潮流時尚

跳至

首頁
12345...6

尾頁

複式洋房

mariyar 發表於 21-8-11 08:56
你太心急
呢度好多jm 都分享過
買H係需要耐性

係,我都覺得甘樣最好,自己舒服同埋都可以每個月買少少野tum自己開心haha 可唔可以分享下你買過什麽?我仲未開始我的H journey,但做緊功課睇下有什麽值得入手,我宜家個list係,fine jewelry(無石的),頸巾,皮鞋,手錶。最近睇多左就覺得其實H d 野真係幾靚 haha

子爵府

lovejet1110 發表於 21-8-11 09:32
係,我都覺得甘樣最好,自己舒服同埋都可以每個月買少少野tum自己開心haha 可唔可以分享下你買過什麽?我 ...

第一次幫襯呢個SA
買左馬仔,mini pop h 耳環
(但已經係上年6月嘅事
應該唔計spending)

7個月後再搵同一個SA
買左
牛角耳環
手繩
H bracelet
90絲巾
小Q手鏈

中間個7個月
Walk-in左2次有買嘢
包括bearn銀包,O kelly頸鏈+Twilly
(2次都唔同店唔同SA)

複式洋房

mariyar 發表於 21-8-11 09:42
第一次幫襯呢個SA
買左馬仔,mini pop h 耳環
(但已經係上年6月嘅事

i see,想問下我聽講d SA 好似5會一來就比電話,都聽過話SA 會拒絕比電話客人,有聽過嗎?如果真係無,係咪可以直接問他令聯絡方式?

同埋,5 同店5同SA,你用反同一個acc?唔怕SA 見到你同其他人買過野?

子爵府

lovejet1110 發表於 21-8-11 09:46
i see,想問下我聽講d SA 好似5會一來就比電話,都聽過話SA 會拒絕比電話客人,有聽過嗎?如果真係無,係 ...

我而家個SA
係買小Q個日先比電話我咋
我一路都無主動要求佢比電話
次次落舖都係撞手神
我自己心態
見到咪見
見唔到咪下次囉

之前一路想搵Lindy
運吉下walk-in一年都買唔到
之後又試下買少少嘢睇下SA會唔會offer我
可惜都無

所以今年初先決定搵1個SA建立關係
慢慢買慢慢enjoy呢個遊戲

複式洋房

mariyar 發表於 21-8-11 08:56
你太心急
呢度好多jm 都分享過
買H係需要耐性

你啱,又唔係即刻想要個袋,或者等到小Q到左先箅,心急有袋又未排到我有,又係咁spending 反而徒勞無功,我第一次入坑哈哈,以前係旅行外國買易好多真係 加上同屋企人再易D

複式洋房

mariyar 發表於 21-8-11 09:52
我而家個SA

我個 Sa 係D auntie 比我,但其實唔知點解個Sa 冇問我邊個轉介比佢,我亦都冇提仲之我有野買就佢,不過唔知咁出 bag 會唔易小小

複式洋房

mariyar 發表於 21-8-11 09:52
我而家個SA

原來係咁,都是一個好方法,唔拎電話,但次次都靜係搵佢。但係你個sa 又咁好記性記得你。

或者我應該一來就買表(emoji) 咁佢可能肯俾電話我

在八卦下,你最後出咗個什麼spec的lindy啊?(emoji)

複式洋房

tiffheyhey 發表於 21-8-11 10:02
我個 Sa 係D auntie 比我,但其實唔知點解個Sa 冇問我邊個轉介比佢,我亦都冇提仲之我有野買就佢,不過唔 ...

有人可以俾sa 電話真係好啦~我一路以為d SA會唔中意,原來都ok wor

子爵府

lovejet1110 發表於 21-8-11 10:12
原來係咁,都是一個好方法,唔拎電話,但次次都靜係搵佢。但係你個sa 又咁好記性記得你。

或者我應該一來 ...

L26 金金
我只比1隻色佢

複式洋房

lovejet1110 發表於 21-8-11 10:13
有人可以俾sa 電話真係好啦~我一路以為d SA會唔中意,原來都ok wor

因為我個SA 算係新人,傾傾吓佢同我講 做左 8個月到(emoji)(emoji)(emoji)所以可能佢冇得唔中意掛,要比起其他資深既同事,佢係要儲多D客 (我自己諗法),希望各位Jm 快啲有自己中意既 QB

複式洋房

mariyar 發表於 21-8-11 10:21
L26 金金
我只比1隻色佢

Good!!! 哩個袋你係等咗段時間定夠spending 就有?

大宅

Viviluby 發表於 21-8-11 01:25
我今年1月買咗一條訂咗一條,加埋十萬左右,當時諗住訂嗰條到貨就差唔多可以出QB,點知訂嗰條到依家大半年 ...

我成日都覺得,要好高心理質素先可以訂貨XD 我都訂左啲野,有時都會諗早知揀現貨

Viviluby    發表於 21-8-12 01:20

男爵府

lovejet1110 發表於 21-8-11 10:12

或者我應該一來 ...

我個sa係第二次揾佢就俾咗電話我,當時只係買咗幾千蚊嘢,所以都好睇sa嘅style

男爵府

lohmama 發表於 21-8-10 22:49
回覆 lilycheunglily 的帖子

原來walk in都買到,我咁樣扣spending出咗個mini roulis咪好唔抵囉 ...

買自己中意嘅,就唔會咁諗

子爵府

lovejet1110 發表於 21-8-11 10:23
Good!!! 哩個袋你係等咗段時間定夠spending 就有?

買完小Q問我想要乜袋
之後1個月就有

別墅

tiffheyhey 發表於 21-8-10 17:06
2 weeks before我訂左小Q 頸鏈同現成買左ex Libris 頸鏈。一直冇冋 sa 講要袋,佢突然問我有冇目標,咁我就 ...

JM唔洗擔心,俾啲耐性就等到,我之前同你一樣,買了全鑽Kelly頸鏈就一直等,等到我都灰灰地,點知一個月內就有消息啦不過要貨到先計架,訂貨唔計spending住的。所以願意等就有好消息啦

大宅

最關心BB問題熱投勳章

回覆 tiffheyhey 的帖子

Mini Evelyn 定Evelyn 29?

大宅

最關心BB問題熱投勳章

回覆 mariyar 的帖子

Jm,你配咗幾多錢呀?我個SA講明出咗mini roulis要等下個月先可以再出袋

大宅

最關心BB問題熱投勳章

回覆 LOBO1128 的帖子

其實都係嘅,用落越嚟越覺得mini roulis個款係幾靚同算放得多野

大宅

最關心BB問題熱投勳章

回覆 mariyar 的帖子

一條小Q就出到L26,仲要差少少可以出埋Constance,你果個SA係天使嚟我SA兩次去到都叫我哋睇小Q但真心我哋平時唔會點帶鑽石手鍊,兩次都拒絕咗佢,第一次買咗兩條絲巾,第二次買咗一隻3萬幾嘅錶、一對鞋加tie,跟住SA問我要唔要豬鼻,我話想要L26佢話要再買多少少野,我都唔知仲要買多幾多野先offer到金金L26俾我

首頁
12345...6

尾頁

跳至