自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

幼稚園放學後仲玩下都可以接受。
小學放左學,我當番到屋企食埋飯都2點幾,其實休息一下就應該沖涼做功課。屋企玩下玩具/睇下書/練下樂器/訓下晏覺都好快到食晚飯時間。平日真係唔駛特登約人玩,如果小朋友係快手型家長又一早整好哂餸咪帶小朋友落附近公園或book場打下波或跑下...星期五

我女一向幼稚園k1開始至而家小學都絕少星期一至四約人玩。星期五可接受因為功課唔趕住

珍珠宮

熱媽 發表於 21-5-5 18:26
係架!想當年班媽咪一係話要做功課,一係話要補習,唔肯一齊去玩。後來有位媽咪直話直説~仲玩?玩創個心 ...

傻的嗎?

去玩下就無心向学? 返學都要relax架!

難怪我中学的同學見我仔在group內post左張去迪士尼既相,跟住就係咁問你唔洗做功課咩?

去一日都仲有一日做功課啦,剛考完試啫

子爵府

紫翹 發表於 21-5-6 13:07
傻的嗎?

去玩下就無心向学? 返學都要relax架!

你同我係咁諗,但好多媽咪唔係咁諗!之前暑假同學媽咪問我點過,我話上興趣班,去旅行(仲可出行年代),去玩就咁過,佢居然以為我呃佢,一口咬定我實有叫阿女密密去補習,預習再溫習

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

我仔以前平日好難搵到人玩,都係我自己帶佢周圍行下。

象牙宮

回覆樓主:

日日去玩,無疫情都無心機讀書啦,星期五六日就得!平日個個星期默書,搞唔掂仲點可以比仔女去玩呢?利申我仔已高中

首頁

尾頁

跳至