自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

青衣為食妹 發表於 20-7-11 11:03
間間家興d收銀姐姐出晒名,又衰又惡,少少野就借題發揮係咁鬧,個個都好似自己係老闆娘咁款
...

冇錯,間間家興都係甘

珊瑚宮

蘋果木 發表於 20-7-11 15:25
冇錯,間間家興都係甘
...

咁可能係個 店名 累事

伯爵府

mickeyeva 發表於 20-7-11 12:45
家興不嬲冇服務,但啲嘢大部分都好平,我多數俾之前計定數,攞定錢,因收銀嗰到好迫好急!
...

其實都正常。因為佢真係冇收服務費。

服務係要收費

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

青衣為食妹 發表於 20-7-11 11:03
間間家興d收銀姐姐出晒名,又衰又惡,少少野就借題發揮係咁鬧,個個都好似自己係老闆娘咁款
...

佳寶都係呀

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

間間家興嘅收銀,態度都好差

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆樓主:

第一屆最惡服務人員選舉

家興 VS 佳寶

子爵府

2018復活節勳章 BK Milk勳章

iloveo 發表於 20-7-11 10:43
收錢的態度好差。我記得之前上過hot post. 今早去買嘢,剛剛收到電話,我問收銀,吾好意思,請問我剛才是否 ...

我都試過,同埋福來邨間家興裏面好臭,而且好焗,又窄又唔好行,受過幾次氣之後,我已經改左去源興,雖然源興裏面都係好窄,但係起碼唔臭,同埋d收銀阿姐好好人,而且同家興價錢又差唔多,咁我寧願去源興,費事比錢買難受

別墅

回覆樓主:

福來村間家興,臭到不得了,d死老鼠味好重,我行左入去一半,已經頂唔順,即閃。聽個執貨講,笑笑口同收銀話,隻貓今曰早晚整死左2件(老鼠)嚇死我,衛生差成咁。
其實佢d野唔係真係平,平果d全部都係就過期。

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

回覆 ting11741181 的帖子

請問源興係邊度?

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

ting11741181 發表於 20-7-11 19:15
我都試過,同埋福來邨間家興裏面好臭,而且好焗,又窄又唔好行,受過幾次氣之後,我已經改左去源興,雖然 ...
臭既原因係收銀養左兩隻貓係入面.............

我都有養貓, 入到去真係頂唔順

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

薑汁豬潤通 發表於 20-7-11 19:19
福來村間家興,臭到不得了,d死老鼠味好重,我行左入去一半,已經頂唔順,即閃。聽個執貨講,笑笑口同收銀 ...
空氣唔流通之下養兩隻貓

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

男爵府

回覆樓主:

係好衰㗎,就算叫人行前一格俾錢都勁差語氣

子爵府

回覆樓主:

家興環境可以話係惡劣,石蔭路家興舊年唔敢去,因為幾乎冇冷氣,真係難為D職員,我上到去差唔多透唔到氣,所以好難怪佢哋態度差,大家都係貪佢平同多款。

伯爵府

收錢的態度好差。我記得之前上過hot post. 今早去買嘢,剛剛收到電話,我問收銀,吾好意思,請問我剛才是否 ...

去過一次唔想去第二次

別墅

miriam 發表於 20-7-11 20:55
空氣唔流通之下養兩隻貓

同意,就算有養貓,都唔會臭成咁,我一唸起,貓同老鼠d屎尿比冷氣吸乾曬,再混係冷氣裏面,已經怕到唔敢幫襯,我真係好驚冷氣有細菌。

子爵府

青衣為食妹 發表於 20-7-11 20:42
回覆 ting11741181 的帖子

請問源興係邊度?

源興係香車街街市出面,附近有間回收鋪頭,隔離有間叫悅園既茶餐廳,係幅地圖紫色圈嗰個位

子爵府

miriam 發表於 20-7-11 20:53
臭既原因係收銀養左兩隻貓係入面.............

我都有養貓, 入到去真係頂唔順

咁可能係貓嗰陣味,加上裏面陣up味,而且好焗,所以真係頂唔順

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

ting11741181 發表於 20-7-11 23:09
源興係香車街街市出面,附近有間回收鋪頭,隔離有間叫悅園既茶餐廳,係幅地圖紫色圈嗰個位

...

多謝資料

男爵府

紅磡嗰間又係咁,收銀態度好差,反而執貨仲有禮貌
不過,收銀成日打錯單,要小心對下

王國長老

薑汁豬潤通 發表於 20-7-11 22:09
同意,就算有養貓,都唔會臭成咁,我一唸起,貓同老鼠d屎尿比冷氣吸乾曬,再混係冷氣裏面,已經怕到唔敢幫 ...

我囡有時會去家園或者源興買野,家興我買咖啡粉同汽水,其餘都少買

仲有係佢地兩隻貓大過衰仔,我囡問點解瘦同細隻過衰仔,我都唔識答

首頁

尾頁

跳至