時政擂台

跳至

首頁
12345...17

尾頁

男爵府

yyyy.mama 發表於 19-7-26 06:34
算啦,拗都冇用,就算有一日打到佢屋企人,佢自己無啦啦行過俾人打,佢可能都會話係黑衣人累佢地

呢D 咪 ...

你呢啲黃絲用暴力就唔講,淨係講其他人點暴力,唔講前因後果,唔用腦嘅咪深黃囉

男爵府

yyyy.mama 發表於 19-7-26 06:39
唔好只睇CCTVB...

有冇再睇之前白衫人拎定架生集結?唔知點解呢?收到風半夜有人入元朗攪事?報警唔會好 ...

咁黃絲圍一個司機又點解釋呀?
同黑社會有咩分別呀?

侯爵府

2024年龍年勳章

回覆 yyyy.mama 的帖子

黑社會唔會無啦啦打人,你估好得閒。就係阻住人地搵食先打你,如果阻住你生存,你嬲唔嬲。唔好講到黑衣人甘偉大,一邊為錢,一邊為儲政治籌碼,唔通真係為正義,我就唔信喇。兩邊暴力都唔岩,我呢0的普通市民,都係搵飯食,你可以和平示威,但唔好懶正義,話為左下一代,唔好代表我囉。大家各自搵食就好啦,係都要攪普通市民,攪到人見人憎

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Lindytiger 發表於 19-7-26 06:19
正確途徑係唔係打人囉,仲要係冇差別咁打人,絕對係野蠻人嘅行為
...
無黑哪來白?
元朗白衫幾時開始有?
之前班黑衫走去元朗起連儂場失敗,
黑衫一早講明要去搞班鄉祠堂,起人鄉親祖墳,
先會有白衫出現,話要捍衛元朗,
叫班黑衫唔好去元朗搞事,
班黑衫拖馬入元朗挑釁,唔通任佢哋玩?
個個好似香港警察咩軟腳蟹咩!
香港其他區,無人反黑衫咩? 人少,唔敢出聲咋,撕下都比人圍,比人毆,
而家仲講到要挖祖墳喎,點知又真係做得出,
星期日警方出左反對通知書,都講明要再去,
究竟邊個挑釁先,好明顯啦!

自己睇片啦,班黑衫暴徒唔入元朗挑釁,點會有白衫出現喎,返屋企會拖晒馬圍白衫?

*反對黑白暴力

https://youtu.be/CtZYjo7IvIE

https://www.facebook.com/486392624735448/posts/2958934177481268/

男爵府

hkgra 發表於 19-7-26 06:41

黑社會唔會無啦啦打人,你估好得閒。就係阻住人地搵食先打你,如果阻住你生存,你 ...

黑社會仲會收錢打人。。。

冇人代表你,出黎遊行俾人抗既人係為自己同自己既下一代,"真"香港人,唔好對號入座

你唔高興既都可以出黎返對,香港貴在言論自由

男爵府

立夏 發表於 19-7-26 06:39
你呢啲黃絲用暴力就唔講,淨係講其他人點暴力,唔講前因後果,唔用腦嘅咪深黃囉
...

邊個唔用腦真係事實勝於雄辯(到時又話人唔夠你講所以唔講,所以你地既地球係平架!)

男爵府

有冇再睇之前白衫人拎定架生集結?唔知點解呢?收到風半夜有人入元朗攪事?報警唔會好 ...

圍村人拎架撐集結可能係平常事呢

子爵府

曈曈媽咪 發表於 19-7-26 01:57
無黑衣人入黎挑釁,人地係遊行完返屋企,你見到好多黑衣人時已經係開打之後黎增援,因為早係9點左右已經有 ...

終於有JM 知道前因後果,好多都因為憎黑衣人亂咁顛倒是非黑白,睇到汗顏!

男爵府

MsBusy 發表於 19-7-26 07:05
無黑哪來白?
元朗白衫幾時開始有?
之前班黑衫走去元朗起連儂場失敗,

可能我睇新聞少,請問"撕下都比人圍,比人毆"係邊個地區?應該貼連儂牆俾人抗既都不少吧

我都反對暴力,和理非遊行最好,但一樣有人走出黎話影響佢地生計

咁咩都唔做就最好,返大陸啦,一定切合佢地既要求,又有飯食又有屋住,除左有時俾人河蟹者

男爵府

Lindytiger 發表於 19-7-26 07:12
圍村人拎架撐集結可能係平常事呢

我見識少,我以為電影電視先有咋。。。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

立夏 發表於 19-7-26 06:17
你就盲撐
番屋企會响mtr閘入面挑釁人㗎?
番屋企會用滅火筒噴人㗎?

啲人盲㗎喎,淨係睇到白衫打人,唔諗下點解無啦啦咁多白衫,元朗一直興著白衫?
無啦啦香港眾志成員,議員點解會出現西鐵站,
柳俊江fb班馬叫一齊去元朗,
返屋企?
之前朱凱迪同鄺俊宇去元朗搞事,都敗走啦,
個個話返屋企,個個真係返屋企咩!

*反對黑白暴力

男爵府

hkgra 發表於 19-7-26 06:41

黑社會唔會無啦啦打人,你估好得閒。就係阻住人地搵食先打你,如果阻住你生存,你 ...

同埋,唔會冇阻我搵食,但大事大非前,我明白囉

不過,人人立場唔同
當然有人睇野只睇而家,唔睇將來

算吧,立場唔同,我亦唔係要說服人同我地諗法一樣,慳返啖氣~

Btw, 唔好又話我唔夠講先收聲,係拗黎冇用咋

伯爵府

比人踩地盤,你叫d黑社會去報警

男爵府

立夏 發表於 19-7-26 06:40
咁黃絲圍一個司機又點解釋呀?
同黑社會有咩分別呀?

你有冇睇前因?冇既上網search 下,唔好只睇CCTVB....

侯爵府

littlesister 發表於 19-7-26 00:18
連登仔想製造白衣人亂打人既假象咋嘛

唔係假象,只不過果班白衫係由黑衫換嘅姐,又搵個戲子扮個仔比人打,講到好慘,又搞人地山墳。

目標都係想轉移視線姐,有腦都知發生咩事啦!

水晶宮

三國1 發表於 19-7-26 00:46
白衫嗰班係佗地,一直都係元朗人,係嗰度住得做得生意嘅都習慣哂,點會搞到元朗人人心惶惶
...

認同

正如油尖旺都是龍蛇混雜的地方,但我們都經常照去,因為大家唔會去招惹佢地

侯爵府

MsBusy 發表於 19-7-26 07:17
啲人盲㗎喎,淨係睇到白衫打人,唔諗下點解無啦啦咁多白衫,元朗一直興著白衫?
無啦啦香港眾志成員,議員 ...

當睇笑話囉,睇吓班反對派,黑衫暴徒同個二百幻可以有幾無恥。

男爵府

Ocean419 發表於 19-7-26 07:19
比人踩地盤,你叫d黑社會去報警

因為佢地係元朗貼連儂牆同返屋企所以=踩人地盤?唔係貼圍村入面喎。。。

咁我好驚,原來佢地勢力大到咁,我朋友住yaho midtown 樓上都話唔敢返屋企,佢唔係藍又唔係黃,普通人咋

著黑衫就=黃絲,我著黑衫因為望落瘦d 咋,係咪因為要"避"打而唔可以著黑衫?自己何價。。。

侯爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

cara.mak 發表於 19-7-26 05:25
打人係唔岩!
但佢地唔果日先成為黑社會人,一直都無亂打人,元朗之前好太平架禾,太平既時候白衣人都仲係 ...

依家啲人日日一大舊一大舊好似爆屎渠咁涌出来,去講去渲染白衣打黑衣人,又話打人就係黑社會…………咁之前衝擊立法會、 喺連儂牆前打其他反對市民、 非禮其他拍照嘅市民、 污辱國徽、 圍警總 、衝擊中聯辦等等罄竹難書嘅恶行,點解呢一大舊一大舊人唔講?莫非佢哋破壞、打人、非禮就無大事,警察拉人、其他市民反抗或打佢就全部、通通都係黑警、黑社會?

珍珠宮

拎住架生成日見啦!

遊行完,實有班人拎住遮、地盤竹支、路牌、磚頭、折攔扞、垃圾埇阻路……

次次警察係到,唔拉晒班暴民,係警察唔啱!

首頁
12345...17

尾頁

跳至