懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

回覆 KarenEE 的帖子

我都希望可以快d生bb出黎...每次塞完身體心靈感覺壓力都好大....
醫護成日安慰我話,痛即係有用呀,痛即係子宮有收縮緊......
但係到第二朝都係冇動靜,個感覺真係....><

複式洋房

回覆 yan1008 的帖子

謝謝,我都希望...而家在家休息中,好好享受這幾天假期,星期四再返去塞藥....

複式洋房

回覆 Cindycyy 的帖子

其實我都好驚要全餐....係咁安慰自己唔好唸咁多law....
我想塞藥前睇多次私家,但又驚睇完都冇用,因為都係政府話事....

大宅

Cindycyy 發表於 19-10-27 17:37
我而家都唔知其實需唔需要催生,私家同政府兩個講法。。。我驚最後bb真係過大食全餐
...
放鬆d,宜家希望bb自己揀早d出黎。
政府順產數據比私家多,所以有兩個講法係正常。我第一胎中後期政府話我個肚細,但一直私家睇住阿女生長正常,政府冇特別mon我d乜,最後阿女40+3出世4xxxg唔夠5磅,宜家都2歲幾。
有時bb喺肚入面唔知佢點想佢早d出黎安心d,所以每晚同佢傾下計、提佢ready就好出黎,如果唔係媽媽好擔心又好辛苦架,你自己都有一頓心靈治療。

大宅

回覆 yuirose 的帖子

行下樓梯,郁多d。放鬆d,唔好比咁大壓力自己,開玩笑同bb講叫佢唔好玩野,佢哋識聽架。我贊成你再睇私家,起碼睇下bb咩情況,有新資料比政府,如果唔係返去等醫生巡房先問都唔知自己仲記唔記得問乜。

大宅

回覆 yuirose 的帖子

我個經驗驚嚇親你,我血壓高,38w催生,我催左5日,最後開刀,詳情: 星期一入院,第一日,當日中午塞藥,5點有陣痛,7點痛到護士叫我換衫落產房,10分鐘後,完全唔痛,宮頸唔開。第二至四日loop返第一日既情況,到第五日,上午人手穿水+滴催生藥,中午落產房,血壓飄升,打左降血壓藥,一路痛到11:30pm,宮頸都係唔開,最後開刀,12:30出返黎。咁就生左個b喇!希望唔好嚇親你!

大宅

回覆 kkp730 的帖子

唔記得講,我到第四晚,崩潰左,係床到狂喊,好想走,又好痛,喊到收唔到聲,嚇親晒d護士,唔知係咪咁,所以第五日比我生。我到第四日,都係得4分的。

複式洋房

我好明白崩潰個種感覺, 因為我眼淚都忍唔住係咁流............

大宅

yuirose 發表於 19-10-27 21:12

我好明白崩潰個種感覺, 因為我眼淚都忍唔住係咁流............

你喊住同醫生講話要開刀啦,好大可能你宮頸都係唔開!

大宅

回覆樓主:

我第一日塞藥0分無反應, 第二日都無反應, 我都係政府生, 但話只會塞兩日, 兩日都唔得係要塞波波, 塞波波唔得先開刀。 好在我塞波波前穿左水

複式洋房

而家通常係第一轉睇你既醫生都係後生,佢地好似照書讀咁,之後會有高級醫生黎多次,感覺高級醫生話到事多d, 同埋會安慰下你,氹下你咁,我其實都好迷惘,唔知開刀定順產好,係好驚塞完又重複,又冇反應....政府而家淨係話3500g大少少,仍然應該試順產....
(嘆氣迷惘中)

複式洋房

回覆 mmbili 的帖子

塞波波我都有聽過,不過醫生未同我提過.....唸到都好驚....

大宅

yuirose 發表於 19-10-28 00:10

而家通常係第一轉睇你既醫生都係後生,佢地好似照書讀咁,之後會有高級醫生黎多次,感 ...

我係第五日上午人工穿水加埋滴藥催生,之後除左痛之外,無任何反應,所以開刀,如果你都0反應,真係可以考慮下。

大宅

yuirose 發表於 19-10-28 00:11

塞波波我都有聽過,不過醫生未同我提過.....唸到都好驚....

我果陣都好驚呀, 可能阿b喺我肚入面feel到, 即刻捐出黎

複式洋房

bb好叻呀

大宅

yuirose 發表於 19-10-26 18:11
我係妊娠糖尿媽媽, 34w照超聲波2900g, 36w照2800g, 政府話有少少誤差係正常, 但BB頭圍大了2w, 所以政府(PMH ...

我B就過期居留,塞左4日塞都冇反應呀(emoji)(emoji)醫生都唔比開刀,到我自然穿水就落產房再落催生藥呀,但係最後催生左16個鐘都唔成功最後先幫我開刀咋

複式洋房

回覆 SzeSze616 的帖子

我仲以為塞生12小時唔得就開刀tim....塞左4次+16小時+再開刀....
媽媽你好叻&#128077;&#127995;

洋房

yuirose 發表於 19-10-26 18:11
我係妊娠糖尿媽媽, 34w照超聲波2900g, 36w照2800g, 政府話有少少誤差係正常, 但BB頭圍大了2w, 所以政府(PMH ...

樓主生左未?我都係驗到糖尿,29號預產期一早就要入東區引產,之前做內檢又係宮頸未熟,所以全部都一炮過來,通常政府醫院應該有張紙比我地睇㗎話引產12小時都唔得就需要開刀啦,冇理由搞咁耐㗎?

複式洋房

回覆 羅曼 的帖子

今個星期四先入院再塞藥,塞藥係令子宮頸變軟,但我未軟,所以瑪嘉烈建議可塞6次,每日一次,塞3日冇反應就休息一天,之後如果宮頸變軟就可催生,如果講12小時唔得開刀,係咪應該講催生12小時唔得先開刀?

複式洋房

yuirose 發表於 19-10-27 17:58
回覆 Cindycyy 的帖子

其實我都好驚要全餐....係咁安慰自己唔好唸咁多law....

琴日睇私家,bb size都係大佐啲,不過個醫生話個b得五分二入佐盆骨,催生都沒用,叫我控制血糖。。。

首頁

尾頁

跳至