時政擂台

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

angiehouse 發表於 20-8-23 09:05
美國正魔鬼,吾埋佢埋就攪人

美國真是邪惡,想搞到世界大亂

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

kamkong 發表於 20-8-23 06:37
尾國搞唔到香港,又搞另一度,究竟幾時先肯收手,香港啲黃絲幾時先清醒
...

眼盲心瞎又怎會醒?正如我親人都講明唔介意俾尾角利用,佢話要攬炒香港。最爆係佢話自己係中立,唔係黃屍嚟。但話怕見到popo,唔怕黑衣人,仲日日聽消弱完

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

熟口熟面既模式,背後一定又係美國搞鬼

珍珠宮

回覆樓主:

依家美國內亂得好勁,報應中,又係苦了國民

子爵府

Onlok 發表於 20-8-24 00:27
眼盲心瞎又怎會醒?正如我親人都講明唔介意俾尾角利用,佢話要攬炒香港。最爆係佢話自己係中立,唔係黃屍 ...

你親人咁嘅行為都叫中立!原來佢哋甘願被利用,可悲

複式洋房

好恐怖,好似有班職業特工隊遊走全世界教人起革命

大宅

如果攪泰國,老尾有咩so?

別墅

泰國宜家搞緊同香港好似
1) 用手勢文宣,香港係五一,泰國就三隻手指學饑餓遊戲
2) 由基督教同學生積極參予
3) 提出搞皇室既高要求,令要求難以滿足
又有一幕係用手機燈造成燈海,香港出現過好多次

男爵府

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

睇番呢一兩個月白俄羅斯同泰國嘅示威, 根本就同香港舊年一樣

白俄羅斯又係一大班人攞旗出嚟示威, 又話警察使用過份暴力, 情節一樣; 利用周邊國家話支持: 立陶宛同捷克有人築人鏈支持白俄示威, 等同台灣日本有人支持香港示威

泰國樓上有JM講咗, 一樣舉手用手機; 其實之前仲有塞爾維亞, 都係反總統武契奇. 而原因就係要圍堵中國同俄羅斯, 因為此等國家泰國外都係以前共產國家, 而白俄同塞爾維亞更係中俄嘅"鐵杆兄弟", 美國就係要利用當國嘅人民同鄰近地區嘅壓力, 策動顏色革命, 除可從被煽動國家謀求利益, 更可大力圍堵令佢極度不安嘅中俄

水晶宮

2024年龍年勳章 2018母親節勳章

pigletbear 發表於 20-8-24 10:22
如果攪泰國,老尾有咩so?

泰國在東南亞屬經濟發展比較蓬勃的地區,加上天然農作物資源豐富(稻米、蔗糖等),旅遊發展成熟,若果尾國能參一腳控制國會,經濟及軍事利益對尾國來說,絕對是重要策略。

https://www.hkcnews.com/article/18334/%E6%B3%B0%E5%9C%8B-%E6%B3%B0%E5%9C%8B40-%E4%B8%80%E5%B8%B6%E4%B8%80%E8%B7%AF-18334/%E6%B3%B0%E5%9C%8B%E4%B9%9F%E7%99%BC%E5%B1%95%E3%80%8C%E6%9B%BC%E8%B0%B7%E5%A4%A7%E7%81%A3%E5%8D%80%E3%80%8D%E5%B0%8D%E6%8E%A5%E3%80%8C%E4%B8%80%E5%B8%B6%E4%B8%80%E8%B7%AF%E3%80%8D

中國近30年跟泰國經貿緊密合作,加上一帶一路,尾國失去戰略盟國,擾亂泰國社會秩序怎會怠慢

https://udn.com/news/story/120538/4099933

https://www.thaiheadlines.com/%E6%B3%B0%E5%9B%BD%E7%BB%9F%E4%BF%83%E4%BC%9A%E5%9D%9A%E5%86%B3%E6%8B%A5%E6%8A%A4%E5%92%8C%E6%94%AF%E6%8C%81%E5%AE%9E%E6%96%BD%E9%A6%99%E6%B8%AF%E5%9B%BD%E5%AE%89%E6%B3%95/

公爵府

capricornbb 發表於 20-8-23 03:12
https://www.thestandard.com.hk/section-news/section/21/222105/Thai-protests-a-repeat-of-Hong-Kong's? ...

估到啦!又係挑起學生對政府不滿,又舉手叫口號咁,沒完沒了,尾國好賤!

大宅

capricornbb 發表於 20-8-23 03:12
https://www.thestandard.com.hk/section-news/section/21/222105/Thai-protests-a-repeat-of-Hong-Kong's? ...

其實全世界最應該要禁係Facebook, Google 等美國app. 美國就係利用呢啲app 推動顏色革命,搞到好多人家破人亡

大宅

中國應該係少數地方,美國好難入手搞亂,最多搞到港台。

搞得太多地方,最終就耗盡資源。咪放長雙眼等睇美國同班弱智黃屍攬炒死

侯爵府

deepside 發表於 20-8-25 09:17
中國應該係少數地方,美國好難入手搞亂,最多搞到港台。

搞得太多地方,最終就耗盡資源。咪放長雙眼等睇美 ...

所以中國唔比FACEBOOK開放係明智,不然年青人思想就或多或少被荼毒,朱克伯格取個華人太太是否有政治考慮? 佢自已先知,而家同中國正式抗衡向特郎普獻計攪TIKTOK.

首頁

尾頁

跳至