d.

但我好想出pool, 我會出席大圍活動,會主動同人(男女都傾)傾計。起碼建立一個氣場,你係friendly 的。

到我遇到c6後,我係主動sms比佢打開話題,到最後我成功了。而身邊仍有許多單身朋友。(直情有朋友的c6驚訝我竟然找到一個條件不錯的c6)

FJmom    發表於 19-3-6 02:38

男爵府

我又sell下我哥先,四十尾宅男,正常職業,有意pm

FJmom    發表於 19-3-6 02:38
TRUBIMA    發表於 19-2-26 15:46

珍珠宮

回覆樓主:

放遠d,搵國內台灣的男仔?

公爵府

超級特務 發表於 19-2-26 10:54
唔好太目標為本
學下點樣同男人曖昧熱下身
釣唔到金龜,都總有魚兒上釣。

老老實實,太過目標為本,一行出黎就係一副求偶格,正常男人見到都退避三舍

FJmom    發表於 19-3-6 02:39

首頁
12345...10

尾頁

跳至