自由講場

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

Rita 發表於 21-5-11 09:19
當中唔排除比有心人book,然後no show

又未必! 果d政府門診位真係勁少
放下自在

男爵府

BK Milk勳章

cattz288 發表於 21-5-11 09:23
所謂walkin, 可以即時book埋架喇 要做有幾難啫

你咁講即实book到,咁你咪屋企book完落楼囉

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

babe2010 發表於 21-5-11 09:25
你咁講即实book到,咁你咪屋企book完落楼囉

系統無得book即日架
放下自在

珍珠宮

loolooloo 發表於 21-5-11 09:19
超低能

分分鐘兩頭唔到岸。
政府 IT 都唔知做乜嘅,佢哋成日設計 D System 奇奇怪怪嘅,而家網上申請書簿津貼個系統又係低能嘅。

希望一家人每日開開心心返工(返學)去, 平平安安放工(放學)來!
全世界可以睇小佢,但佢亞媽我一定唔可以!
以平常心對待無常事~~~試問有多少人能做到呢!?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章

政府宜家有冇公佈NO SHOW數字?

公爵府

yuenloklok1 發表於 21-5-11 00:14
諗住預約打科興疫苗,點知同區兩間普通科門診部未來14日期全Full晒
...

疫苗中心先多位,診所好少位的。

象牙宮

newcomer550 發表於 21-5-11 09:28
政府宜家有冇公佈NO SHOW數字?

有公佈, 都有9x出席率
放下自在

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主:

覆錯sorry

大宅

traeh 發表於 21-5-11 08:53
其實有超過1300間私家診所提供免費接種服務㗎

呢啲诊所係咪網上有得book嗰啲?我問過某醫院其下門診,佢哋話佢哋打科興,得好少,唔知幾時有貨,waiting list都唔知等幾耐,叫我book番網上的指定診所或中心。

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

kikiboy 發表於 21-5-11 09:27
分分鐘兩頭唔到岸。
政府 IT 都唔知做乜嘅,佢哋成日設計 D System 奇奇怪怪嘅,而家網上申請書簿津貼個系 ...

同意
我女每年攪大學貸款都係頭都暈
睇極都唔明佢想點,年年網上交完都要打去問究竟下一步即係點

水晶宮

kikiboy 發表於 21-5-11 09:27
分分鐘兩頭唔到岸。
政府 IT 都唔知做乜嘅,佢哋成日設計 D System 奇奇怪怪嘅,而家網上申請書簿津貼個系 ...

長期無改善

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章

cattz288 發表於 21-5-11 09:41
有公佈, 都有9x出席率

係喎, 兩種疫苗接種率都差唔多.

同埋仲有公佈"過去24小時共有XX宗中風或心肌梗塞個案,需入住公立醫院深切治療部、急性中風加護病房和心臟加護病房。"

琥珀宮

諗住預約打科興疫苗,點知同區兩間普通科門診部未來14日期全Full晒
...

政府真係好廢
18區只有政府診所但長爆
私人診所就要人自己續間問
一定有就要跨區
其實想多人打最好做到18區都有社區中心接種先得
最後我選擇左跨區打針

珍珠宮

有無咁衰格呀D人~

象牙宮

newcomer550 發表於 21-5-11 10:14
係喎, 兩種疫苗接種率都差唔多.

同埋仲有公佈"過去24小時共有XX宗中風或心肌梗塞個案,需入住公立醫院深 ...

應該報埋有幾多人呢類病人身故數目
放下自在

珍珠宮

cattz288 發表於 21-5-11 10:24
應該報埋有幾多人呢類病人身故數目

係, 加埋呢個數字, 就比較令人信服.

子爵府

牛年勳章

makm 發表於 21-5-11 08:09
普通科門診係人常滿,但接種中心又常出事。

點解會特別多人揀係普通門診科到打嘅

子爵府

牛年勳章

...

九龍灣體育館好多位呀,朋友book 2 日後已經有得打

大宅

...

从一开始,普通科门诊 ,未见过有空位。

其实政府几倒米,点解 两间 养和 同 圣保绿 都系打 复必泰!

我有朋友都本来全家打 科兴 ,但系 见到 养和 环境好 就转打复必泰。

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

官涌體育館大把位

首頁

尾頁

跳至