夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 bonbonchiu 的帖子

你太直,決定分開、打算點做,絕對不應講俾C6知。佢講得出唔會分半層樓俾你,又唔道歉,唔挽留,你就知道呢個人冇良心。立即搵律師諮詢,由律師代表你同呢個賤人傾,大約都係萬幾蚊。如果有需要,仲可以申請法援。我之前都講過,你唔為自己,都為個仔。你只是取回法律和婚姻賦予你的權益。

別墅

真係好過份,佢自己做錯,第一件事係同你講錢,仲咁無理,真心寒,樓主當自己得到重生,咁既人真係徹底地壞

子爵府

牛年勳章

樓主就算你點樣絕望同死心都建議你吸取下呢度啲JM嘅建議, 你條死佬見你咁順攤, 可能同個賤女人開心分享話原來咁易將你搞掂

大宅

回覆樓主:

呢個男人真係好賤 無情都要有義 咁樣對一個女人仔 睇到都好嬲 樓主 你要忍呀 佢就係想你搬走 要同佢鬥 搬果個係佢啦

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

bonbonchiu 發表於 22-1-5 22:58
點解男人可以咁賤!

我已選擇唔出聲,我將佢個枕頭再放出去廳,佢竟然沖入來話這兩晚都睡不好要入來睡。

佢係咪激動嘅人?
小心啲
不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

點解男人可以咁賤!

我已選擇唔出聲,我將佢個枕頭再放出去廳,佢竟然沖入來話這兩晚都睡不好要入來睡。

佢個心已經係果個女人到,你講咩佢都聽唔入耳,當局者迷。

如果你決定離婚,唔洗再同個垃圾傾,因為佢都唔想同你傾。聽大家講找律師保障自己,再同男家講一聲大概發生咩事。

我知道好痛,但事實佢已經變咗心,要向前看!你仲有個仔,家人會好心痛你!

cathngai    發表於 22-1-7 18:42

複式洋房

PIGPIG朱 發表於 22-1-3 21:13
食lunch都偷食,真係好難接受

無話難接受,訂1晚酒店響公司附近,通常返工前lunch time去同收工後去,有d公司free d既仲可以中間鼠出去玩,真係好抵玩。

珍珠宮

ACR824 發表於 22-1-7 15:40
無話難接受,訂1晚酒店響公司附近,通常返工前lunch time去同收工後去,有d公司free d既仲可以中間鼠出去玩 ...

訂埋酒店為左打個冷震

子爵府

佢個心都變左,你講咩佢都係話你錯架啦....
但你千其唔好心軟, 層樓你唔要,你個仔要架,
佢唔肯賣, 就叫佢分返市價一半比你,佢話無錢咩? 叫佢加按啦...
男人真係好衰,你記住你要幫個仔爭取返應得既錢, 唔通仲要益埋個小三咩?

你要振作呀, 最多咪搵律師, 爭返你同個仔應得既錢

cathngai    發表於 22-1-8 10:57

子爵府

其實對方老公都係受害者,
真係想叫你通知埋佢老公囉...

男爵府

樓主,你為何不聽3樓jm的建議?你太急於攤牌,解決不了問題、也另自己更加傷心難過。現在大家叫你儘快找律師、釘契,你有做嗎?
請不要再把他當成以前那個人,否則你只會一傷再傷!

cathngai    發表於 22-1-7 22:04

伯爵府

cherriesit 發表於 22-1-7 21:18
樓主,你為何不聽3樓jm的建議?你太急於攤牌,解決不了問題、也另自己更加傷心難過。現在大家叫你儘快找律 ...

講得啱
樓主,你C6已經變咗心, 仲賤到張問題推落你度, 唔值得你再留戀, 好好為自己同個仔打算, 快啲釘契, 越快越好,唔好畀機會去轉移資產。 若果我係你,我都會講比小3個C6知, 等佢唔使 矇在鼓裏, 佢C6都應該要作好準備, 以免小三把佢啲資產轉移, 到時佢真係人財兩失。

伯爵府

bonbonchiu 發表於 22-1-5 02:46
我刚轉工才一個月多! 這幾晚都睡不著,連食安眠药都唔得,眼光光! 但返工時精神很差,我同事都問我為何咁累 ...

我給妳一個抱抱
把渣男放棄,是精明的。
用想太多(emoji)
pm妳

大宅

點解男人可以咁賤!

我建議:
1)不要離婚!因為你冇物業,一定要霸主間屋先!除非你有錢每個月租屋或者買樓,又或者有屋企人安排你住!
2)想辦法send嗰啲相俾個小三老公!
3) 如果佢搬咗出去一路都唔返嚟,你就換鎖!唔好理佢咁多!
4)記住,如果佢唔肯俾贍養費,同埋俾返層樓啲錢你,千祈唔好離婚!唔好同錢作對!感情冇咗就要同佢講錢!

男爵府

陪月勳章

hkvcar 發表於 22-1-8 00:02
我建議:
1)不要離婚!因為你冇物業,一定要霸主間屋先!除非你有錢每個月租屋或者買樓,又或者有屋企人安排 ...

唔離婚、唔訂契,分分鐘俾賤男拎去加按同賣出去,又轉走曬啲錢,到時樓主真係乜都冇
經法律途徑追,也要漫長嘅歲月
仲嘥幾十萬律師費⋯

大宅

aryemyem 發表於 22-1-8 00:35
唔離婚、唔訂契,分分鐘俾賤男拎去加按同賣出去,又轉走曬啲錢,到時樓主真係乜都冇
經法律途徑追,也要漫 ...

用什麼原因可以釘佢契呢?

男爵府

點解男人可以咁賤!

樓主,看得出來你好有教養

希望你有可傾訴嘅渠道,朋友,家人或專業人士

先照顧好自己!再想之後怎樣做

是很難過,但一定會過的!

男爵府

hkvcar 發表於 22-1-8 01:09
用什麼原因可以釘佢契呢?

離婚court case已經可以釘契

民房

點解男人可以咁賤!

你要振作,加油!

珍珠宮

回覆 bonbonchiu 的帖子

唔到佢話分唔分,為個仔錢一定要攞,好好收拾心情,唔好再為個賤男難過,加油

首頁

尾頁

跳至