自由講場

跳至

首頁
12345...26

尾頁

男爵府

大力神 發表於 22-1-27 22:58
我仔就糸03年,佢話我知,佢都好嬲,我更加,本來好喜歡聲夢,現對佢超反感 ...

我個仔02,自從疫情以來,C6好感性話個仔出世要面對xx,成年又要面對新冠,所以佢對個仔冇乜要求,只要唔好做壞。因為個仔,所以聽到真係好反感。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

littlesister 發表於 22-1-27 23:09
口不擇言,而家係公眾人物,唔可以咩都隨口講架啦,道謙啦撐唔到

係,就算係口快快冇心講,都一定要出嚟道歉

子爵府

回覆樓主:

其實佢係乜嘢人嚟㗎?

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆樓主:

「死剩種」係貶意詞,正常都唔會出口啦

子爵府

佢個腦生係屎忽度呀, 識吾識咩叫尊重?名校出身~
本來對佢印象唔差,衣家立即改觀了~

珍珠宮

Archie 中文水平好差? 知唔知呢3 個字點解 ?

琥珀宮

終極熊貓 發表於 22-1-27 22:49
死淨種同岀生率低係兩回事

呢3個字唔應該出街,有口德嘅人都唔會講

大宅

回覆樓主:

講笑?拎呢啲嚟講笑?居然有咁既諗法佢思想好有問題
死剩種可以係咩人先會講得出口?

大宅

https://youtu.be/BnEn8hWrCr8

5:19真係咁講

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

又一個低能仔
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

伯爵府

正常人根本冇場境可能講得出口。佢以為係打機喺條街任意打人殺人?

男爵府

似係一朝得志....語無論次

完全唔尊重人

沙士個年香港好慘, 攞嚟講笑

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

點解講啲咁既野

珍珠宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

乜連登仔一直都希留意聲夢學員架咩?咁都睇到?

反而我真係完全唔知添!

公爵府

2024勳章

sasa@uk 發表於 22-1-27 23:16

佢喇沙, hku 畢業, 差極有個譜啦

珍珠宮

mandy952 發表於 22-1-27 23:17
呢3個字唔應該出街,有口德嘅人都唔會講

無錯,但仲有人嘗試為佢掩釋呢下先好野

Campenella    發表於 22-1-29 04:34

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

終極熊貓 發表於 22-1-27 23:27
無錯,但仲有人嘗試為佢掩釋呢下先好野

企圖轉移視線

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

sasa@uk 發表於 22-1-27 23:16
喇沙仔中文點會差呀
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

子爵府

bigbigwing 發表於 22-1-27 23:11
死剩種呢3個字真係唔可以隨便講,好陰質㗎,仲要攞沙士開玩笑,廿幾歲人,有冇腦㗎
...

同意,呢3個字係咒駡嘅說話,點熟都唔可以拎嚟講笑

琥珀宮

畀面勳章

qq媽媽咪 發表於 22-1-27 23:12
係,就算係口快快冇心講,都一定要出嚟道歉

後生仔圍內吹水講咩都唔奇,未必係有惡意,但身為公眾人物,講野就要三思,唔可以好似以前咁咩都講得,既然做錯左,有錯就要認,打就要企定,點兜都兜唔到

首頁
12345...26

尾頁

跳至