自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

雖然之前睇東張,唔認同阿媽嘅行為同決定,但小朋友自己真係好樂觀,冇事嘅時候,好開心嘅笑容,好活潑嘅跑跳,完全感受唔到佢受過咁多難關,知道康復嘅機會微,但真係好想好想有奇蹟發生係佢身上,加油啊!小Sheldon

男爵府

回覆樓主:

要好返機會真係好微,其實希望最後嘅時間,佢能夠玩能夠食也能夠訓,玩到攰就無痛苦甘走,呢個已係最好結果

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

KittyMelody1 發表於 22-1-20 17:31
有個事實可能你忽視左,癌症既治療路 係無比痛苦,治好而終生唔復發既機會可以話比渺茫中更渺茫,既然咁痛 ...

我曾經都係醫護,亦係做人媽媽。所以我先話作為父母,要做任何嘅決定都係唔易,選擇醫或唔醫...好難可以好理性那個決定先係啱或正確,又或者點做先真正為孩子好。

公爵府

ylang_123 發表於 22-1-20 18:20
要好返機會真係好微,其實希望最後嘅時間,佢能夠玩能夠食也能夠訓,玩到攰就無痛苦甘走,呢個已係最好結果 ...

係,希望佢係無痛苦下離開,佢真係好可愛好乖,父母一定非常傷心悲痛點捨得自己仔女離開

伯爵府

依個情況只可以繼續祝福

珍珠宮

KittyMelody1 發表於 22-1-20 13:42
現實D 講,跟本無可能醫得好,俾我會讓小朋友舒服地離開,而唔係不停做白老鼠

...

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

Angelice-BeBe 發表於 22-1-20 18:48
我曾經都係醫護,亦係做人媽媽。所以我先話作為父母,要做任何嘅決定都係唔易,選擇醫或唔醫...好難可以好 ...

同意。
而且當局者迷,當自己陷入呢啲兩難既困局,唔係人人都可以咁清醒,跳出黎睇件事。
Nothing is prefect in this world. We all are perfectly imperfect.

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

spikenard 發表於 22-1-20 13:57
最慘係呢個病你唔理佢都唔得,會痛。要舒服地離開係無可能。
所以我覺得安樂死係有需要的,可惜香港唔合法
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

KittyMelody1 發表於 22-1-20 13:42
現實D 講,跟本無可能醫得好,俾我會讓小朋友舒服地離開,而唔係不停做白老鼠

...
其實都係㗎
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

回覆樓主:

嘩 咁多人事後孔明 佩服

珍珠宮

2024年龍年勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

無論點決定對父母都係艱難,哪怕只有少少機會都會試 將心比己,如果是自己仔女,未必會咁勇敢去面對吧?

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

點解個阿媽揀去西班牙醫? 返香港要隔離, 即係只能留響當地醫?

子爵府

重新國民 發表於 22-1-20 18:03
雖然之前睇東張,唔認同阿媽嘅行為同決定,但小朋友自己真係好樂觀,冇事嘅時候,好開心嘅笑容,好活潑嘅跑 ...

祝福佢身體健康,平安大吉

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

回覆樓主:

願有奇蹟發生

寶石宮

回覆樓主:

見到佢嘅疤痕,真係好心傷

男爵府

希望快D 返香港醫

複式洋房

回覆樓主:

大宅

祝福小朋友

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

睇到啲疤,真係好肉赤
唔知講咩好,做父母要做決定真係好難。

大宅

blackgarlic 發表於 22-1-20 22:05
點解個阿媽揀去西班牙醫? 返香港要隔離, 即係只能留響當地醫?

因為香港現有嘅治療方法係醫唔到佢嘅病,香港醫生話外國有隻新藥醫到,所以香港幫佢聯絡歐洲嗰邊試新藥

首頁

尾頁

跳至