時政擂台

跳至

首頁

尾頁

子爵府

1998Ruby1998 發表於 19-9-22 11:25
我家屋苑平台冇密碼冇閘,可以自由出入。保安返工係睇 Youtube 同傾計,所有人出入,包括搬運工、訪客都會 ...

乜屋苑?我就用卡出入,不用密碼,安全D!有記錄乜單位的人出入

大宅

hker 發表於 19-9-22 10:35
全港大廈password也被班暴徒及暴徒支持者貼出telegram!

有些人(渣)超變態的,香港不死不開心的 ...

屋苑應該用電子卡, 拍卡先至可以入, 唔用密碼, 咁样安全好多

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

佢地一早已經有晒所有屋苑包括公屋的密碼

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

graceyung 發表於 19-9-22 11:33
啲保安放啲警察入去捉人,都比居民圍,我真係唔覺保安有咩做錯,而家已經係是非巔倒的世代
...

係呀,所以d保安好慘,份工唔易做。

珍珠宮

開心吸收勳章

回覆樓主:

私人屋苑都有黃絲囉!

子爵府

親子王國15週年勳章

ASJ2008 發表於 19-9-22 11:35
乜屋苑?我就用卡出入,不用密碼,安全D!有記錄乜單位的人出入

中產屋苑。有會所但會所要額外俾錢。有條大 “私家路”,但日日都有大型巴士出入。屋苑住戶管理費要俾埋

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

ASJ2008 發表於 19-9-22 11:33
多得 某些 無腦業主 提供密碼,仲放上網,中門大開,大家小心門戶!益咗D賊
...

多謝無腦鄰居!!
放下自在

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

timandy 發表於 19-9-22 11:38
佢地一早已經有晒所有屋苑包括公屋的密碼

公屋算吧喇! 完全無問路人甲乙丙
放下自在

象牙宮

hkpmama 發表於 19-9-22 11:14
將軍澳真係超多曱甴,我住既屋苑有好多支持曱甴既所謂'人'

上次去某tko居屋好好喎!住客要喺大堂接我先可以上去!
放下自在

男爵府

psyche0306 發表於 19-9-22 10:53
唔通著黑衫無屋企?
只要著黑衫佢地係咩地方都唔應該, 唔應該返屋企?

個單唔係唔比黑衫返
係食Q公司知道暴徒放左密碼上去
所以將密碼改左
要住戶拍卡進出
不如你了解左先講啦

大宅

回覆 榮盛 的帖子

係曱甴網度一早出左屯門碼頭區好多私人屋苑、公屋的門口密碼,我問過相關屋苑的朋友,證實密碼正確。唉,D密碼大概係相應樓宇的黃絲街坊放出去,方便暴徒休息及散水用。不過有2-3個屋苑無份,因為藍營陣地

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

cattz288 發表於 19-9-22 11:53
上次去某tko居屋好好喎!住客要喺大堂接我先可以上去!

正常程序係既。你睇尋晚新聞就知某屋苑住客開門放曱甴入去,保安唔敢出聲。

象牙宮

hkpmama 發表於 19-9-22 12:01
正常程序係既。你睇尋晚新聞就知某屋苑住客開門放曱甴入去,保安唔敢出聲。
...

如果有住客帶黑衣, 保安真係無權出聲喎!其他住客亦無計!
放下自在

象牙宮

hakbb 發表於 19-9-22 11:57
個單唔係唔比黑衫返
係食Q公司知道暴徒放左密碼上去
所以將密碼改左

咦~保安好醒喎!抵讚
放下自在

男爵府

cattz288 發表於 19-9-22 12:05
咦~保安好醒喎!抵讚

係呀我都欣賞呢間物業管理
但個晚就比黃屍暴徒圍

象牙宮

hakbb 發表於 19-9-22 12:07
係呀我都欣賞呢間物業管理
但個晚就比黃屍暴徒圍

噢!李生屋宛都搞?!
放下自在

男爵府

cattz288 發表於 19-9-22 12:08
噢!李生屋宛都搞?!

個次個屋苑唔係李生喎

象牙宮

cattz288 發表於 19-9-22 12:08
噢!李生屋宛都搞?!

記錯了! 唔係李生, 所以出事
放下自在

象牙宮

hakbb 發表於 19-9-22 12:10
個次個屋苑唔係李生喎

啱啱諗起
放下自在

大宅

hkpmama 發表於 19-9-22 12:01
...

即係保安失職,應該炒

首頁

尾頁

跳至