時政擂台

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

佢地班無腦,感做又唔感認乜都係警察做 正垃圾
又唔腦去分析下

子爵府

區二嫂 發表於 19-10-6 11:19
各位, 這只是我作為一個市民的感受

我昨日同黃朋友講,佢都話打人係唔啱,比埋賤種教師打3歲小朋友的新聞佢睇,佢即時收聲

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

講得好!可否借分享

侯爵府

區二嫂 發表於 19-10-6 11:23
我都有覺得政府唔啱,但是否要訴諸暴力?

唔係,所以我冇駁你,我覺得你論點大部分都有理,但果位人兄咁講,我又覺得係咪覺得政府唔岩都唔可以

我沒有很多朋友, 但有你們就足夠~~~我沒有很多錢,但我所擁有的東西已經比別人多~~~我沒有很多老公, 但有一個把我寵壞就已經足夠

大宅

傻豬仔 發表於 19-10-6 11:42
講得好!可否借分享

當然可以,感謝你!

男爵府

樓主 你真係講得太好 我好感動 我家中有人係深黃 每次一講到呢個問題 總係歪理一大堆

子爵府

區二嫂 發表於 19-10-6 11:12
到底是誰扮瞓著?是誰生活在平行時空?

我其實很想知道在你們接觸的媒體世界,有否看到這些暴力行為? 如 ...

講得好好

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

vesley 發表於 19-10-6 11:36
l heard these word many times at a relative事出必有因,
dont want to see them.

真係有咁樣既家長咁樣教小朋友架

將來肯定教多個以暴易暴,無視法紀既監躉

毒害小朋友

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

男爵府

我其實很想知道在你們接觸的媒體世界,有否看到這些暴力行為? 如 ...

佢地果D族類全部盲的、盲的都睇到警察濫捕!就知信同做的人幾低智商 。明知撐錯人都要繼續錯、因為呢種人大部份是失敗者 、輸吾起

珍珠宮

2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章

謝謝你的分享,真是寫出現今的情況,相信大部份人都不想看到此情況 繼續惡化下去。但黃人不會相信他們所做的錯,只會找藉口來美化。真希望快些有智者出來擺平這場風暴。

大宅

lovececing 發表於 19-10-6 11:22
咁講,即係唔可以覺得政府做得唔好,如果唔係全部係壞人,一定要覺得自己國家係最好,有錯都唔可以指出
...

香港言論自由,政府有不足之處,市民都可以通過遊行示威去發聲。根據新聞報導,香港可能係全球最多遊行示威的城市,次數之多可冠絕全球,以後有很多政府措施也因此而撤回了。
但現在遊行示威演化成暴力破壞、掠奪、襲擊、打人……等,你都認同他們的做法嗎?

大宅

薔薇花 發表於 19-10-6 12:10
香港言論自由,政府有不足之處,市民都可以通過遊行示威去發聲。根據新聞報導,香港可能係全球最多遊行示 ...

以往

子爵府

ricecooking 發表於 19-10-6 11:17
連登仔所謂不可割蓆,其實是黑手的一個策略,令淺黃者明知暴徒手法唔道德,都唔道出聲,令動亂可以持續。無 ...

今次的陰謀真的好周詳,香港人實在太安逸,無危機意識,比人陰咗鋪勁嘅!

大宅

樓主,你分析得好好,支持你!

複式洋房

區二嫂 發表於 19-10-6 11:13
最諷刺的是醫護人員這麼快就可以拿到x光片出嚟去指責 ,調返轉爆眼女去咗邊? 一直都冇人可以攞到張x光片 ...

黑衣人呀,鬧啦!

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

大宅

lovececing 發表於 19-10-6 11:44
唔係,所以我冇駁你,我覺得你論點大部分都有理,但果位人兄咁講,我又覺得係咪覺得政府唔岩都唔可以
...

謝謝你 !大家最緊要就是理性,不要訴諸暴力。

別墅

littlefunpig 發表於 19-10-6 11:50
真係有咁樣既家長咁樣教小朋友架

將來肯定教多個以暴易暴,無視法紀既監躉

所以將來佢啲仔女反佢打佢,記住唔駛報警,因為佢教嘅 : 事出必有因

侯爵府

lovececing 發表於 19-10-6 11:22
咁講,即係唔可以覺得政府做得唔好,如果唔係全部係壞人,一定要覺得自己國家係最好,有錯都唔可以指出
...

可以覺得政府唔好, 但唔可以殺人放火嚟表達不滿。

伯爵府

我有D親戚仇中國仇政府,佢哋既諗法,總之有人反中亂港,無論做乜都係啱嘅。香港好多呢D人病入膏肓,無得醫

侯爵府

回覆樓主:

你寫得好好但係唔理性嘅人係唔會理會

黃絲帶根源問題就係佢哋唔鍾意大陸
總之關於大陸嘅嘢就乜都唔鍾意、唔信
因為佢哋好驕傲自己香港人身份
根本不接受任何中港融合的政策
總之係大陸嘅就反反反
而香港亦沒有國民教育去教育新一代
連中史地取消, 令香港人冇辦法認識中國
導致佢哋喺通識科單一接收嘅都係偏頗嘅資訊
你睇下啲中學生接受訪問嘅片段就知道