時政擂台

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

其實真係好唔明, 點解咁多人連登記都唔去做

公爵府

回覆樓主:

幫佢登記,話差佢哋重要嘅一票。

公爵府

fallwinter 發表於 19-11-25 10:33
其實真係好唔明, 點解咁多人連登記都唔去做

好老實,有錢揾,有飯食,百業皆旺,正常平民係唔會玩政治的。好多人估唔到班乞兒會做得咁過份,玩咁耐,到意識到自己要投票又太遲……。

其實都冇乜好講,邊邊贏都冇用,香港人腦已壞,心已爛。救不了。

男爵府

回覆樓主:

其實我對出年立法會都無咩期望,除左因為超級區議會,出年又會再多一批普遍偏黃夠18歲既人出黎投票。而且宜家泛民當家,就會叫停啲暴徒搞事,咁一啲因為社會混亂而由中立轉淺藍既人,又會因為社會事件平息憤怒冷卻而變回中立派 。
建制要做既係一邊監察住泛民,一邊諗啲好政策去取回中間派支持

琥珀宮

TATEYAMA 發表於 19-11-25 05:30
無登記做選民

朋友父母都係日日鬧,但冇去投票

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

BGCOME08 發表於 19-11-25 10:40
好老實,有錢揾,有飯食,百業皆旺,正常平民係唔會玩政治的。好多人估唔到班乞兒會做得咁過份,玩咁耐, ...

我係正常平民呀 。2014佔中已經影響緊全港, 幾冇政治意識都應該有少少醒覺吧, 可能登記做選民真係好難!

其實邊邊嬴香港都係繼續爛落去, 香港就好似一個外表好靚但切開先知原來已爛到入心嘅生果。雖然建制亦唔覺做得好, 不過個結果就將暴力更合理化, 香港更加萬劫不復

首頁

尾頁

跳至