時政擂台

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

CrabPincers 發表於 20-2-1 20:48
其實我覺得,不應該叫封關,應該要全海陸空阻止大陸人來港
你好了解佢哋嘅模式喎!

得一又想二沒完沒了的口號,直至同大陸完全割席

複式洋房

Simsim12 發表於 20-2-1 10:09
你們將會成為千古罪人

要罷工,不可收罷工期間薪金,將這些人薪金分給上班醫護。只愛高薪,有事就罷工! 這班醫護真令香港人驚!

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

活左甘耐真係從未聽過邊個國家醫護會罷工

大宅

回覆樓主:

入職醫生護士前唔知要照顧有傳染病嘅病人?罷工唔應該扮病請sick leave,希望呢班物體諗清楚自己係咪入錯行,辭職先係佢地嘅出路,又要出糧,又唔肯做,不知所謂,根本成班懶到出汁,以玩政治做籍口

大宅

禍港禍民

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

CrabPincers 發表於 20-2-1 10:37
昨日我同仔講,我尊重佢地的勞工權益,各在其位,我感受不到佢地的擔憂,佢地覺得要用罷工黎迫政府,呢d是 ...

啱!龍門任佢地搬!為鬧而鬧!罷工就冇專業操守!應該辭職!
若要人不知 唔好咁低B !  : P

大宅

CrabPincers 發表於 20-2-1 10:39
我昨日先同一個人嘈,我就是甘問佢,我問佢如果你親人長期住在深圳退休,定期返黎香港拿藥,依家封關佢拿 ...

咁緊張攞藥咁佢咪未封關前落返黎住囉 好易解決

大宅

bigbigwing 發表於 20-2-1 23:08
入職醫生護士前唔知要照顧有傳染病嘅病人?罷工唔應該扮病請sick leave,希望呢班物體諗清楚自己係咪入錯行 ...

都係嗰句啦 佢哋罷工原因係要求封關 你屋企爆水喉要拖地 你都係去閂大制先去拖 而唔係一路係咁拖 到水浸嘅時候 點拖都唔會乾
因為傳染病一傳十 十傳百真係幾何級咁上
不如真係從源頭著手
呢班醫護人員 又冇將啲咩獨立調查委員會個啲擺上枱
我覺得如果真係封咗關仲罷工 咁先係黑心醫護

伯爵府

回覆樓主:

開晒佢哋名啦,等佢哋移民去外國都入唔到行先得,成班賤格醫護

伯爵府

CrabPincers 發表於 20-2-1 10:37
昨日我同仔講,我尊重佢地的勞工權益,各在其位,我感受不到佢地的擔憂,佢地覺得要用罷工黎迫政府,呢d是 ...

首頁

尾頁

跳至