自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

你老公有病,我一定唔比。

珍珠宮

當樓主大女12歲,係成熟形的女生,日光日白一個人坐的士都無問題,不過依加仲要照顧多個弟弟,又吳知弟弟係咪聽話形的男生,而且去得爺爺麻麻度食飯,多數係晚飯,即係夜晚啦,真係咪搞,不贊成呀

水晶宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我一定唔制,有咩事實怨死自己,巴士地鐵還可以,的士太危險。
感激遇上你~

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

ey9302004 發表於 19-3-1 18:43
俾我一定唔會

X2

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

janice1002 發表於 19-3-1 18:33
同老公傾開,佢話有時可以叫阿女自己同細佬坐的士去老爺奶奶屋企食飯,阿女不足12歲。老爺屋企冇交通工具直 ...

去幾遠? 有好多路去到?

你處理同應變能力比小朋友高好多. 仲有搭的士淨係會遇到變態佬? 咪話非禮果d, 陣間的士司機話塞車要兜路, 要收多d 錢咁點計? 你6299 有冇咁神心次次落街接佢?

冇交通工具直達, 咪轉車, 或者唔好去.

水晶宮

其實訓練姐姐帶去已經解決了安全問題,呢啲非常時期都係一、兩年,同老人家講明情況,大家體諒吓就得啦

伯爵府

唔覺得有咩問題喎 的士最多兜路 咁耐以來有無試過拐帶先

已刪除用户

回覆樓主:

男爵府

唔放心,12歲始終仲細個

公爵府

回覆樓主:

12歲真係唔會, sorry. 隨便其他人點話。

大宅

同老公傾開,佢話有時可以叫阿女自己同細佬坐的士去老爺奶奶屋企食飯,阿女不足12歲。老爺屋企冇交通工具直 ...

我12歲嗰陣會自己搭巴士去搵媽媽 (廿年前)但宜家個世界唔同咗喇 我覺得唔係你太緊張

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

唔會,兩個細路自己搭的士我都接受唔到

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

Cheddar85ang 發表於 19-3-1 20:17
其實訓練姐姐帶去已經解決了安全問題,呢啲非常時期都係一、兩年,同老人家講明情況,大家體諒吓就得啦
...

放心,老人家冇要求過,係我老公咁講。要叫埋姐姐送去就唔會,其實就算唔去一晚,第二晚都一定再去。只是小朋友自己坐的士的討論

男爵府

cheung2000 發表於 19-3-1 19:29
一定會叫姐姐帶去並一齊返(叫姐姐帶去但唔俾留低頗mean),一定唔會俾兩個小朋友自己去
...

同意

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

請工人姐姐帶過去,比錢佢出去食個晚餐,之後返去奶奶屋企接走小朋友。

男爵府

我女十二歲,有時上車就睇手機, 連安全帶都忘了扣, 如果叫佢顧埋細佬 一定做唔到。

仲有如果兼職司機唔太熟路,車廂成陣煙味,車速快.... 我真係成日遇到 ,但兩個細路應未夠成熟去處理。 所以我唔會畀佢哋自己搭的士

公爵府

janice1002 發表於 19-3-1 20:52
放心,老人家冇要求過,係我老公咁講。要叫埋姐姐送去就唔會,其實就算唔去一晚,第二晚都一定再去。只是 ...

其實唔明有姐姐點解唔用?
反而要冒險兩姐弟自己搭的士?

兩兄弟就可以自己搭,女一次意外已經一世
我一定不會囉

其實姐姐晚飯已經不用煮,日頭细路返學已經好得閒可以做家務la?

唔使佢陪車,佢在家都係 hea

侯爵府

tester5 發表於 19-3-1 20:58
請工人姐姐帶過去,比錢佢出去食個晚餐,之後返去奶奶屋企接走小朋友。
...

呢個建議較可行。
我都不接受自己搭的士。
我自己早上中二姐姐帶小二細佬行5分鐘路程無馬路去搭校巴,其實我都覺得自己幾盡㗎啦~

公爵府

tester5 發表於 19-3-1 20:58
...

折衷辨法

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

Mm233 發表於 19-3-1 20:18
唔覺得有咩問題喎 的士最多兜路 咁耐以來有無試過拐帶先
JM 你好年輕? 知唔知邊個係 林過雲?

首頁
12345...6

尾頁

跳至