自由講場

跳至

首頁

尾頁

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

祝大家端午節快樂!

唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章

回覆樓主:

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

啲糭好正呀,好想食!

大宅

wong2323 發表於 19-6-6 16:19
又到一年一次包粽的時候
今年阿仔話想食臘腸粽,所以特別包左臘腸粽

珍珠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

又到一年一次包粽的時候

我都啱啱包好

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

leng1999 發表於 19-6-7 12:29
我都啱啱包好
好應節

唵嘛呢叭咪吽      

別墅

回覆樓主:

仔仔有口福

珍珠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

wong2323 發表於 19-6-7 12:41
好應節

系啊 包左88只

超級版主

leng1999 發表於 19-6-7 19:55
系啊 包左88只
嘩!包咁多

唵嘛呢叭咪吽      

珍珠宮

wong2323 發表於 19-6-7 21:28
嘩!包咁多

送左45只出去了

珍珠宮

熱血勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

大宅

wong2323 發表於 19-6-6 19:01
您講得對我都有同阿仔講,不如加埋雞髀肉,直情包糯米雞啦
冬天啦,到冬天可能會包糯米雞:lamlam ...

糯米雞正呀!

伯爵府

回覆樓主:

大宅

leng1999 發表於 19-6-7 12:29
我都啱啱包好

哇!你包的糭形狀同我包的一樣哦!

珍珠宮

乐乐 發表於 19-6-7 23:03
哇!你包的糭形狀同我包的一樣哦!

系播

禁止訪問

珍珠宮

又到一年一次包粽的時候

放多舊雞,會否變成糯米雞?

首頁

尾頁

跳至