時事熱話

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆 kuku1125 的帖子

你真係要停一停啊,暫時唔好睇,因為真係會影響情緒。我今2個月都好小睇新聞,但有時候要睇交通就無計。反正一講暴徒D嘢即刻轉台。如果真係好憤怒好唔開心,可以係呢度發洩/傾訴/發表!呵呵

大宅

依家d人好似選擇性發鷄盲,黃屍拿鐵通打已經訓低嘅警察就忽略咗,咬住警察開槍唔放,仲話咩警察當時冇生命危險,唔需要對住人哋開實彈槍。我好想講如果你哋覺得俾5 6個人用鐵通係咁打都覺得冇生命危險嘅話,不如企我面前俾我打幾棍,何況警察當時係有出聲警告,不過中槍果個唔知死,持住人多,仲拿條鐵通打警察手,搞到警察先開槍。(其實我個人覺得好似走火)

Yeelim    發表於 19-10-3 01:58

大宅

回覆 KongSHK 的帖子

好似話開槍警察屋企人已經俾人起底,被逼去咗安全屋

珍珠宮

回覆樓主:

如果呢個為左自衞而開槍嘅警察要負刑責,我地都要上街了,咩世界?事非癲倒

男爵府

回覆 felixfafa 的帖子

多謝關心,我而家好好多啦,因為見到原來依度都好多人唔支持暴徒,個心舒服左好多

子爵府

kuku1125 發表於 19-10-2 23:09
回覆 felixfafa 的帖子

多謝關心,我而家好好多啦,因為見到原來依度都好多人唔支持暴徒,個心舒服左好多: ...

不要只看FB , 其實仲有好多正常人

禁止訪問

民房

幸福花 發表於 19-10-1 23:44
佢命仔就嚟冇!仲要怕被起訴!如果噉都被起訴。我要去法院抗議

今日老豆搵仔炒車起錯底
搞到無辜Chanel店被圍
班人唔單止無性
仲係弱智
弱智加無性做啲嘢可以好恐怖架
我哋一定要保住佢
最怕佢連自己心理關口都過唔到

曱甴勁弱雞
Https://t.me/WhiteHandHKPublic

侯爵府

chankahing 發表於 19-10-2 07:25
我下晝都要寫表揚信
應該表掦他,呢一槍他是送給習大以慶祝國慶,也令全世界報導,勁

大宅

ASJ2008 發表於 19-10-2 23:26
不要只看FB , 其實仲有好多正常人

FB而家好假,果啲假post仇恨post係舉報唔到嘅, 撐警或者反暴行嘅就好快俾暴徒舉報到封post

男爵府

如果在美國一早開左啦,香港警察十分克制

男爵府

回覆 ASJ2008 的帖子

多謝

男爵府

愛和平沉默的一群,請廣傳

荃灣何傳耀紀念中學
謝潤明校長:
令到這個18歲青年中槍的,你以為是那警察嗎?

還是你校長、校內負責的教師、社工? 你們不斷地鼓動那些連思想都未準備的青少年人上街,戴全副武裝去近距離襲警。

當他們襲警的時候,他們知道與否,他們正在攻擊的是活生生的執法人員?同時地,他們知不知道自己已經犯下彌天大罪?是可以監禁十年的暴動罪?可惜的是,他們那單薄的腦裏只盛載著那些反修例革命歌曲、那些表面溫馨的人鏈、那些「兄弟爬山」的謊言。 還有你們做老師,從來沒有應該給予嘅指導同埋教導!

他們每一分每一秒也從手機裏接收著這鋪天蓋地轟炸式的反修例信息,被灌輸至滿腦子仇恨,對執法人員叫嚷著「黑警」,幻想著比殺父仇人更痛!

身邊每一個老師,既沒有教導他上街的人都是共犯,更甚者,校長、老師更鼓勵學生罷課、戴口罩、扮爆眼女!再加以在邪惡網路上認識的兄弟,拉著人鏈身邊的同學仔,連儂牆那鋪天蓋地啲歪理,和那班立場偏頗的網絡記者,當然和他的老大哥毒果日報等,但此種種,都是推佢一步一步去死,都是將子彈射去佢嘅心口!

你知道嗎,堅持要罷課的中學生和那些所謂師兄的大學生,在9月30號下午,幹了什麼?他們在愛丁堡紀念公園舉辦了一個名為「香江學校」的誓師大會,鼓動了他們今天上街,暗示要瘋狂廝殺,當中亦有現任老師。你作為校長有阻止及教育學生嗎?

瘋狂又殘忍的香港反對派,以學生為棋子!其實他們自己也只是美國的一隻棋子,掉在地上也沒有人有興趣知道他們的名字。 學生的受傷,對泛民/反對派來說,祇不過是多了一個攻擊警方的icon,也是香港、臺灣、世界各地的無良傳媒的一份美味食糧吧。他們就在等待學生犧牲的那一刻,在閃光燈下,在文宣上,得到絕對的優勢,從而得到他們自己的利益吧!可憐的傻仔。

記住,推這個學生去死的,不是警察,是你們以上所有以為自己行正義,其實,應該受到天誅地滅,滅絕人性, 喪盡天良的政棍、老師、校長、爬山兄弟、社工!
你們自己反省吧!不要再指責任何警察!

如同意請廣發,而且一人一信寫給去教育署及這個校長!

男爵府

呢個校長都離晒罩,依家依個18歲學生攞住支鐵通襲擊差人,佢仲話要保護佢,咩世界啊?如果個學生咁都可以冇事,不用接受法律制裁,香港真係真真正正冇了,所以一定要廣傳,仲要向教育局投訴!唔理佢教育局係唔係偏幫自己人都要投訴!如果每個小市民做返少少微不足道嘅嘢,集腋成裘,希望可以救救香港

大宅

佢哋非法集結在先, 圍毆警察在後, 警察自衞, 何罪之有?

雖然我都唔想見到咁樣傷人, 但警察真係逼不得已.

依家仲要告個男仔襲警, 真係自己攞嚟, 唔可以怪人.

男爵府

kuku1125 發表於 19-10-3 10:14
呢個校長都離晒罩,依家依個18歲學生攞住支鐵通襲擊差人,佢仲話要保護佢,咩世界啊?如果個學生咁 ...
我已去信教育局投訴了!

致教育局局長:
本人對 謝潤明校長之保護此18歲學生論,及其縱容襲警的學生深感憤怒!此學生所做的事完全違法如同恐怖襲擊,應該受到應有的法律制裁,而不是謝潤明校長所謂的保護縱容!此舉將激發其他學生認為此行為是正確!打差人搗亂公共社會秩序行為是正確嗎?!不停四處縱火 打市民,破壞無辜的商戶這是正確嗎?!學校的責任是教好每個學生!不是印刷爆徒出來!
懇請教育局正視以及正確處理支持暴徒的校長及教師!

一名憤怒有良知的香港人上

從我的 iPhone 傳送
從我的 iPhone 傳送

禁止訪問

回覆樓主:

首頁

尾頁

跳至