時政擂台

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

nainaitze 發表於 19-10-7 18:17
我覺得會有情緒問題都唔出奇,每日直接/間接甚至被迫接收大量新聞資訊,時刻咁睇真係會影響情緒 ...

是吖、好多人諗偏左、有d說話把口講左收唔返、搵錯對象抒發感覺分分鐘仲有反效果

子爵府

由9月開始嘅補習班,我已經不停改改改,改到我都身心疲倦

子爵府

回覆樓主:

咁我都好D,星期六同朋友带狗去行水塘,狗狗好開心,幸運地截到的士來回,仲擔心截唔到車。
星期日去薄扶林拜山,好少人,跟住去九龍灣飲茶,中午搭到巴士返屋企。

今日就除咗買餸,就成日在家,日子都係要過,大家要保持冷靜同希望。

珍珠宮

是,現在有些商場食肆只做到約三點,最多也只是七、八點,真的非常討厭曱甴!

侯爵府

而家放假只敢出去食Lunch, 3點前一定返屋企
如果有大型活動只敢在屋企附近, 去遠少少都唔敢, 驚冇車返屋企
屋企買定多D儲備食物, 最少應付到2日唔出街

公爵府

我們真是活在在惶恐中,我真係在街見人戴口罩着黑色衫,我就已經有心寒的感覺,所以我自己仍然不會着黑色衫,因為我唔想提自己,我們活動在黑色的恐怖世界

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

幾個月無同朋友飯局,好多時約好都取消

珍珠宮

媽咪面 發表於 19-10-7 18:17
明明有3日假期,搞到過3點就唔敢出街,連醫生都唔開業,睇開嗰幾個只睇上午診,因為唔知聽日附近有無被破壞 ...

哎唷,陰功囉,病人可憐,醫生又可憐。

呢排立立亂,長者或者長期病患要複診都好慘情。呢世界真係。。。變得慘無人道!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

放假都唔想出街
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

dubd168 發表於 19-10-7 18:26
我3日假期冇出過街,成日好似有幻聽咁聽到班人嗌口號,睇新聞睇到好嬲,fb仲有朋友盲撐,唯有唔睇咁多,唔 ...

我都覺得好似有幻聽咁,又係成日聽到好似有班人響度嗌口號,跟住就去窗邊望下

男爵府

luckybaby2011 發表於 19-10-7 18:08
仲有嗌
我區停左了

我屋苑仲嗌得仲嚴重左

大宅

fishting_fing 發表於 19-10-7 17:32
而家放假想一家人出去飲餐茶都唔得。
附近既酒樓都係攻擊目標,有老人家有小朋友要盡量避免風險。

多得班曱甴啦

伯爵府

開心吸收勳章

MSAA 發表於 19-10-7 16:38
我同你一樣!由細到大都盼望放假日子,開開心心同家人去街,但經過呢幾個月,竟然我會講唔想放假 :thinkin ...

我也是, 竟然想返工。因為好怕睇到新聞或出街, 四處被破壞的情景

伯爵府

2018復活節勳章

回覆樓主:

係公司我唔會討論政治,今年生日最老土就係有個盲撑嘅深黃同事同我講:生日放假要出去玩吓,過得開心啲呀, 我只有對住佢苦笑,說咁情况,邊度都唔駛去啦,跟住去左洗手間唔想再講落去喇!(費事講講吓意見不合)

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

前晚星期六落運動場跑步,點知去到黑蚊蚊直頭冇開。

水晶宮

JoanC 發表於 19-10-7 16:43
依家變成返工日子快閃買定食糧,假期就一家人困在家中煲劇打機,唔敢出街
...
you are not alone!我都類似係咁!

侯爵府

可是黑衣人認為佢地自己好有「民意」,巿民係害怕警察,歡迎曱甴
8-)

侯爵府

mingmin豬 發表於 19-10-7 17:54
我想講其實我仲好後生,我的日子絕對無理由係咁,我應該周圍去,周圍玩,做我喜歡做嘅事,見我喜歡見嘅人, ...

我的女性朋友已有抑鬱,佢已唔洗返工,但係好憂慮,叫佢返加拿大先,又唔肯,返大陸住住先又唔制,一定要係香港,又迫自己日日睇新聞,會忽然大喊,出邊好亂,但係想出街又一定要出街,唉...

8-)

珍珠宮

littlesister 發表於 19-10-7 19:20
幾個月無同朋友飯局,好多時約好都取消

朋友個個家有小學雞,一至四晚免問。weekend 有幾個朋友係 ftm 甩唔到身,平時夾來夾去都係得禮拜五晚得,而家夾都唔使夾

水晶宮

mingmin豬 發表於 19-10-7 16:12
我以前放假一定出街食飯,但而家就算出街食都好似走難咁,要急急腳,荒死走唔到,今日又一大堆食肆、超市、 ...

3:30要走了

首頁

尾頁

跳至