自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

自己湊定工人湊? 佢搞緊時無人制止?

大宅

竇漪房 發表於 20-4-17 15:54
我嗰個又係整花咗部電視,好彩我發現得快只係有一點,不過响正中心,想時運高睇唔到都唔得
...

我嗰個5歲幾, 唔知用乜玩具打裂個mon,部電視上年年頭買咋

水晶宮

回覆樓主:

我女手好痕,幾年前牆紙有一忽披咗口,佢就成日鬼鬼祟祟去搣,又教又駡又罰都係咁
依家個mouse pad啲膠有啲披口,佢又係咁匿埋搣
我唔係唔教唔理,係佢痴痴地。現在我話要佢賠錢買過塊新墊,佢就有啲驚

珍珠宮

2024年龍年勳章

Jumboli 發表於 20-4-17 18:05
由小朋友第一下揸筆要畫嘢時,我就同佢講畫畫只可以畫係紙上,唔可以畫係屋企牆上,有時佢唔小心畫出界畫污 ...

好奇怪架,有時有啲爸爸媽媽响人面前講自己個仔/女點曳時,我覺得佢地好自豪架,覺得自己個仔/女特別頑皮,特別同人唔同架!

Minniemouse:-P

公爵府

牛年勳章

回覆樓主:

好誇張,連墻身油漆都整到剝落

侯爵府

睇咗呢個post, 我即時同我仔講原來佢細時算好乖。

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 KMALL特別版勳章 BB防敏心得分享勳章

forgive?forget? 發表於 20-4-17 17:40
佢冇可能咁有威力整到幅牆壁咁你先見到?
除非幅牆壁根本就已經係爛咗一大部份 佢順勢撕落嚟
破壞到呢個地 ...

當然唔係一日做到啦,佢每次趁我行開就搞事,加上塊牆都日久失修,俾佢發現咗裂痕就好似科學家咁研究,又學爸爸dup釘咁鑿嘢,搞到咁樣

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 KMALL特別版勳章 BB防敏心得分享勳章

Cheddar85ang 發表於 20-4-17 18:10
自己湊定工人湊? 佢搞緊時無人制止?

自己湊冇姐姐,我去煮嘢做家務佢就搞事

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我要真裝修

男爵府

minniemouse 發表於 20-4-17 17:36
只想問你地啲仔/女咁破壞法,佢會得到乜懲罰?

我收起佢件心愛玩具,唔俾佢食佢最愛嘅雪糕,要佢講我以後唔再乜乜物物,又陪佢玩泥膠填顏色,轉個頭玩到冇嘢好玩,又忍唔到手,我爭在未打佢

侯爵府

2024年龍年勳章

有創意

水晶宮

youjump 發表於 20-4-17 18:44
自己湊冇姐姐,我去煮嘢做家務佢就搞事

真係激心

男爵府

咁大個洞, 你可以買住牆紙貼住頂吓先, 前2日係日本城見到, 韓國出的$99 / 2卷( 50cm x 2.5m )

男爵府

minniemouse 發表於 20-4-17 18:24
好奇怪架,有時有啲爸爸媽媽响人面前講自己個仔/女點曳時,我覺得佢地好自豪架,覺得自己個仔/女特別頑皮 ...

我完全冇咁諗,貼上黎都係苦中作樂,唔係可以點

我都想我個細路聽教聽話,唔使我勞氣,但係咪個個細路都可以教到倒模咁

男爵府

ANGE_FB 發表於 20-4-17 18:50
咁大個洞, 你可以買住牆紙貼住頂吓先, 前2日係日本城見到, 韓國出的$99 / 2卷( 50cm x 2.5m ) ...

thanks!

我聽日捉埋佢去日本城睇下先

伯爵府

好可愛的表現我以前都係咁,兄弟姊妹一齊畫花牆鑚窿,然後同父母講裝機關捉賊

男爵府

差實我細個都做過, 所以好明白咩叫順勢撕落來, 真係幾

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

去裝修間屋既小朋友係咪得一個仔女? 大人有時行出行入, 佢地一個人就搞破壞?

我大仔細個時試過臨瞓前靜雞雞鑽間房既牆. 其他方面好彩係小事, 好彩冇幫我大裝修, 只係幾個自己玩, 成日吼住我唔得閒果陣就鬧交.

首頁

尾頁

跳至