想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

JasonKaySum 發表於 19-10-18 17:29
我系一直都幾正常,HCG都高,但係就係無端端胎停。我依家見到d大肚婆bb都會眼濕濕,又會怪自己點解唔照密d ...

我都經歷左兩次,舊年一次,今年9月尾又一次, 個心好實好傷心(emoji),早兩曰照到閃閃,想住太好啦,過關,點知兩曰後就走左(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

大宅

lutyiu 發表於 19-8-25 09:59
想係度寫下依2個月發生既野,真係快到好似夢一場。依胎係我自然懷孕第一胎。
Last m 25/5, 30/6第一次5周驗 ...

樓主,我同你既經歷好似,都係唐氏前兩日冇左....嗰時我好傷心,日喊夜喊,四個月心情都平復唔到。我小x完黎左一次m就再試,因為醫生話沒問題。
當我心情開始好轉,放低左時就有左了。我仔而家20個月大喇。加油,去下旅行做下自己開心既野,bb會返來的!

複式洋房

etyuet 發表於 19-10-21 10:40
我都經歷左兩次,舊年一次,今年9月尾又一次, 個心好實好傷心(emoji),早兩曰照到閃閃,想住太好啦,過關 ...

我都係,大起大落。不過最緊要真係養番好自己。唔開心就發洩下情緒!加油呀!

複式洋房

kinki2130 發表於 19-10-21 23:51
樓主,我同你既經歷好似,都係唐氏前兩日冇左....嗰時我好傷心,日喊夜喊,四個月心情都平復唔到。我小x完 ...

多謝你既鼓勵 我都調節緊心態,需要時要好好放鬆,得閒就出去玩祝你小朋友健健康康 快高長大呢!

別墅

lutyiu 發表於 19-10-22 09:30
我都係,大起大落。不過最緊要真係養番好自己。唔開心就發洩下情緒!加油呀!
...

你有無睇中醫調理? 我睇緊沈碧琼中醫(emoji)(emoji)(emoji)希希
你有好消息

複式洋房

etyuet 發表於 19-10-22 12:54
你有無睇中醫調理? 我睇緊沈碧琼中醫(emoji)(emoji)(emoji)希希
你有好消息

有睇呀,都係開左滋陰既中藥比我。
其實主要都係陳皮水咁樣,再叫我煲下陳皮花膠湯

別墅

kinki2130 發表於 19-10-21 23:51
樓主,我同你既經歷好似,都係唐氏前兩日冇左....嗰時我好傷心,日喊夜喊,四個月心情都平復唔到。我小x完 ...

你好~想問下你 你係正常來m,個個月就有左啦?
我岩岩來完第一次,醫生都叫我試,想問下你情況

大宅

fannykmy 發表於 19-10-23 11:55
你好~想問下你 你係正常來m,個個月就有左啦?
我岩岩來完第一次,醫生都叫我試,想問下你情況
...

我係小x嗰個月流好多,之後嗰個月正常m量,我係正常m量嗰個月開始試的。每個月都試,試左3個月bingo左。加油

別墅

kinki2130 發表於 19-10-23 19:15
我係小x嗰個月流好多,之後嗰個月正常m量,我係正常m量嗰個月開始試的。每個月都試,試左3個月bingo左。加 ...

即係都算來一次m?
希望我都快d bingo

洋房

我9w4個時,諗住去照閃閃,點知照肚照唔到,醫生叫我考慮照陰照,陰照照完都係照唔到閃閃,心諗,點解,之後仲要向醫生面前扮冷靜,之後醫生開封信俾我,叫我上急症,見完醫生,出到黎,打俾老公,終於認唔住,大喊一場,去到醫院,醫生問左詳細後,就俾3個選擇我,自然流產,食藥,刮宮,考慮左成晚,最後選擇左食藥,岩岩好今日食藥後1星期,排左一抽出黎,但因為太多血,拎唔到返去醫院做化驗,只好望住個toilet ,幸好的係我仲有個女女同老公向身邊,如果唔係,我真係過唔到呢一關,只怪今次同BB冇緣份

複式洋房

我都經歷左兩次,舊年一次,今年9月尾又一次, 個心好實好傷心(emoji),早兩曰照到閃閃,想住太好啦,過關 ...

我都係兩次..上年空心,今年9月發覺冇咗心跳,即時喊咗出黎...好驚再有第三次..真係好大壓力...聽日同老公去做test

別墅

ahyeeah 發表於 19-10-24 02:15
我都係兩次..上年空心,今年9月發覺冇咗心跳,即時喊咗出黎...好驚再有第三次..真係好大壓力...聽日同老公 ...

你打算做咩test? 政府醫院轉介左我去慣性流產科

複式洋房

etyuet 發表於 19-10-24 14:13
你打算做咩test? 政府醫院轉介左我去慣性流產科

基因& 免疫力tests

大宅

我都係經歷左兩次胎停,唔夠膽再試

別墅

hahakei 發表於 19-11-22 12:30
我都係經歷左兩次胎停,唔夠膽再試

係,其實心理壓力好大,每次都覺得好擔心

大宅

請問1下大家藥流後多久會排出?
我星期3中午係QE食藥,每次3粒,食3次,8點出院。一直感覺似強勁M 痛,沒有宮縮,半夜醒了發現血漏
到床單都有,有大塊黑紅色血塊,但見唔到似胚胎組織,之後就沒有再痛了,出血也減到似經期第3,4日咁,擔心排唔出。。
請問如果藥流失敗,醫院會再安排藥流定吸宮?

大宅

nss711 發表於 19-11-29 19:09
請問1下大家藥流後多久會排出?
我星期3中午係QE食藥,每次3粒,食3次,8點出院。一直感覺似強勁M 痛,沒有 ...

應該最痛果下流出,流出後就無咁痛。我今次藥流流出左都唔知。

大宅

回覆 hahakei 的帖子

今日第4日,回家後一直做家務及其他事,無訓床同休息,肚開始痛,跌左1舊手指咁大嘅組織,夜晚坐低起身時,突然好似穿水感覺咁feel 到流左好多野,見到流出左一大舊。。希望順利流清唔使吸宮。。

首頁

尾頁

跳至