自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

未嫁佢 邊有權嬲

子爵府

咁你叫你亞媽比首期買層樓然後話事咪得

侯爵府

男人發下夢啫由佢囉。
到結婚有bb佢就收晒不切實際既幻想
不過跟呢種男仔你本身都要有本事撐起頭家。靠呢種隊友靠唔住。

叻既男人係照顧到你但因為佢叻,所以隨時照顧多幾個。有辣有唔辣

伯爵府

回覆樓主:

就咁睇我覺得你諗多咗,而家係你男友自己屋企要買樓,而唔係因為你哋結婚而買樓,同埋人哋阿媽都未必預你哋結婚後會搬入去住。雖然你哋拍咗 3 年拖,但講緊都係 20歲,而且你又冇講你男友經濟狀況,好難就咁下結論。

珍珠宮

人地阿媽出首期買樓佢地自己一家人住,你有無份出錢?你無份出錢又未嫁入去,人地間屋真係唔關你事喎

侯爵府

回覆 DOMMI 的帖子

如果你打算嫁呢個男朋友,你哋應該開一個聯名戶口一齊儲錢買樓,不依靠別人,才值得別人尊重

wcpcelia    發表於 20-4-10 09:38

珍珠宮

C.Humphrey 發表於 20-4-10 01:59
係咪hehe?

咦?呢句突破盲腸喎
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

回覆樓主:

樓主,你男朋友一心講緊自己外家! 未到你嗰筆! 其實點解你一心要住埋入去??點解唔自己同男友揾個小天地?其實未來未知... 大家蓄下錢先再打算! 老實講,人地亞媽買樓關你咩事!! 你諗多左,想下有咩辦法令你男友將你放入佢未來嘅藍圖罷啦!

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章

回覆樓主:

咁貪心嘅,點解會貪男朋友阿媽間屋,倒番轉,我係男朋友會即刻飛咗佢

大宅

回覆樓主:

個兄弟,有無血液關係GA 聽落妳似電燈膽阻住佢同個兄弟二人世界

水晶宮

Siuchoi 發表於 20-4-10 00:05
回覆 DOMMI 的帖子

畀我感覺好似......边個有錢就邊個話事咁~

X2

水晶宮

回覆樓主:

間屋冇預你,佢的將來你係冇出現!唔想結婚的係你定佢?

伯爵府

DOMMI 發表於 20-4-9 23:50
小女子今日20中,同男朋友一齊三年。男朋友媽媽有首期,計劃三年後買樓。
佢係之前已經話想同個兄弟搬出去 ...

男友有無講過會同你結婚?如果無即係佢未有結婚計劃,而家諗住屋係太早了。

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

竇漪房 發表於 20-4-10 00:03
首先奶奶俾首期有好多嘢已經唔會係你話事

第二,你自己都話未談婚論嫁,人哋買樓整多間房租出去同你冇乜關 ...

agree, 買樓結婚,似乎只係樓主一廂情願,個男人根本冇諗結婚,拍拖,正常同居都係想同gf一齊住,個男人反而想同個brother搬開住,都未輪到樓主,樓主在bf心目中地位真係唔高.....

Nothing is prefect in this world. We all are perfectly imperfect.

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 分享愛 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

係費事同佢講!呢啲無腦嘅,你都係唔好浪費時間。

男爵府

同我當年咁似嘅?當年同我男友話同我去睇居屋示範單位,我話呢度擺張梳妝枱,佢話做乜要有張梳妝枱。之後明晒,間屋原來只係佢預同佢bro一齊住,只係叫我陪佢去「睇」,之後再同佢相處,發現好多嘢都只係「我以為」,佢都冇諗住同我結婚。佢成為咗我嘅歷史
啲嘢唔係你諗住就係,你不如開門見山同佢講,問佢打算將來嘅計劃係點,好過自己估估吓,浪費自己青春

男爵府

carrina 發表於 20-4-10 00:16
分清楚睇,佢地一家人計劃3年後買樓(伯母係軸心 因為佢比首期),唔係3年後買樓同你 結婚
...

講得好啱

珍珠宮

第一 你男朋友思想唔成熟好幼稚

第二 佢嘅將來無你,你要好好考慮清楚繼續落去會點

子爵府

虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 好媽媽勳章

DOMMI 發表於 20-4-9 23:50
小女子今日20中,同男朋友一齊三年。男朋友媽媽有首期,計劃三年後買樓。
佢係之前已經話想同個兄弟搬出去 ...

我會自動退出,請佢娶兄弟算了
我B仔10月4日出世. 3.78KG
18MTH 15KG,84.5CM
13MTH 13KG,82.5CM
10MTH 12.42KG(連衫)
6MTH 10.08KG,72.5CM
5MTH 9.8KG(連衫)
4MTH 8.73KG,68CM
3.5MTH 8.98KG(連衫)
3MTH 8.4KG(連衫)
2MTH 6.9KG,61.5CM
1MTH 5.2KG

子爵府

回覆樓主:

你同依家呢個拍左三年拖,佢好似冇諗住同你過人世咁喎,最奇怪係竟然想同兄弟住多過同你住? 我覺得個男仔唔重視你,靠唔住……你咁後生,搵個條件好過佢嘅應該唔難!

首頁
12345...10

尾頁

跳至