時政擂台

跳至

首頁
12345...18

尾頁

瑪瑙宮

uns 發表於 19-10-24 12:01
唔明點解D人咁肯定有警黑鈎結?而家個個憑幾段片,傳媒報導,一方證人口供就做了判官!
...

好明顯香港 d 後生睇日本 AV 太多喇, 一日屈警強姦輪姦雞姦性暴力, 毁屍滅漬, 擺路祭. 真係有黑警咪抽佢出黎告佢囉, 警隊有三萬人三萬個黑警呀, 咪又係睇电影太多囉.

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

剝削普通市民自由,
去爭取你哋嘅民主自由,
有異見人士就圍毆,你覺得無錯?
啲店舖無啦啦比暴徒打爛晒,放火,你覺得無錯?
又一隻曱甴文宣

男爵府

回覆樓主:

我哋支持香港警察,嚴正執法!
我哋唔會反警隊,反政府,
只會反暴徒,反賣國賊,反曱甴!

我哋槍口一致,唔會中曱甴暴徒離間計!

禁止訪問

大宅

我覺得醜的是黃曱甴,全世界都知

子爵府

uns 發表於 19-10-24 12:01
唔明點解D人咁肯定有警黑鈎結?而家個個憑幾段片,傳媒報導,一方證人口供就做了判官!
...

有警黑勾結呀!
721一個黑衣人都冇拉過。只拉白衣人。
我都好不滿。

侯爵府

回覆樓主:

够了,我從來冇要求過任何人爲我爭取民主,唔好再講什麼爲我們爭取民主,唔好拉人落水。而且我不覺得佢哋係純粹爭取民主。

珍珠宮

versiglialaw 發表於 19-10-24 11:39
其實大家醜唔醜,我地後生個時無幫香港爭取到民主,已經好對唔住d後生仔,依家佢地幫手做我地無做既野,你 ...

所謂民主, 並不是什麼靈單妙藥, 不是每個國家服用後會產生作用

香港的豬太多了, 連民主的真正意思都不理解, 希特拉都是民選的, 民主是否真是代表公義??

所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

聞到好酸嘅聞酸

珍珠宮

Jone_kuok 發表於 19-10-24 12:17
有警黑勾結呀!
721一個黑衣人都冇拉過。只拉白衣人。
我都好不滿。

你是曱甴, 人話你不會明白

所有遇見,皆有因果

水晶宮

versiglialaw 發表於 19-10-24 11:39
其實大家醜唔醜,我地後生個時無幫香港爭取到民主,已經好對唔住d後生仔,依家佢地幫手做我地無做既野,你 ...

哈哈!你問人醜唔醜,梗係唔醜啦!我地有面目見人,你地有冇? 自由民主咩依家有咩?係你地搞到冇架

男爵府

Shhhhh 發表於 19-10-24 11:51
你咁有氣慨,點解後生嗰時,唔敢出喺示威,組織團體,向英國爭取民主?而家就走出嚟抽水。
民主係點爭取, ...

同意X2
樓主後生時咁又遠見又唔出?宜家就推班細既去代擋子彈

珍珠宮

MsBusy 發表於 19-10-24 12:15
剝削普通市民自由,
去爭取你哋嘅民主自由,
有異見人士就圍毆,你覺得無錯?

其實好簡單, 金錢是萬惡, 聽講有人一家幾口都去參選放火燒360/中銀, 7000蚊人工, 一家人齊心去做幾個月搵到既錢, 就快可以買樓

被拉的話, 人工仲有得加, 會有專人跟進保釋

所有遇見,皆有因果

伯爵府

快移民去烏黑蘭啦,爭取完民主嘅地方啱哂D自由西住

子爵府

其實你醜唔醜,我地上一代令香港安定繁榮,你去打人縱火搗亂,已經好對唔住d正常香港人,依家大家幫手執你蘇州屎,你居然係到鬧大家?
日日都話示威者和平,明明一直都打人縱火,搶刧勒索,無惡不作,你就用黑社會打人,起人底,滅人聲,騷擾人做生意,市民先被迫抵抗,所以d話唔支持暴力既人唔該譴責黑衣人及暴徒並與佢哋割(emoji)先!
痴痴地,明明錯都唔鬧得

tandjchan    發表於 19-10-25 14:16

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

你調轉了因果.
我理解在6月大遊行後,政府冇理會,令很多市民好嬲政府漠視民意, 但這不是用暴力的藉口

是你班戰友想撞入立法會,警隊才會來保護立法會大樓. 是你們先掟地磚及鐵通和拆欄杆砌三角形撞埋去防線,想攻破防線. 警隊才射催淚彈/布袋彈想驅散你們

先用暴力的是班示威者:因, 所以防暴警察才要出動: 果

你地搞左四個月, 香港被燒、被拆到爛熔熔, 社會及家庭撕裂,、經濟下滑、民不聊生, 要政府派福利救中小企及低下層.

你地害左咁多人的生計, 毁左咁多野, 有成功地爭取到多一丁點兒民主咩?

暴力絕對唔會令香港更民主, 因中央唔會俾普選給一班失去理性,易被洗腦,冇分析能力的暴民

禁止訪問

大宅

小詠 發表於 19-10-24 12:20
你是曱甴, 人話你不會明白

你應該誤會了jone_kuok 意思了, 我估她意思是721 明明是兩幫人打交, 打輸的一方就話警黑勾結, 要求拉曬打嬴的一方. 正確做法應是兩幫人打交, 兩邊人都要拉! 但警察只拉了白衣人, 沒拉黑衣人, 所以 jone_kuok覺得係勾結都係警勾結黑衣人! 不是勾結白衣人!

侯爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆樓主:

而家爭取得是順黃者昌,逆黃者圍毆私了,阻人返工,堵路打爛汽車,破壞地鐵站,燒地鐵,破壞火燒店舖,襯火搶劫,多到不能盡碌

大宅

Jasmine-4711 發表於 19-10-24 12:27
你調轉了因果.
我理解在6月大遊行後,政府冇理會,令很多市民好嬲政府漠視民意, 但這不是用暴力的藉口

講得好!

首頁
12345...18

尾頁

跳至