時政擂台

跳至

首頁
12345...12

尾頁

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

珍珠宮

原來真係有人會盲撐

hungng    發表於 19-6-23 23:33

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

真相就係如果班垃圾唔圍住人嘅話人哋一早收工返屋企,唔需要坐救護車

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

男爵府

2018父親節勳章

講咁多做咩呢?藉口就藉日,無人圍就無後面嘅事發生啦,始作俑者搵多多藉口都無用,唔好淡化件事啦

子爵府

6x6=36 發表於 19-6-23 22:48
其實圍警局果班人都可以走,不過無走

水晶宮

係咪都好啦!只見D金毛黑衣BB攪到周圍立立亂!
自由太多會令世人失去平衡

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

麟媽媽 發表於 19-6-23 22:39
可以走唔代表佢有走到,我只係全港人親眼見到有個大肚婆抬出及比d畜牲射眼,打乜牌都好,永遠嗰句:笨人出 ...
同意。
點講都係搬鐵馬堆成坐山咁封門,蓄意遮防盗眼,惡意用綠色鐳射燈射眼,唔該唔好射歪波轉移視線啦!又當無犯事呀!
警察總部就算分段俾職員離開,但點都一定有職員on shift,唔會真空啦!
開門俾醫護入去,都要評估下危機,個晚班人已經癲晒,無晒人性,只要某人一句:沖入去。。。後果不難想像會以惡劣。

男爵府

annann246 發表於 19-6-23 22:43
我都係嗰度文職,但因驚身份曝光......,你信嗎?

點解唔信 為左講真相, 唔講要無左份工, 唔係個個都好似bk jm咁有錢唔洗做

公爵府

6x6=36 發表於 19-6-23 22:48
其實圍警局果班人都可以走,不過無走

你真係高見

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

就算真係警方打慘情牌,但係有冇諗過如果你唔圍,根本冇機會比人入到你,事實係你地圍咗,冇前因冇後果,點解可以掉番轉講,又唔講佢地塞住條路,救護車遲遲到唔到,不斷挑剔警方,總之圍警總霸馬路冇錯

公爵府

警隊都有警察文職 ,唔係clerical職系,警察唔一定返shift,仲有大把n仔,點解啲人咁奇怪一定係文書職系?
其實我發覺好多人搞唔清警隊內部職系就亂q咁噏。
個個都爆料話自己係當時人、親人喺裡面做、朋友嘅朋友係警察。。。
但發覺好多都係無中無有,俾人質疑就露底。

伯爵府

見圍警總單嘢比人鬧爆,依家要努力作料,想盡量轉移市民視線嗎?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我當時係裡面, 因為有緊急事處理, 我同一班同事留低, 唔可以因為驚所以忘記為市民服務既心, 到可以走時已經走唔到!

因為身份問題,不便回答任何問題!

你信嗎!?

別墅

狐朦 發表於 19-6-23 22:51
最怕黃衛兵遲d會文革返版殺人放火

點解咁多人將反送中和文革比較?

大宅

互相指責都冇用 對方都聽唔入耳 因為既有立場好難改變 但非事實既就一定要講出黎 廢事誤導人
自警察page屈示威者延誤救援 但好多報導講係警局唔開門在先 就知警察無所不用其技地欺騙人
HA secret 有爆警察用救護車過橋,不過一定有人話冇證據 個個隨口講都得

男爵府

shelliemaymayma 發表於 19-6-23 22:26
果班話乜乜困大肚婆乜乜困長期病患者,原來只係班克警打慘情牌的其中一環!!大家唔好再盲撐pls

...

請不要再放錯重點啦,我係唔會咁容易比你錯誤引導,重點仍然係有班人圍警察總部,然後勒索要答應5個要求,呢個肯定係事實,而呢個行為肯定係不當,無論警察方面作大博同情又如何?

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

如果我份工明明放6pm, 但因為黃之蜂叫班學生去圍住我公司門口困住唔俾我走,請問半夜11點走得,同凌晨一點走得,或凌晨兩點半走,係咪都係太夜喇?!有冇諗過人地一早返工,竟然返到半夜三更至放工,之後又冇車返屋企,示威示到咁,其實會令市民大眾好反感

大宅

deedeeC 發表於 19-6-23 22:52
你究竟係咩身份?喺咪食咗兩家茶禮?

淨係食一家,民賤聯果家

hungng    發表於 19-6-23 23:35

首頁
12345...12

尾頁

跳至