婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

happydayyy 發表於 21-9-15 15:52
其實最嬲係老公幫住佢地,我嗰陣時個BB十幾日大,大伯娘嚟探我,入門口第二句已經話,”肥咗喎真係”
...

我老豆都係好搞笑。不過我知佢無心所以我都無擺心度。我生左唔夠一星期居然問我,你減肥成功未。 又成日批判我個樣。我好直接話你咁樣批判我,你令我好焦慮,跟住我就會洗好多錢落個樣度,你係咪想咁樣。

水晶宮

happydayyy 發表於 21-9-24 22:27
你99咁奸嘅,趁冇人先蝦你!

我奶奶,同兩件毒姑都一樣,又係趁我老公唔在場先俾說話我聽!我呢幾年精咗啦,得我單獨時不會見以上人物。以防自己聽到啲唔想聽嘅說話。

水晶宮

happydayyy 發表於 21-9-15 15:54
真男人(emoji)(emoji)

可能我老公而家都識睇穿佢兩個搵佢做水魚嘅招數,根本冇心叫我哋食,所謂叫我哋去出席,根本想我老公找數。

但係又唔肯就我地時間。最後呢餐飯,佢哋食唔成,因為冇水魚找數呀嘛。佢哋咪將矛頭指向我老公囉,話我老公唔肯就佢哋時間出嚟食飯喎。出到嚟食飯先肉酸,個個唔願俾錢,旨意我老公取信用卡出嚟。次次都係咁!我出聲又當我衰人!點解唔可以好地地每個人夾返自己嗰份?我老爺奶奶都有份縱容佢嗰兩個女咁做!啲女婿都係廢嘅!淨係識攞人着數。

大宅

Astra00 發表於 21-10-2 16:45
可能我老公而家都識睇穿佢兩個搵佢做水魚嘅招數,根本冇心叫我哋食,所謂叫我哋去出席,根本想我老公找數 ...

你老公揾好多?

大宅

Astra00 發表於 21-9-13 21:33
唔使識串㗎,沉默就得啦,而家最好㗎啦,一部手機可以上下網,冇嘢講就對住個電話。啲俾面派對,出到嚟食 ...

講得岩,招呼都廢事打

珍珠宮

唔好串返轉頭
直情委屈啲,落啲嘴頭抑屈下告你c6枕頭狀!兩個人質都係你手上,怕佢有牙?

次次見到佢地都眼濕濕粒聲匿廁所,等佢哋知道衰!以退為進

別墅

happydayyy 發表於 21-9-12 00:42
我爸爸入醫院第二日,即使我地話我地要去醫院,6299堅持要上我屋企睇孫,話我同老公唔喺屋企都唔緊要㗎,佢 ...

你都好忍得下,其實你欠左一團火,積埋積埋就爆發

水晶宮

grace@@ 發表於 21-10-3 17:40
你老公揾好多?

就係搵得不多先火滾。開支大。都已經難儲錢。仲要佢家人咁,成日開口埋口有大食大。

大宅

Astra00 發表於 21-11-23 21:27
就係搵得不多先火滾。開支大。都已經難儲錢。仲要佢家人咁,成日開口埋口有大食大。
...

佢哋迫你老公埋單,你下次出門前收埋你老公個銀包,幫口話你老公冇帶銀包,示意叫侍應俾其他人埋單。佢哋都唔怕醜,你都唔使客氣(emoji)(emoji)

水晶宮

grace@@ 發表於 21-11-23 22:01
佢哋迫你老公埋單,你下次出門前收埋你老公個銀包,幫口話你老公冇帶銀包,示意叫侍應俾其他人埋單。佢哋 ...

而家不會啦。多謝疫症及我同老公撕破臉罵醒佢。而家一年大時大節咁樣團聚食飯機會不多。多數係各有各食。同埋而家就算被逼團聚都係在奶奶屋度食。話之佢。我絕對學佢哋咁大家二手手空空上去。咩呀,你係點我咪係點囉。買野上去都轉頭益毒姑架啦。慳返。

大宅

Mik0ka_1020 發表於 21-9-18 01:20
我同你有啲近似

我開刀生完兩星期,因為某啲原因99上黎狂鬧我,再加埋老公呀哥鬧鬧鬧都算,我老公竟然出 ...

猪隊友吾幫你,無計喎
我都是

大宅

回覆 happydayyy 的帖子

其實你當佢冇到就得啦,有時佢地串你,你扮聽唔到,佢地會激死。
我而家係當男家透明,基本上同枱都唔會講野,食完夾番份就算,費事俾人話我呢個女人唔夾錢。連稱呼都係講hi,費事又俾人話我叫佢亞媽/奶奶,叫老曬搞到佢工都冇埋俾人炒。

水晶宮

sybb2014 發表於 21-11-27 13:44
回覆 happydayyy 的帖子

其實你當佢冇到就得啦,有時佢地串你,你扮聽唔到,佢地會激死。

我同你差唔多做法,yeah.當搭枱食飯交個人做紙版人算。

大宅

回覆 Astra00 的帖子

紙版人都唔易做呀,要俾錢又要聽佢地講有幾巴閉,有錢買名牌用最新手機,但又冇錢食飯。最搞笑係成日要影相話俾人聽一家人有幾幸福,只要唔配合就話你係8婆。

水晶宮

sybb2014 發表於 21-11-27 17:32

紙版人都唔易做呀,要俾錢又要聽佢地講有幾巴閉,有錢買名牌用最新手機,但又冇錢食 ...

係呀,又係一模一樣囉,即毒姑,又係有錢豪飲豪食自己,一出嚟食飯又扮窮不想夾錢。你放心啦,依家出嚟夾錢食飯嗰啲,我哋都推得就推,學佢咁做法。我直程都費事買野去6299度添。慳番。

珍珠宮

anjaco 發表於 21-9-29 09:20
我老豆都係好搞笑。不過我知佢無心所以我都無擺心度。我生左唔夠一星期居然問我,你減肥成功未。 :badfeel ...

我以前都係咁咖,同你一樣佢地都係口賤既人,加上你覺得c6太重要啦,你太為佢諗,你唔出聲係唔想佢難做,其實你更加要捍衛你自己,保護自己,唔好諗住個男人會幫你,記住佢地先係一家人,你係佢地眼中只係外人,所以有咩唔怕講唔滿意就出聲要大聲d,再唔係全程黑面野就照食駛理佢,食飽就閃煮少餐,最好有剩就打包返屋企,第日唔駛煮

水晶宮

BREADWING 發表於 21-11-29 17:34
我以前都係咁咖,同你一樣佢地都係口賤既人,加上你覺得c6太重要啦,你太為佢諗,你唔出聲係唔想佢難做, ...

同意。反而做到咁出面,佢哋都仲忌下你。樣樣忍埋,佢哋只會覺得不介意。

我都係咁心態,有得食就食,煮少餐。

大宅

我都覺得係,而家我唔會理佢地感受😅平時又當我冇到,過時過節喜慶呀,又突然認番我係一家人

水晶宮

sybb2014 發表於 21-12-10 04:48

我都覺得係,而家我唔會理佢地感受😅平時又當我冇到,過時過節喜慶呀,又突然 ...

佢哋只係在你老公面前「扮」對你好。不是真心。我當自己紙板人,我連戲都費事交,禮物一律不會比。保護自己銀包。佢哋都係咁對我啦。

大宅

睇你回覆好正,講得好啱呀。係c6面前成日話對亞嫂幾好,係亞嫂衰,唔理男家。

首頁

尾頁

跳至