自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

Joey8 發表於 21-3-31 15:10

佢都係覺得一般,我就覺得都幾relax,不過佢話可以試吓香港星 ...

佢好似好勉強咁喎
只要有lounge access 我老公無complaint

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

繼續update 埋上次中菜廳食物先

佢個黃金蝦做得幾出色,好香咸蛋黃味又好大隻
已經太飽我哋今次無點甜品,原來會送少少榚點比我哋做飯後甜品呢

珍珠宮

Lounge 其實包好多餐,如果lounge 唔開可以去大堂食(我覺得選擇比lounge 更多)
佢啲餐我覺得都唔錯㗎,前菜沙律湯甜品等自助型式,主菜有幾款㨂,佢個魚同帶子都幾好味呢,而且仲包酒水

大宅

fatmousechai 發表於 21-3-29 18:50
Lounge 下午會供應下午茶tea set. 有次好好彩剛巧可以安排坐corner 位.
下午茶食物唔算特別出色但都唔錯, ...

Total: How much $$$ ?

公爵府

晚餐食左什麼?

珍珠宮

香港熊貓 發表於 21-3-31 20:58
Total: How much $$$ ?

Pm 你吖

珍珠宮

Yeelim 發表於 21-3-31 21:02
晚餐食左什麼?

一次農歷新年住時晚市未開,食完下午茶仲好飽就無食晚飯
另一次又係下午茶後無乜胃口,去lounge 飲吓嘢夠唒啦

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

fatmousechai 發表於 21-3-31 20:55
Lounge 其實包好多餐,如果lounge 唔開可以去大堂食(我覺得選擇比lounge 更多)
佢啲餐我覺得都唔錯㗎,前 ...

我喺呢度食過一次dessert buffet

珍珠宮

等我今日難得比較精神啲快快update 唒啲相先
另外一次早餐lounge 有開但我哋都㨂咗係大堂食,嗰次勁好彩安排咗個corner 位比我哋,食住早餐慢慢欣賞吓船經過發吓呆啱唒我
早餐我勁食咗好多cheese, yogurt berries 等
麻煩老公繼續complaints 中式點心食物唔得喎(我都唔鬼理佢)

珍珠宮

TobsterBB 發表於 21-3-31 22:18
我喺呢度食過一次dessert buffet

我未住staycation 前只係去過一次103 食Sunday brunch 咋

珍珠宮

農曆新年住嗰次我哋午餐又係食中餐,其實佢嘅出名菜都係嗰啲,特別讃佢個XO 醬真材實料好香,不過和牛餅好普通,無乜牛肉味(好多餐廳嘅牛肉餅都好味好多)

珍珠宮

炸蟹蓋都好味,化皮乳豬老公好欣賞,甜品點咗芒果楊枝甘露普普通通,不過整體來講佢環境服務超讃食物都好ok, 食完好滿足返屋企啦
終於update 唒啦

男爵府

樓主可唔可以pm埋價錢/房型參考?唔該哂!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

fatmousechai 發表於 21-3-31 22:21
我未住staycation 前只係去過一次103 食Sunday brunch 咋

剛剛一次過睇曬你嘅staycation 1至4篇真係羨慕死人啦

別墅

2024勳章

直接係同酒店book嗎?幾錢?

男爵府

回覆 fatmousechai 的帖子

請問幾多錢,同喺邊度訂?謝謝你

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章

fatmousechai 發表於 21-3-31 17:55
佢好似好勉強咁喎
只要有lounge access 我老公無complaint

係呀,佢話屋企最舒服
不過平時冇可能咁平又食又住,去唔到旅行俾我FF下

大宅

好正 可以pm埋我價錢同邊間嗎 thx

珍珠宮

winwint 發表於 21-3-31 22:33
樓主可唔可以pm埋價錢/房型參考?唔該哂!

Hihi 之前我住嘅都有講價錢,有JM 覺得抵又有JM 覺得貴所以本來今次唔想公開,但因為都有唔少人pm 我問價錢,我都係一次講啦
我住兩次其實唔同價錢,比較抵嗰次4.4 K + 10% 服務費,住最平套房包lounge access, lounge 包早午晚三餐加下午茶,每餐都可以有free flow alcoholic drinks ,另外仲有2K dining credits 所以我覺得算幾好抵,依家好似無咁抵啦,我兩次都係官網訂的

珍珠宮

TobsterBB 發表於 21-3-31 22:42
剛剛一次過睇曬你嘅staycation 1至4篇真係羨慕死人啦

唔使羡慕呀,其實屋企係最舒服㗎(真心)(不過估唔到你咁有心機睇唒謝謝支持呀

首頁

尾頁

跳至