自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

iki 發表於 20-6-23 07:57
咁一定有,但明白佢好辛苦先減到,唯有勸佢放開d諗,反正已經減到要求,就要試吓俾身體正常吸收番,食多少 ...

其實佢身高, 110-115 LBS都係中等身形, 唔駛迫得自己咁盡, 會反效果的, 而且仲係發育年紀, 唔可以太節食會影響到日後身体機能, 而且減肥係持久戰, 所以唔好太急進.....身體健康最重要.
以馬內利, 神與我們同在! :-D  :-D

珍珠宮

回覆樓主:

明顯身體唔健康,加上心理都唔正確,囡囡只係十幾歲,思想唔成熟,媽媽真係要幫下佢,無非想靚啫,健康先會真係靚,襯情況未至太差,或者先見下營養師。

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 畀面勳章 叻叻勳章 睛靈勳章 陪月勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 KMALL特別版勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章

食得太少喇,一來唔夠營養,二來心理壓力大,咁搞想M嚟都難

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

iki 發表於 20-6-22 23:52

現階段已經冇做運動,又都有復食返多少少,但成日話d食物唔健康 ...

你個女要睇心理医生,好唔健康

男爵府

iki 發表於 20-6-22 23:00
其實佢有做運動,飲食都算均勻,早餐飲脫脂奶+麥皮,午餐蔬果汁加半份三文治,夜晚一隻洽雞蛋一條雞柳,現階 ...

發育時期呢個食量少得驚人,完全不合格喎

男爵府

iki 發表於 20-6-23 07:57
咁一定有,但明白佢好辛苦先減到,唯有勸佢放開d諗,反正已經減到要求,就要試吓俾身體正常吸收番,食多少 ...

再咁落去身體會出現更多問題,長期食咁少亦遲早會反彈,因為根本無可能成世咁食,趁而家未太嚴重要正視,睇醫生,或搵其他人幫忙;身體正常返其他野亦會正常

已刪除用户

2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

首頁

尾頁

跳至