自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 HiPP勳章(2) 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 DHA勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

Amy1974 發表於 21-3-28 17:55
呢啲係咪叫擾民,你要求啲公司要做檢測,就應該俾足夠資源左做。

如果唔够資源,咪同公司收錢咯。好過浪 ...

其實而家學校嘅情況都係咗樣,叫你檢跟住可以全校復課,但係全校百幾個員工,係要自己去驗,有d人唔肯排,就全校冇得復課

大宅

wongfayu 發表於 21-3-29 06:50
請問紅色假期如常嗎?

如常

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

jordas320 發表於 21-3-29 05:12
因為撩鼻唔係24小時,我返夜收早,時間夾唔到,交樽可以搵人代交,時間上容易配合
...

收工後,返工前,都可以架,好似開10-8,你睇就唔就到啦 依家真係好難拎樽。

大宅

咩~ 發表於 21-3-29 07:54
如常

thx*_^

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

veronicahung102 發表於 21-3-28 12:00
要一大早去診所/地鐵站先有機會拎到,遲左小小都望門興嘆,
好心補充得密d啦!我地要14日檢測d人,
又唔想 ...

了鼻唔係你想像中咁恐怖.
自己做深喉其實唔見得方便, 朝早搞一大輪仲要搵時間去交樽.

男爵府

回覆 hellowinn 的帖子

炒賣檢測樽, 一日就1800元, 那麼好賺, 快趣叫警察拉牠們啦
http://cablenews.i-cable.com/ci/news/article/37/734098

男爵府

veronicahung102 發表於 21-3-28 12:00
要一大早去診所/地鐵站先有機會拎到,遲左小小都望門興嘆,
好心補充得密d啦!我地要14日檢測d人,
又唔想 ...
唔太關補充得密唔密事, 係有D人拎完又拎攞去擺上網賣謀利, 新聞有講... D人咁做真係好衰!!!

男爵府

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

回覆樓主:

如果政府每個樽仔收取行政費$10,都好過免費任人攞。 門診每日都有班人熟口熟面排頭位,假設10個炒手排頭位,每人揸3張八達通,每日配額都己經無左30個樽

男爵府

https://www.881903.com/news/loca ... 9%E8%A2%AB%E6%8D%95
拉多幾個炒家, 做得好

大宅

fungwk3388 發表於 21-5-7 17:17
https://www.881903.com/news/local/2390594/%E7%94%B7%E5%AD%90%E6%B6%89%E7%B6%B2%E4%B8%8A%E8%BD%89%E5% ...

拉得好

禁止訪問

男爵府

去流動檢測站做唔好咩, 好似天瑞體育館, 今早11時45分到場, 唔需排隊, 即登記身份證及電話, 做完即走, 過程唔超過5分鐘, 仲快同方便啦

伯爵府

Amy1974 發表於 21-3-28 17:55
呢啲係咪叫擾民,你要求啲公司要做檢測,就應該俾足夠資源左做。

如果唔够資源,咪同公司收錢咯。好過浪 ...

咪就係囉。
政府又唔配合吓
例如學校,有晒學校名單,定期派足數目比佢地咪減少咗難取樽嘅問題囉!其他飲食業,私人公司,持公司商業登記證明加MPF之類嘅出糧證明,就一log過配給比佢地。

自己個別要單獨取樽嘅市民數目就會少好多。

首頁

尾頁

跳至