論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 bobobooo 於 09-5-20 11:35 發表
昨天見了2個工人,一個感覺excellent,她的僱主過身了,所以被release出來。一個繼續放了飛機。

今天叫了這個感覺excellent的姐姐到我家看看,其實她應該有很多選擇,她要來看看我的女兒和老公,還有屋企環境。

尋晚call了他僱 ...

祝你好運呀, 我依家重係度得個'等'字.

大宅

我新工人黎左我屋企一星期, 搞到翻天覆地, 最令我兩公婆唔接受既係佢對小朋友既唔細心, 無辦法令我地放心交個囡比佢照顧, 終於上星期六炒左個工人, 而家都仲未搵到個新姐姐, 為左個囡, 我將佢交左比熟人湊, 我地一家3口仲要分開住, 係搵到新姐姐之前, 要辛苦我老公係屋企處理家頭細務.

祝大家好運, 早日搵到合適既新工人

原帖由 LongRyan 於 09-5-19 15:21 發表
boboboo,

我都勁唔開心, 依家同你一樣好傍皇, 尋日一早炒工人, 佢另我好激氣,所以一怒之下炒左佢,因為無心理準備, 係突發, 重要咋病唔返工攪左半日, 今日心情都未平服. 我請幾個都用到完約, 未試過炒, 所以好難頂, 我 ...

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 catandpig 於 09-5-21 09:17 發表
我新工人黎左我屋企一星期, 搞到翻天覆地, 最令我兩公婆唔接受既係佢對小朋友既唔細心, 無辦法令我地放心交個囡比佢照顧, 終於上星期六炒左個工人, 而家都仲未搵到個新姐姐, 為左個囡, 我將佢交左比熟人湊, 我地一家 ...

哎, 真係好茅盾, d工人攪到我情緒低落, 我呢幾日真做到想死, 聽我fd話依家apply要成2個半至3個月呀.

希望我地好快d搵到好工人.

男爵府

開心吸收勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 mymelody2003 於 09-5-19 14:28 發表
我都身同感受, 因為我巳經換第5個工人了...

去年8月請第四個工人, 等左2個半月冇工人用, 請個oversea菲傭的, 超蠢, 佢好似未做過野咁, 當時真係eq好低, 忍唔住要鬧佢, 最終佢做左 "2個月" 扮病要即走, 我當時開心都 ...

得2公婆, 無老人家無bb, 無貓無狗無車, 仲要兩公婆要返工的...
話時話, 咁樣請工人黎做乜
如果d工人認為咁樣為知好工, 而其他一律覺得難做的話...
老實講: 等下世啦...

首頁

尾頁

跳至