自由講場

跳至

首頁
12345...11

尾頁

男爵府

tansyneko 發表於 19-7-14 09:31
肯退錢仲多過差額我會接受,因為肉在砧版上,唔通唔飛咩,嘈都無用,初頭以為無得賠先嘈,原來有得賠我覺得 ...

梗唔係啦,你半年前訂總統套房有early bird去到冇房叫人屈就住普通房,跟手話你冇打電話俾hold房 再跟walk in價退普通房既價錢退俾你,俾我就唔制

男爵府

港龍呢個行為同早排UA拖客人落機都有d似,都係違背客人意願,只係未用暴力je,人d一家梗係唔開心。超賣唔係補差價就得,係要俾獎賞,要人d自願轉。金卡又咁慷慨俾錢嘅客人港龍都咁嘅服務,可能真係唔愁做

琥珀宮

happyyee 發表於 19-7-14 10:05
梗唔係啦,你半年前訂總統套房有early bird去到冇房叫人屈就住普通房,跟手話你冇打電話俾hold房 再跟walk ...
有得退有突的差額或其他我認為合理的補償我OK囉,咁無其他房唔通唔住?一家大細即場搵過間?

每人有每人選擇,去旅行又唔係一世,除非佢無得賠

侯爵府

我愛Corina 發表於 19-7-14 08:15
我一家5口上星期由大阪返香港,坐econ ,我地班機6pm 直飛香港8:55pm 到達。
我地早左到機場,地勤問我想唔 ...

我前幾日坐ka 飛高雄
因為有bb 可買時即時劃位
我3個人,细女鐘意坐窗口
飛機坐法係232
我就劃我同细女n bb 坐窗口
c6 坐隔離
來回都係咁劃
到我網上check in 時
佢竟然私自改我地去中間4人位度
我咪打去問佢點解囉
佢話調左機種所以個system auto 調我地喎
問題係本身班機就係232型式
就算調左機都係232型式
點解咁都會郁我地個位
仲要調後左幾行tim
如果我地唔係網上check in 時見到
可能去到機場就係死症冇得攪
跟手即時問埋佢
回程唔會又調我地呀麻
佢當時答話冇
我聽日做網上check in 時再望望

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

Mary媽咪 發表於 19-7-14 02:17
我前幾日坐ka 飛高雄
因為有bb 可買時即時劃位
我3個人,细女鐘意坐窗口

佢地會隨時轉呀,因為我地早一日check in 時都無轉,小心d....我最嬲係佢一味叫我早一班,但又唔講會經台北,我一家5口,唔係咁呀,我地唔肯時佢又黑面。

侯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

kiwicheng 發表於 19-7-14 01:58
咁比人屈無網上登機而要降grade
唔火先唔正常
仲要有晒証據

咪係,一早真金白銀比哂錢買商務,比番差價係正常,應該仲要賠償

侯爵府

我愛Corina 發表於 19-7-14 10:25
佢地會隨時轉呀,因為我地早一日check in 時都無轉,小心d....我最嬲係佢一味叫我 ...

你話343轉242會轉左我位
我明
但本身232轉另一機種都係232式既
點解要轉我地先
咁比人劃位黎做乜

珍珠宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

應該誠心道歉會好好多,好過寸寸貢屈人

男爵府

annann246 發表於 19-7-14 11:08
應該誠心道歉會好好多,好過寸寸貢屈人

CX啲空中服務員咩態度質素就街知巷聞㗎啦,我成日搭,有一次地勤個supervisor 阿姐在counter咩態度對我,我即刻用三個鐘頭時間去上網投訴佢,投訴到佢老頂要親自打電話問我發生咩事,離晒譜,個靚妹做嘢仲好過supervisor

珍珠宮

補差價就梗㗎啦吓話!但唔係只係錢嘅問題囉!當中嘅不適點賠先?

別墅

happybobobaby 發表於 19-7-14 11:24
CX啲空中服務員咩態度質素就街知巷聞㗎啦,我成日搭,有一次地勤個supervisor 阿姐在counter咩態度對我, ...

我同你相反
反而係個年輕的地勤仔超級冇禮貌,
佢將我嘅case交比隔離個年資高嘅阿姐
仲要係我面前講我嘅壞話
我即刻同阿姐投訴佢的態度
個阿姐已經好好立即同我講對唔住
依家C記嘅服務態度真係越嚟越差

子爵府

maomaofafa 發表於 19-7-14 01:43
唔係好明關有冇網上登機咩事
訂機票嘅時候已經揀好座位
要downgrade都冇理由話個客冇網上登機掛 ...
列咗呢兩間(CX KA)入黑名單好耐。除非冇選擇,否則都唔會揀佢哋。

D機又舊,成日壞機,機上餐飲又衰過人

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

侯爵府

sweetannann 發表於 19-7-14 09:11
我做過地勤,所以我明白佢意思,但唔應該咁樣present 俾個客聽。
例如business 有30個位,但公司賣咗35 張b ...

即係訂位的時候揀咗座位都唔會secure個位? 一定要online check in先secure? 但有時帶住infant又唔可以online checkin...

男爵府

我用里數換姐姐回鄉機票,回程只得PE,要用多8000里,但無位都無計,前排通知我要downgrade, 可以慳返8000里不知幾開心

侯爵府

vivian0919 發表於 19-7-14 10:36
咪係,一早真金白銀比哂錢買商務,比番差價係正常,應該仲要賠償
...

商務14000, 轉經濟淨係退4000, 個差價都幾少下 比10000坐econ去 吉隆坡? 我上網睇國泰econ淨係賣緊2000來回

bopomofo2405    發表於 19-7-14 12:28

男爵府

deco99 發表於 19-7-14 10:08
港龍呢個行為同早排UA拖客人落機都有d似,都係違背客人意願,只係未用暴力je,人d一家梗係唔開心。超賣唔係 ...

重要賠償唔啱數,同walking價計賠償

侯爵府

bopomofo2405 發表於 19-7-14 11:46
列咗呢兩間(CX KA)入黑名單好耐。除非冇選擇,否則都唔會揀佢哋。

D機又舊,成日壞機,機上餐飲又衰過人:q ...

我哋以前長途商務都係搭佢, 而家轉搭港航, 頂佢啲空姐服務唔順

大宅

bopomofo2405 發表於 19-7-14 11:46

D機又舊,成日壞機,機上餐飲又衰過人:q ...

係,CX一向只對白人有禮,但飛大陸出差冇得揀,KA d crew 又好green, 基本service manner都冇
星加坡我寧願坐星航,日本坐JAL, 食物服務完全差天共地

子爵府

maomaofafa 發表於 19-7-14 12:18
我哋以前長途商務都係搭佢, 而家轉搭港航, 頂佢啲空姐服務唔順
我遇到嘅空姐OK,係串小小。

係成日Delay令人討厭。

首頁
12345...11

尾頁

跳至