時政擂台

跳至

首頁

尾頁

男爵府

熱血勳章

回覆樓主:

兩個警察話唔夠人手可以call上台叫其他警察支援㗎嘛,全香港啲警察去晒上環咩,或者有可能真係唔夠人嘅,淨係夠人落閘咁囉

水晶宮

回覆 Choby 的帖子

|你打份工雇主出糧俾你,要你做狗啊你肯唔肯啊。仲有要你,打不還手罵不還口啊香港搞成噉就係因為你呢啲刁民。

水晶宮

回覆 caca0921 的帖子

坐喺電視機前睇你就以為好容易。你做警務處長啊。你做可能仲衰啊。

男爵府

熱血勳章

回覆樓主:

我唔睇電視,我上網睇,好多片睇㗎,邊個話我要做署長啫,我做唔到就唔可以批評㗎咩, 而家真係出咗問題喎,唔該你上網睇多啲資訊先再講啦

珍珠宮

警察不嬲都行動慢,淸個場要幾粒鐘,有時真係好嬲佢地唔夠快同強硬,暴力充斥整個香港!快D拉暴徒而唔係驅趕!

子爵府

IHateSummer 發表於 19-7-22 01:36
閂唔切門?

唔係,片段中架車埋左喺元朗站,已經對打一段時間,白衫人集中喺月台指罵,間中會衝入車廂同市民對打。假如車長 / 港鐵立刻關上月台幕門或車廂門,至少減低被打機會。假如我喺當時車廂乘客,我都唔敢落車啦。所以真心唔明白,喺疏散唔到乘客嘅時候,港鐵會 keep 住開車門

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章

文文送 發表於 19-7-22 01:48

唔係,片段中架車埋左喺元朗站,已經對打一段時間,白衫人集 ...

如果真係咁 咁就係車長唔夠機智喇

伯爵府

文文送 發表於 19-7-22 01:48

唔係,片段中架車埋左喺元朗站,已經對打一段時間,白衫人集 ...

但如果係車廂對打再關門咪變左困獸鬥?

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

happygigipig 發表於 19-7-22 00:17
我咁問會唔會俾人打?

Facebook截圖

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

子爵府

SabrinaR 發表於 19-7-22 02:08
但如果係車廂對打再關門咪變左困獸鬥?

當時片段睇到,打人個派係喺月台,乘客留喺車廂,車廂內本身係冇打鬥
我和我最後的倔強,握緊雙手絕對不放,下一站是不是天堂,就算失望不能絕望!

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

男爵府

happygigipig 發表於 19-7-22 00:17
我咁問會唔會俾人打?

走入去挑機俾人打真係無嘢講,問題係對方唔係警察係原居民,唔會遵守咩規條,呢啲已經差不多可以話係私人恩怨。正常人會唔會去黑社會地頭搞事然後報警?點解要自己挑起爭端,然後怪落警察同政府頭上?

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

sandylaw 發表於 19-7-22 01:06
佢地又要威又要帶頭盔,黑閘內白閘外頂多都係掟下野指罵下,班黑衣就立滅火筒噴元朗佬仲挑釁叫人入閘,好 ...

x 2

睇死班元朗佬,唔捨得畀錢入閘~

-
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

立夏 發表於 19-7-22 02:42
走入去挑機俾人打真係無嘢講,問題係對方唔係警察係原居民,唔會遵守咩規條,呢啲已經差不多可以話係私人 ...

去人哋屋企挑機, 仲話係人哋嘅錯~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

公爵府

未問準示威人仕比唔比入

大宅

回覆樓主:

一個正常人都會走啦, 其實都係打分工,'自己都有爸爸媽媽老婆仔女! 警察應該自救先

子爵府

畀面勳章

回覆樓主:

近百人持標語及大喊「保衞元朗、保衛家園」、「反暴力、掃曱甴」的口號,指反對黑衣蒙面示威者擾亂元朗。

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20190721/bkn-20190721213412702-0721_00822_001.html

自保啫。自己家園自己守。

首頁

尾頁

跳至