自由講場

跳至

首頁
12345...12

尾頁

男爵府

cattz288 發表於 22-2-18 10:50
咁可以book林士德

葵涌爆到咁唔想去個邊事實係有人係想打復,總會方便到一d人又不便到另一d人

男爵府

2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章

科興好多診所都有,家人book左打

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我卜第三針, 都要跨去新界區先卜到
經過商場診所, 3間有得打都排長龍

象牙宮

rebeccalin 發表於 22-2-18 10:42
係好多私家診所有科興打,但每間得嗰十幾二十支針的限量供應,三更半夜去排隊都未必排到囉
...

去集團或咪多針囉!未爆疫前私人掛牌果d衰到要人排隊,一係要睇過佢係佢客人先打針 我之前都係帶奶奶去集團診所打

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

katherine418 發表於 22-2-18 10:41
我住荃灣想打復呀復好少地方有得打,科興好多診所都有得打

復得醫院有因為低溫冷凍
科興反而好多診所有
不過要俾錢

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

littlefunpig 發表於 22-2-18 10:55
復得醫院有因為低溫冷凍
科興反而好多診所有
不過要俾錢

點解要比錢?
放下自在

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

selinako^^ 發表於 22-2-18 10:52
tks
我想打科興
想搵定第三針...雖然未到期

我第三針係診所打, 有D診所可以電話預約第二日去打, 唔駛一早去排隊
天朗氣清

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

無話可說 發表於 22-2-18 10:54
去集團或咪多針囉!未爆疫前私人掛牌果d衰到要人排隊,一係要睇過佢係佢客人先打針 我之前都係 ...

去集團呀,咪排隊囉!
放下自在

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

港大疫苗中心講咗安排什麼疫苗未? 梁教授肯定要求復

象牙宮

katherine418 發表於 22-2-18 10:53
葵涌爆到咁唔想去個邊事實係有人係想打復,總會方便到一d人又不便到另一d人
...

咁又係,咁加左荃灣fit晒你 咁小朋友打針未?
放下自在

象牙宮

Horsebbj 發表於 22-2-18 10:59
港大疫苗中心講咗安排什麼疫苗未? 梁教授肯定要求復

放下自在

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

ddkaka 發表於 22-2-18 10:36
葵涌邨中招者個list 大部份都係打咗復必泰

純睇數係
但要睇下打既人年紀、係咪成日周圍去
我自己覺得打科興比較多老人家主婦
少啲出所以少啲機會感染
咁去比較先有意義

同埋打邊隻針都唔係會唔中
只係降低重症感染後既症狀
不過政府無公佈呢啲數據

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

ddkaka 發表於 22-2-18 10:36
葵涌邨中招者個list 大部份都係打咗復必泰
真的嗎?哪裡可以看到這方面的資料?我打咗兩針科興,正考慮第三針打邊隻好。

男爵府

cattz288 發表於 22-2-18 10:59
咁又係,咁加左荃灣fit晒你 咁小朋友打針未?

未呀一個兩個月大一個未夠5歲,多謝關心每個人都有自己選擇權利

翡翠宮

ernbe 發表於 22-2-18 10:36
2位係幾多歲?

原post無透露呀媽幾歲
仔就好似係17歲
後生但只打左2針復
呀媽係打左3針科,仲要岩岩打完個幾星期
抗體理應好高

水晶宮

sisilee321 發表於 22-2-18 10:36
住天水圍老人家山長水遠出去打針

元朗長者中心今個月有得打, 老人家去長者中心應該近d, 我爸爸排唔到診所第2針, 之後佢去九龍某長者中心, 唔駛預約同排咁耐。

翡翠宮

cattz288 發表於 22-2-18 10:56
點解要比錢?

自己診所打要俾錢
私家麻

侯爵府

唔好淨係睇開咩中心,其實診所都有得打,睇返接種率,之前都係每日4-5萬人打,但宜家上到去每日9萬針,咁多人打都值得開心嘅,我身邊都聽到人想打但未搵到地方打,開得越多越好啦
我沒有很多朋友, 但有你們就足夠~~~我沒有很多錢,但我所擁有的東西已經比別人多~~~我沒有很多老公, 但有一個把我寵壞就已經足夠

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

cattz288 發表於 22-2-18 10:59

估中

珍珠宮

chuck_bass 發表於 22-2-18 10:35
科興保護力無咁好囉
科興保護力吾好只係得香港班磚家講,仲要係姓許果個不斷重覆。如果真係咁吾掂,世衛同都吾會認可,況且普通市民,又吾係日日同病毒量高既病人一齊,要咁勁做乜?況者效力越強勁,對身體傷害機會越大。

首頁
12345...12

尾頁

跳至