時政擂台

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

tester5 發表於 19-7-22 05:51
我本來極支持林鄭,我覺得佢係有智慧去解決香港現在既紛爭,可以達致溝通。
但由六月到現在七月中,完全冇 ...

我唔怕入元朗,我比較怕遇到口罩黨

tester5    發表於 19-7-22 06:00

珊瑚宮

stkyo 發表於 19-7-22 05:21
我唔知道你講邊班,根本有好多問題係可以改善,好似之前所謂嘅光復屯門,原來問題已經十年,居民一直投訴 ...

特首同一哥、李家超司長傾計

子爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

https://www.facebook.com/hkg.lee.5201/videos/2769116203102576/

大宅

立夏 發表於 19-7-22 04:58
點解嘅?乜連登無人關心大肚婆㗎?定係佢地嗰邊無乜真係實際嘅消息呀?呢度咁9唔搭8都會有你想要嘅嘢咩?
...

你真心問我可以真心答
但如果你係本住寸人諷刺人既態度/心態
我只能講一句,不要太自以為是
當然如果你真心問
我會答,fc係要through 不同渠道而且有可信性
一個forum 當然不能作準但至少可以問source
最convincing 既係經傳媒而得的答案
至於你要串人我建議你檢討下自己先
鐘意對號入座自認9唔搭8亦無任歡迎

Btw,我從來不抗拒各人有不同立場
但不應該抹黑對方
That’s it

大宅

oooCeciooo 發表於 19-7-22 05:15
我認同,近排真係極小上

呢度而家好玻璃心好敏感
有時唔知以為上左微博
除左唔係簡體字之外

Jm不要太上心網上言論,否則只會影響自己情緒
雖然我今晚都比元朗件事搞到瞓唔著

大宅

tablecloth 發表於 19-7-22 03:25
啱啱tg消息話個bb保唔住 好慘
好難過,希望只係誤傳

男爵府

lesleynissi 發表於 19-7-22 06:34
呢度而家好玻璃心好敏感
有時唔知以為上左微博
除左唔係簡體字之外

果啲我都唔想回應,同佢地係講唔到理。
我都訓唔到,尤其見到警署落閘,真係無恥

子爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

希望所有人都平安。
我見到暴徒的衝擊我都好不開心

男爵府

lesleynissi 發表於 19-7-22 06:31
你真心問我可以真心答
但如果你係本住寸人諷刺人既態度/心態
我只能講一句,不要太自以為是

串你?我只係想你自己諗吓,如果呢度都叫唔中立,請問連登嗰啲叫咩?如果嗰邊真係有你想要嘅真相,你過嚟睇人9唔搭8有咩意義?你如果覺得bk有真相,當然可以睇,但你既然覺得呢度係9唔搭8,咁你又嚟即係矛盾

你話唔應該抹黑對方,但又抹黑話呢度9唔搭8,應該係你自己反省自打嘴巴,that's it

大宅

oooCeciooo 發表於 19-7-22 06:38
...
啱呀,同佢哋講唔到道理,佢哋目的係想破壞正常討論空間。咁有啲係接order做嘢嘅,打份工,對事情冇乜深究,回幾個帖冇嘢好講,就開始鬧人畜牲,想趕你走。不過BK係紅網,所以咁縱容呢個情況。

大宅

你睇,佢哋會捉住冇乜point 嘅point,一路jur 住你,搞到你煩,搞走你,好明顯㗎

如懿    發表於 19-7-22 06:54

男爵府

麻辣媽咪 發表於 19-7-22 06:51
啱呀,同佢哋講唔到道理,佢哋目的係想破壞正常討論空間。咁有啲係接order做嘢嘅,打份工,對事情冇乜深究 ...

你樓上果個咪係lor

別墅

班黑衫都唔會癲到打大肚婆

子爵府

我諗起果位通識老師賴德鐘.

二姑婆 發表於 19-7-22 03:56
其實政見唔同好平常,
但心腸異常歹毒,
好似對家搶左你老公,

男爵府

麻辣媽咪 發表於 19-7-22 06:51
啱呀,同佢哋講唔到道理,佢哋目的係想破壞正常討論空間。咁有啲係接order做嘢嘅,打份工,對事情冇乜深究 ...

你講嘅情況完全係黃絲嘅行為,分析得好透徹

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

oooCeciooo 發表於 19-7-22 06:38
...

心痛香港,心痛香港人,社會顛倒黑白是非。議會保皇當道,市民發聲被打。
林鄭,呢個就是你想見到的香港?你既香港真係好易管呀。議會唔比你地講,所有法例有保皇幫你夠票過。街頭講?有警方,黑社會幫你打返呢班人轉頭。如果咁就係你所講既「和解」,你切底成功了,請你繼續無限期連任管治香港。

大宅

立夏 發表於 19-7-22 06:42
串你?我只係想你自己諗吓,如果呢度都叫唔中立,請問連登嗰啲叫咩?如果嗰邊真係有你想要嘅真相,你過嚟 ...

你唔識中文?我話呢度全部9唔搭8?我講既係親中人士,我諗呢度紅底極都唔會100%親中
At least我係呢個post都見到幾個唔係

呢度叫中立?
你fc下呢度d自我審查post 先講野啦
同埋我講我想要through 唔同source去了解大肚婆最後點,唔該唔好歪曲左我要搵乜搵乜真相,even呢度有人話佢無事,唔代表fc完,只係其中一個source
連登亦如是,亦唔係有人講2句就係,要有further details去比人follow up先算

我冇抹黑呢度,我如實講有d親中會員9唔答8,因為佢地講既並非事實,求期入一個時事post都見到,你講錯+誤會人+死撐就請面對現實,
好多jm有自己立場/同我不一樣政見但唔代表係智障,睇得出你bias 同死頂。

大宅

tester5 發表於 19-7-22 07:05
心痛香港,心痛香港人,社會顛倒黑白是非。議會保皇當道,市民發聲被打。
林鄭,呢個就是你想見到的香港? ...

所以點解逼到呢2個月咁多人由得個講轉變為行出黎係有原因

男爵府

tester5 發表於 19-7-22 07:05
林鄭,呢個就是你想見到的香港? ...

你睇下個何議員公然讚揚呢啲暴力行為,黑警公然放任今晚既暴力行為,由6月頭和平遊行開始,呢個777婆回應左啲乜野?香港仲有得救?之前選特首時,曾俊華已經講過,777上台,香港就會變成撕裂2.0,而家777成功左啦

男爵府

lesleynissi 發表於 19-7-22 07:06
你唔識中文?我話呢度全部9唔搭8?我講既係親中人士,我諗呢度紅底極都唔會100%親中
At least我係呢個post ...

你句“bk紅到一個點“,係講緊成個bk,唔係某部分,你啲中文表達能力奇差。

你覺得咁唔中立就番連登,連登你敢講中立?嗰邊先至係黃到一個點。至少我唔會好似你咁低能,走去連登留言話人黃到一個點,鍾意就留唔鍾意就走,去人地地方踩人地forum你預咗俾人鬧喇儍婆

駁你就話我死撐,最好你講晒其他人唔好駁你就啱?句自以為是送番俾你喇

首頁

尾頁

跳至