自由講場

跳至

首頁

尾頁

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

rose-mag 發表於 19-10-19 14:05
我女都試過唔見,好彩同學媽咪見到個盒有佢名,所以幫佢拎咗番屋企,之後打電話俾我,第二日拎返學校交俾 ...

細路唔見野就常常有㗎啦!我個仔有次打完波好嘢啊,天寒地凍可以着羽絨返學,能本事我哋件羽絨係黑色,佢放學返嚟着咗件藍色。

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

麟媽媽 發表於 19-10-19 23:08
細路唔見野就常常有㗎啦!我個仔有次打完波好嘢啊,天寒地凍可以着羽絨返學,能本事我哋件羽絨係黑色,佢 ...

我女細碼,試過游完水著左套大碼衫返黎
最強係大碼同學點會著到佢套細碼衫

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

Charlotte_mom 發表於 19-10-19 23:11
我女細碼,試過游完水著左套大碼衫返黎
最強係大碼同學點會著到佢套細碼衫
...

呢樣野我個仔着過人哋對波鞋返嚟!因為佢哋踢波就換波boot,嗰時我個仔四年班着咗個六年班嘅鞋,個六年班隻仔同佢阿媽講,打完波隻腳腫晒,對鞋變咗好窄!

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

麟媽媽 發表於 19-10-19 23:08
細路唔見野就常常有㗎啦!我個仔有次打完波好嘢啊,天寒地凍可以着羽絨返學,能本事我哋件羽絨係黑色,佢 ...

年年學校lost and found都有過百件衫褲鞋襪,仲有午餐盒書包,我仔女都試過唔見嘢,連巴士咭都試過唔見,神奇地冇人攞,第二日喺課室揾番。我話佢如果個頭除得低,一定唔記得帶番屋企,tablet, 電話,headphones.... 咩麵唔見得。

花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

大宅

回覆樓主:

其實我女(同我)都想學,但見個學費就……

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 BK Milk勳章

ainnai 發表於 19-10-20 08:47
其實我女(同我)都想學,但見個學費就……
跟學校學,才平d,因為唔洗舖租和燈油火蠟。

男爵府

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

YAMAHA 2手笛唔可以講有市有價(通常行外人先會買), 如果買支2手的學生笛, 可能要2000元, 人地用了一兩年, 雖然話平了千多元, 你自己要拿去維修檢查, 都要用800-1000. 其實價錢差唔多.
加上在TOMLEE買包兩次維修調音服務(2年內).
如果長笛無吹一段時間, 都會影響音色, 氣孔密度等等.
除非你買的2手長笛, 已經維修檢查, 如果唔是唔建議你買.
小朋友本身唔識吹, 如果用支漏氣, 會好難吹

首頁

尾頁

跳至