時政擂台

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

小肥兔 發表於 19-9-1 20:33
對於你既回應,我只有冷笑, 我想講既已講哂,你覺得我盲目, 還是你仍不懂, 看不清? 民意唔夠,政府咩都 ...

寫電郵俾林鄭,我自己覺得冇用,我從來冇話人咁做係蠢,每個人都可以去做佢覺得對呢件事有幫助嘅野。有冇見地或愚不可及,見人見志,互相尊重就好!

侯爵府

最贊成嗰句各自為政

珍珠宮

畀面勳章

bibi2013 發表於 19-9-1 20:40
寫電郵俾林鄭,我自己覺得冇用,我從來冇話人咁做係蠢,每個人都可以去做佢覺得對呢件事有幫助嘅野。有冇 ...

同意, 要互相尊重,盲目唔盲目, 都係見仁見智

但既然唔表態支持林鄭,又要鬧政府,又話政府無能, 但對佢又有所求, 唔矛盾嗎?

珍珠宮

小肥兔 發表於 19-9-1 20:49
同意, 要互相尊重,盲目唔盲目, 都係見仁見智

但既然唔表態支持林鄭,又要鬧政府,又話政府無能, 但對 ...

就係因為佢無能而鬧佢係好正常。對佢有所求而唔支持佢,我唔覺得有矛盾。好似我唔支持犯民,但希望佢地唔好再顛倒是非一樣。

珍珠宮

小肥兔 發表於 19-9-1 19:52
暴徒咁惡,係因為 佢地深信背後有 200幻人支持佢地, 咁 林鄭呢? 無人話支持佢,媒體只見人開口埋口話理解 ...

講得好啱!又要人做野,又唔支持人!

珍珠宮

ding111 發表於 19-9-1 20:12
我真心懷疑琳 cheng係黃的

我覺得佢淨係想討好人,想做個人人愛戴ge特首,係街見乞丐又比500蚊,同泛民食飯又捐錢。其實佢方向錯曬

珍珠宮

畀面勳章

bibi2013 發表於 19-9-1 20:58
就係因為佢無能而鬧佢係好正常。對佢有所求而唔支持佢,我唔覺得有矛盾。好似我唔支持犯民,但希望佢地唔 ...

咁可唔可以鬧老公無能,又唔表達對老公既關心,但又要求佢出力照顧家庭?

珍珠宮

mcs74 發表於 19-9-1 21:05
我覺得佢淨係想討好人,想做個人人愛戴ge特首,係街見乞丐又比500蚊,同泛民食飯又捐錢。其實佢方向錯曬
...

同意

大宅

cassie0025 發表於 19-9-1 20:11
我都支持佢唔落

先支持到把這困局解決可以嗎?

珍珠宮

小肥兔 發表於 19-9-1 21:07
咁可唔可以鬧老公無能,又唔表達對老公既關心,但又要求佢出力照顧家庭?
...

老公點可以同特首比呢?老公係自己揀嘅,要怨只可怨自己。好睇得出你好支持林鄭,而我係唔支持佢的,再討論都唔會有結果。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

樓主唔支持沒問題這是個人選擇,但我希望其他jm唔好意氣用事,這件事不是內亂係有外勢力操控,唔好以為一出緊急法就咩都搞掂,政治同經濟係掛鉤的,如果係唔合當時機用錯方法,後果係無可估計的,社會不安大家都會有怨氣,如果市民唔支持特首,對平息暴動會有幫助嗎?暴徒已表明係奪權,如果市民唔支持政府即是支持暴徒,還想香港繼續亂下去嗎?個人對特首的睇法係大是大非前都應該先放下,著眼大局。

tibetlee13    發表於 19-9-2 07:08

珍珠宮

414928 發表於 19-9-1 21:12
樓主唔支持沒問題這是個人選擇,但我希望其他jm唔好意氣用事,這件事不是內亂係有外勢力操控,唔好以為一出 ...

說得好中肯

男爵府

林鄭無用。廢嘅

大宅

回覆樓主:

唉,無民意佢地就唔敢硬起來

別墅

軟弱過清政府

禁止訪問

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 環保接龍勳章

ding111 發表於 19-9-1 20:12
我真心懷疑琳 cheng係黃的

我都開始懷疑,次次都畀足時間暴徒表演先警察到場收拾,連我八十幾歲老父都話,未見過一個咁軟弱政府!

珍珠宮

IloveJJ 發表於 19-9-1 21:25
既然你認為佢講得中肯,就唔應該再抹黑林鄭。
我相信好多事,都係中央決定,並非林鄭或香港既決策者去決定 ...

真係好好笑!原來唔支持就係抹黑和縱容暴徒。唔該你睇番我之前嘅回應,唔好老屈先好,我係好憎暴徒的。我話個jm中肯,係佢話我唔支持都無問題,唔會好似你咁屈人。今日終於見識除咗黃人唔俾人言論自由,原來唔係黃人都一樣。

珍珠宮

yan_yan_mummy 發表於 19-9-1 21:27
我都開始懷疑,次次都畀足時間暴徒表演先警察到場收拾,連我八十幾歲老父都話,未見過一個咁軟弱政府!
...

就係咁先激氣

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至