自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

manman1118 發表於 22-1-13 22:23
痕身要照比筆數 話查清楚先會比返錢!你地係咪咁 希望黑仔年快過
...

渣打都係,條數照樣係度,嚇足成個月先查清楚唔關我事

珍珠宮

cccpo 發表於 22-1-14 15:10

我上個月渣打都俾人盜用左5千幾蚊,打上去即cut卡同俾新卡我,條數5千幾蚊有charge到落月結單度,但隔左一星期度渣打有退返款俾我,所以唔駛找呢條數,而渣打就話佢地要六至八星期再調查

男爵府

fanny590 發表於 22-1-14 15:21
我上個月渣打都俾人盜用左5千幾蚊,打上去即cut卡同俾新卡我,條數5千幾蚊有charge到落月結單度,但隔左一 ...

我情況差唔多,但職員話一日未查清楚,條數仲有機會係我自己揹,真係嚇足一個月先有結果

伯爵府

我上星期都係,瞓緊晏覺,個電話係咁有短訊響,之後銀行打嚟問我係咪響apple連買10單嘢,我話訓緊覺,冇買野,即時同我cut卡,叫我拎新卡時順便上去簽份野

男爵府

信 用 卡 被 盜 用 就 有 這 好 處 ,
有 客 服 即 時 聯 絡 到 即 時 查 ,如 其 他 付 款 形 式 香 港 無 客 服即 時 聯 絡 只 靠 電 郵 等 聯 絡 ,隔 了 一 層 ,更 加 難 追 究 處 理

珍珠宮

真係要cut card

大宅

cccpo 發表於 22-1-14 15:10

其實建行都係咁,我見到條數係到,cs話要等保安部查左先會再聯絡我……..我朋友叫我報埋警比埋報案編號銀行……我岩岩都網上報左警再send埋email比銀行

侯爵府

2024勳章

pflwall 發表於 22-1-13 15:03
中午吃飯時, 星x無啦啦打俾我, 話我有幾單可疑交易, 問我有沒有碌過卡, 我一頭冒水, 佢講果幾間店我都沒有 ...

好彩銀行主動打俾你

珍珠宮

pflwall 發表於 22-1-13 15:29
有SMS的, 只係呢幾單俾盜都沒SMS

我都係星展, 網上買嘢先有sms。

實卡消費未收過 sms 通知

男爵府

回覆樓主:

5人疑串通銀行職員凍結戶口匯走款項被捕。

警方今日(16日)表示,於本月14日拘捕4男1女,涉嫌串謀詐騙、洗黑錢及行使虛假文書,被捕人年齡介乎31至60歲,詐騙金額高達1,400萬。

琥珀宮

irisf 發表於 22-1-14 15:51
信 用 卡 被 盜 用 就 有 這 好 處 ,
有 客 服 即 時 聯 絡 到 即 時 查 ,如 其 他 付 款 形 式 香 港 無 ...

信用卡仲有VISA , MASTERCARD 等公司條文保障持卡人,發卡機構(即銀行)必須遵重

子爵府

我被盜過一次之後就冇再用信用卡,轉左用預付信用卡。

珍珠宮

areyouangry 發表於 22-1-16 18:14
我被盜過一次之後就冇再用信用卡,轉左用預付信用卡。

有冇分儲?

子爵府

大姑娘 發表於 22-1-17 03:03
有冇分儲?

大宅

回覆 pflwall 的帖子

好猖狂呀><

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章

今日睇網上戶口, 見到條數仍未out出來, 好"銀"眼
打去card centre, 話保安部要2-3星期時間去調查, CS話無問題, 但我仍然好擔心啊

瑪瑙宮

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

星x

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

fanny590 發表於 22-1-14 15:21
我上個月渣打都俾人盜用左5千幾蚊,打上去即cut卡同俾新卡我,條數5千幾蚊有charge到落月結單度,但隔左一 ...

我渣打信用卡都俾人盜用,俾我發現咗, 早前打左去渣打cut card
今日渣打send左短訊俾我:

渣打香港:有關您的信用卡(尾數xxxx)提出1項的爭議交易HKD982.09 (總數), 現已作出相關暫時退款,金額將顯示在您的來月月結單內。我們會致函商户銀行跟進相關爭議交易, 調查需時約8-12 星期。 如收悉後,我們將轉告相關調查情況。倘若上述索償行動不被商户銀行接納,或最終確認為閣下授權的交易, 我們將重新記賬相關交易金額作結算。 查詢請電 (辦公時間) 3408xxxx (職員名稱 Pxxxx )。(檔案編號: 134xxx)

咁係咪如果”保誠”唔肯認,咁呢筆錢要我找呀?

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

pflwall 發表於 22-1-13 15:03
中午吃飯時, 星x無啦啦打俾我, 話我有幾單可疑交易, 問我有沒有碌過卡, 我一頭冒水, 佢講果幾間店我都沒有 ...
有通知咪好

首頁

尾頁

跳至