夫婦情感

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

858D 發表於 19-6-4 00:12
感觸!妳又係等到二十年先做到結論。我花左20年時間跟我前夫,做曬女強人有的成果,才睇得出,我捱死左, ...

又是一個悲傷的故事。好奇怪啲人唔識感恩,淨係識得投訴個老婆做得點樣唔好點樣?但係就算做得唔好,係咪又係一個出軌的藉口??
幾經掙扎,由滿懷希望,直至失望千千萬萬次,不再流於一個假名份。始作俑者卻享受於周旋兩個女人之間,不肯放手。人已經自私到去到一個點,我唔再愛你?亦唔會比其他人愛你?何去何從,我感覺到迷失!
只希望人在做丶天在看、報應在後來!

男爵府

126925 發表於 19-6-4 00:53
又是一個悲傷的故事。好奇怪啲人唔識感恩,淨係識得投訴個老婆做得點樣唔好點樣?但係就算做得唔好,係咪 ...

要開始第二段感情唔緊要,要先搞掂第一段感情了結,咁樣累到三個人咁煩,何必呢

大宅

wingwingchau 發表於 19-6-4 01:13
要開始第二段感情唔緊要,要先搞掂第一段感情了結,咁樣累到三個人咁煩,何必呢
...

將所有罪名賴落人哋頭上。搞到好似人哋逼佢出軌咁

男爵府

126925 發表於 19-6-4 01:21
將所有罪名賴落人哋頭上。搞到好似人哋逼佢出軌咁

要出軌咩藉口都用

子爵府

126925 發表於 19-6-3 17:52
我亦唔使靠佢養,我本身有收入,一定夠我三仔乸用。屋企嘅家務全部都係我做,佢就返嚟好似大爺咁樣等食!
...

介意講你幾歲孩子多大才有勇氣作出這決定

大宅

elysion 發表於 19-6-4 06:05
介意講你幾歲孩子多大才有勇氣作出這決定

其實前面有講,一個15,另一個12

大宅

wingwingchau 發表於 19-6-4 01:13
...

佢根本無打算結束我和他的関係

伯爵府

虎到金來勳章

858D 發表於 19-6-4 00:12
感觸!妳又係等到二十年先做到結論。我花左20年時間跟我前夫,做曬女強人有的成果,才睇得出,我捱死左, ...

他是一個守財奴,我不可能不去返工,只靠他給家用的人,因他不願負擔所有開支。
連最細既小朋友,他都不願照顧,漸漸嘈交多過食飯,大家無共同話題,關係開始惡化。
再加上他忽然大洒金錢沉迷玩主播,我踢爆他點樣氹主播,送禮物比主播,同其他女人去d,廿年都未帶過我去既地方食飯。我真係心傷透,跟住佢只有捱粗茶淡飯我都無怨言,但竟然佢會帶d三九唔識七既女人去食餐四千蚊落樓既飯都面不改容。仲有其他....

我真係對佢只有恨,無辦法可以做到再見亦是朋友。他甚至講明不會給膳養費,有時我會好埋怨,點解我會跟左呢個癈人廿年,簡直浪費人生。

伯爵府

虎到金來勳章

longsky 發表於 19-6-4 08:53
他是一個守財奴,我不可能不去返工,只靠他給家用的人,因他不願負擔所有開支。
連最細既小朋友,他都不願 ...

最令我死去活來既一次,佢同個主播去酒店食晚飯,個主播開live,兩個人對話全程直播,主播其實當他只係一個fans般,但前夫所做既殷勤,活生生係我眼前出現,攞哂鮑魚,燉湯比條女,話高級餐廳先襯得起條女。我個晚即場打比佢,問佢係邊?
佢答我就放工,準備自己食少少野就返。當堂眼淚狂流,我唔單止介意佢約人食飯,我係好介意佢係鏡頭前所做既一切,我當佢係寶,佢當我係草。
個心就好似被捅開咁。
幸好,可以捱得過那關,選擇了離開,其實是唔想比自己更加難過。

男爵府

longsky 發表於 19-6-4 09:11
最令我死去活來既一次,佢同個主播去酒店食晚飯,個主播開live,兩個人對話全程直播,主播其實當他只係一個 ...

你個ex真係PK到

但佢既極度PK令你狠下決心離開,都係一件好事黎

伯爵府

虎到金來勳章

shannon_fky4186 發表於 19-6-4 09:34
你個ex真係PK到

但佢既極度PK令你狠下決心離開,都係一件好事黎

係呀,佢既所作所為,真係衰到一個點,傷害得我很徹底。
根本是痛得不能回到過去,都不可能不走。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

126925 發表於 19-6-2 12:35
大概因為心已死,想喊也喊不出
係,請向前睇,加油

伯爵府

虎到金來勳章

126925 發表於 19-6-4 08:13
佢根本無打算結束我和他的関係

今日見到佢,佢態度點呀?

別墅

不用害怕這些又無用又衰的男人, 我老公在公司隱婚, 我都決定離開他, 叫他去死!

大宅

longsky 發表於 19-6-4 18:27
今日見到佢,佢態度點呀?

冷靜、同平時一樣

大宅

126925 發表於 19-6-5 07:58
冷靜、同平時一樣

佢只在whatsApp內留了(請你留下)一句,我也很平淡問他是什麼意思?他説他不想離婚。我說既然你們真心相愛,我成全你們。可以嗎?跟住佢繼續揸車送我返工,冇出聲。他的面容是覺得少少不耐煩。。。
總之吾啱(emoji),就吾聽!

大宅

126925 發表於 19-6-5 08:04
佢只在whatsApp內留了(請你留下)一句,我也很平淡問他是什麼意思?他説他不想離婚。我說既然你們真心相 ...

佢既深沉、計算、冷靜是他以往沒有的。
佢好似中左降頭,我同佢變得好陌生。

伯爵府

虎到金來勳章

126925 發表於 19-6-5 08:04
佢只在whatsApp內留了(請你留下)一句,我也很平淡問他是什麼意思?他説他不想離婚。我說既然你們真心相 ...

男人只識去逃避或拖拖拉拉。
始終廿幾年感情又有仔女,另一方又怕
同個女人唔知有冇隱定既將來。

你比佢知你有這個決定係對,跟住你就要對佢若即若離 ,等佢知道既然佢有選擇權,你都可以有選擇權。

珍珠宮

longsky 發表於 19-6-4 08:53
連最細既小朋友,他都不願 ...

而家走未遲。
我第一次審我前夫,審人技術唔準,有待改進。
到我先生追我時,我就用左我審我前夫領取到的經驗來審我先生。
我先生亦用左佢審佢前妻時領教到的經驗來審我。
我和先生都從前度的經驗學精左。
所謂失敗乃成功之母。
正面地向前看。
我先生同我講,佢不會看為我兩係「相逢恨晚」,佢話,「我們還有以後的人生一齊過。
Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

翡翠宮

傷心完後,要努力向前看,勇敢生活下去
唔係比D衰男人睇,係為自己好,做比仔女睇無論遇到咩困難都要勇敢面對,佢哋都會學懂你的堅強,將來遇上困難都用同一方法面對
加油

首頁
12345...6

尾頁

跳至