自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

cattz288 發表於 21-5-14 11:06
樓主係問11歲樓上換新智能id

Yes

子爵府

Bcjb 發表於 21-5-14 01:10
我小朋友5 歲都預約到,只要係現在公佈佐係嗰個出世年份要換證就預約到
...

請問流程係點? 小朋友個日都要影相嗎?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

lemonlemoncc 發表於 21-5-15 08:54
請問流程係點? 小朋友個日都要影相嗎?

如果網上預約時已填好資料, 去到就係去門口counter比張籌等叫名, 再坐低比id同passport, 對下資料, 簽名, 叫小朋友影相, 再轉去另一counter senior職員double check, 搞掂就走得
11歲樓下id唔會出相, 影相只係做record
放下自在

大宅

Mablelin 發表於 21-5-13 21:18
及passport ?

舊id, 出世紙,passport, 學生手冊都要帶定⋯
早2星期前換,要舊id, 出世紙,因為2樣都冇話,話要show passport, 又話張相幾年前(太baby),再問有冇學生手冊,又要學生手冊睇相⋯

最好咩都帶定,唔駛煩

侯爵府

陪月勳章

cattz288 發表於 21-5-13 21:50
11歲樓下#6
11歲或以上, 舊id

如果小朋友從沒申請過passport同身分證,咁係咪唔洗理?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

choi0112 發表於 21-5-15 17:43
如果小朋友從沒申請過passport同身分證,咁係咪唔洗理?

放下自在

首頁

尾頁

跳至