自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

ddkaka 發表於 20-4-10 09:17
除口罩排長龍行山都唔怕,帶口罩去厠所又有咩好怕,食野就真係要隔開啲先食,最好每人都帶住頂防飛沫帽食野 ...

室外和室內和空間與人口密度的分別。
願攜手渡過悲傷, life is still going on.

子爵府

虎到金來勳章

蝦米豬 發表於 20-4-10 03:57
試場位隔幾闊都無用,開考前後去洗手間,等入場咁多人,校工都抹唔切。還有中場吃飯,餐廳又限位,自帶飯又 ...

你有考過試嗎?

考場同外出地方, 即使係屋企去完toilet要洗手, 外出你驚洗手液唔知咩質素, 未再用自備搓手液。平閩去旅行, 我麵儲帶濕紙巾, 消毒噴霧洗手。

break, 都係食面包之類輕食, 你唔會唸住食個大餐, 飯氣攻心。

溫左甘耐, 一拖再拖考試日, 對考生黎講都啱係一件好事

伯爵府

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

ddkaka 發表於 20-4-10 09:17
除口罩排長龍行山都唔怕,帶口罩去厠所又有咩好怕,食野就真係要隔開啲先食,最好每人都帶住頂防飛沫帽食野 ...

在疫情下一大班人非法集結搞破壞都唔驚傳染,走嚟驚去厠所

水晶宮

蝦米豬 發表於 20-4-10 11:02
室外和室內和空間與人口密度的分別。

宜家啲人日日去街市買餸,都係人口密度高架啦,冇人因為買餸宜中招呀,仲有考試都唔會點講野,最緊要係勤搓手,唔好摸眼鼻口就問題唔大

子爵府

回覆樓主:

我都贊成準時開考,只是擔心每所學校內的清潔支援不足。不能拿商場比,因為不會有幾百人在入場前去一次廁所,完場去一次。
我或會如某jm提議,先去附近商場廁所。

學校通常只開一層洗手間(如禮堂層或操場), 應不會開幾層讓考生週圍走。

子爵府

ddkaka 發表於 20-4-10 11:17
宜家啲人日日去街市買餸,都係人口密度高架啦,冇人因為買餸宜中招呀,仲有考試都唔會點講野,最緊要係勤 ...

很難講,現在確診的900個有一部分是源頭不明。
願攜手渡過悲傷, life is still going on.

子爵府

嘜宜家DSE科科考全日嘅咩?半日考完都立即返家啦!

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

佢地唔係小六生而係中六生,自我衛生都唔識處理咩?你而家出街成街後生仔啦,佢喺商場去廁所你哋又擔唔擔心呢?自己袋住一樽細嘅酒精搓手液,去完廁所洗完手都捽下酒精搓手液,我自己都係咁。

珍珠宮

減齡達人勳章

回覆樓主:

公開試邊有人會外出食飯㗎 頂多食個包,飲幾啖水, 個個打杖咁温書, 唔驚肚餓,反而驚食錯嘢肚痾就真 我人生中都考過幾次公開試, 我呢d ex考生的心得。

伯爵府

....

侯爵府

吾好飲禁多水

水晶宮

回覆樓主:

驚咪唔好去考

出年考

出年又肺炎,後年考

後年又肺炎, 大後年考

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

KK20010609 發表於 20-4-10 07:29
有很多唔係今屆考生,無啦啦出聲,牠們說: “小朋友” 考試很恐怖, 但製作汽油彈一點也不恐怖 ...
因為要反,9588唔正常理由都搬晒出嚟,真係以為我哋咁易被洗腦利用。

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

贊成如期開考

珍珠宮

虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章 睛靈勳章

岀街好多食野,佢地一家大小都唔擔心啦

子爵府

pswongg 發表於 20-4-10 09:07
這班人別有用心,黑心到連有心讀書的學生都想攬炒,破壞整個香港。返工逼巴士地鐵更恐佈,又唔去開貼反對
...

心水清

子爵府

試場位隔幾闊都無用,開考前後去洗手間,等入場咁多人,校工都抹唔切。還有中場吃飯,餐廳又限位,自帶飯又 ...

唔使太擔心,考得DSE都成18歲,應該識照顧自己。
希望DSE可以如期考

水晶宮

畀面勳章

咁大個少少衛生都唔識?

去屙咩都唔除口罩,屙完清淨手即走, 再用酒精搓手液, 唔好摸眼鼻口。

食個包囉,考完即走啦!

珍珠宮

畀面勳章

pswongg 發表於 20-4-10 09:07
這班人別有用心,黑心到連有心讀書的學生都想攬炒,破壞整個香港。返工逼巴士地鐵更恐佈,又唔去開貼反對
...

x 2

有咩居心大家心知肚明!

琥珀宮

回覆樓主:

今日仲大危機,一大堆人聚集係街,所以唔覺DSE比呢4日更大危機。始終試場多數考生互不相識,交流嘅情況唔多。

總見有啲唔係今屆考生或考生家長指手畫腳,又鬧自私,既然咁無私,咁呢4日就一步都唔好出街。

首頁

尾頁

跳至