時政擂台

跳至

首頁
12345...16

尾頁

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

tester5 發表於 19-9-26 06:44
民主係普世價值。

中國遲早有一日都要接受改變。
香港係中國一部份,所以,唔會有港獨!
暴徒咁樣破壞香港,迫市民滅聲,就係追求民主?

“民主係普世價值”.....你識字唔識意義。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

Adidass 發表於 19-9-26 06:53

佢係比人圍歐,咁都唔可以舉槍?

直頭應該開槍添喇!
不過心盲又點睇到呢!
放下自在

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

clarawuwu 發表於 19-9-26 07:15

用佢地民主黎換法治?! 送都唔要呀!
放下自在

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

中年失業 發表於 19-9-26 04:59
又搬這篇文出來?

東德當年餓死幾多人;香港呢?

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

clarawuwu 發表於 19-9-26 07:15

冇人講過港獨,好似只有你咁講,請你政治正確,唔好攪港獨。

中國遲早要行民主,呢個係全世界各國既普世價值。

即使中國是一黨專政,最後都要進化為人民所認受既政權,所以,中國遲早都要步向民主。

提一提你,黨綱都話「權力係來自人民」呢~

大宅

sf013hk 發表於 19-9-26 05:43
回覆 中年失業 的帖子

我都岩岩搵到。詳細睇番,10 大之中,除了香港之外,其他都有普選。咁你又點睇?同 ...

你最崇拜的美國有普選嗎??

大宅

無知真可怕。攞呢編文章出黎,只証明到洗腦工程非常成功。

東德人是為了生存而逃亡,暴徒是為了破壞而破壞。東德人爬牆與暴徒主動襲擊執法者是兩碼子既事。

子爵府

回覆 海洋 的帖子

如有興趣,可參考我另外一個回應。

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

tester5 發表於 19-9-26 07:25

中國遲早要行民主,呢個係全世界各國既普世 ...
我都提醒你啫,香港係中國一部份,所以,唔會有港獨!
我政治好正確,我好明白,以上一句!
你睇清楚d,我一早開始已經表明,香港不會有港獨!
你唔好老屈我!又想針我呀!

MsBusy    發表於 19-9-26 07:46

子爵府

又搬這篇文出來?

子爵府

海洋 發表於 19-9-26 07:30
你最崇拜的美國有普選嗎??

美國真係由市民一人一票選(但只係另一種玩法)

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

tester5 發表於 19-9-26 07:25

中國遲早要行民主,呢個係全世界各國既普世 ...

無人講港獨?
你唔講,唔代表無人講喎,
當人盲咩,
香港有一班搞港獨嘅人,
香港國歌,香港首都都有埋啦!
不過佢哋唔會成功,所以話要攬炒囉

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

ZTTZ 發表於 19-9-26 03:09
柏林法庭最終的判決是:判處開槍射殺克利斯的衛兵英格・亨里奇三年半徒刑,不予假釋。他的律師辯稱,他們僅 ...

請問當年爬牆既青年有無傷害過普通市民?有無破壞公物?有無襲擊警察同市民?有無放火?

用當年有理想既青年同一班暴民黎比較? 請問你既邏輯去左邊?法治既理據去左邊?

用暴徒同爬牆既青年黎比較,簡直係污衊爬牆既青年﹗﹗﹗
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

myshadow 發表於 19-9-26 07:36
無知真可怕。攞呢編文章出黎,只証明到洗腦工程非常成功。

東德人是為了生存而逃亡,暴徒是為了破壞而破壞 ...

黃人眼盲心盲~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

二世龜 發表於 19-9-26 07:42
美國真係由市民一人一票選(但只係另一種玩法)
一人一票,希拉莉比特朗普多一百萬票不過輸咗

hellolo    發表於 19-9-26 09:06
hellolo    發表於 19-9-26 08:47

大宅

1962年8月17日,18歲的東德人彼得·費查試圖攀越圍牆,被東德士兵開槍射殺。他是柏林圍牆下第一名被槍殺者 ...

自己對比下今昔的,伊拉克,烏克蘭。昂山素姬唔聽話的後果?你咁天真信西方的民主,點同你講!國與國只有利益,冇對錯!只有國家強才有話事權,簡單啲睇下二戰國與國之間的爾虞我詐,非常精彩

大宅

又搬這篇文出來?

多謝你/妳提出真實歷史。

珍珠宮

MsBusy 發表於 19-9-26 07:44
無人講港獨?
你唔講,唔代表無人講喎,
當人盲咩,
bk出晒名,綿裡針,陰陰濕濕,借d意就屈人,借題發揮,講自己真心話。

水晶宮

畀面勳章

tester5 發表於 19-9-26 06:27
所以,我覺得,香港人和內地人既價值觀,真係相差好大。

個劉姓光頭警長係內地成為「英雄」?

唔好將普通市民同暴徒擺埋一齊啦!和平示威者都有別於暴徒,就算有少數人示威完去到處破壞,好痴線、好離譜!

珍珠宮

1962年8月17日,18歲的東德人彼得·費查試圖攀越圍牆,被東德士兵開槍射殺。他是柏林圍牆下第一名被槍殺者 ...

如果啲人係覺得自己做嘅嘢係啱,因咩事不停咁吹奉自己,美化自己呢?

逃亡被殺係悲哀,但你明知係犯法,明知後果都去做,即係預咗要承擔。但曱甴係為私慾去攻擊其他人,根本兩會事!

首頁
12345...16

尾頁

跳至