自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

珍珠宮

moonlight9198 發表於 22-2-23 18:25
今日網上見到,你去佢地facebook網站睇睇。

賣曬啦

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

tearycow 發表於 22-2-23 16:11
最平$40-45一劑都有
貴起上黎要過百

價錢唔係問題,最重要係準唔准確,
網上留言,發現唔係好準。

珍珠宮

貴起上黎要過百

日本城政府承認

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

ychan^ 發表於 22-2-23 18:29
親人醫院做每朝早做完rapid test陰性就返工,佢用醫院比佢隻rapid test出現2條線,測了2盒都一樣2條。咁佢 ...

禁止訪問

侯爵府

2024年龍年勳章

Glau 發表於 22-2-23 17:06
歐盟2019冠狀病毒病快速抗原測試通用名單
https://www.coronavirus.gov.hk/rat/chi/rat.html

謝謝分享,連結名單很有用我都check咗喺樓上燕窩莊嘅$39都係歐盟合格

子爵府

歐盟認證清單https://covid-19-diagnostics.jrc.ec.europa.eu/devices?device_id=&manufacturer=&text_name=&marking=Yes&method=&rapid_diag=&target_type=6&search_method=AND#form_content
出街買都增加感染風險,可以網上買$20~$30,
price.com 可以搵五星級商戶買較有保障,
https://www.price.com.hk/search.php?m=E&q=%E5%BF%AB%E9%80%9F%E6%B8%AC%E8%A9%A6&sort=3
或者hktvmall標有優良信譽店的賣家應該都冇問題,
https://www.hktvmall.com/hktv/zh/search_a?keyword=%E5%BF%AB%E9%80%9F%E6%B8%AC%E8%A9%A6&sort=hktvProductSellingPriceAsc
早期我買$50-$80都貴左,不過當時供應緊張

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

剛剛收到資訊 :

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

親人醫院做每朝早做完rapid test陰性就返工,佢用醫院比佢隻 ...

咁真係除咗核酸測試先準確

禁止訪問

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

大力大力 發表於 22-2-23 17:12
今日特賣城外邊成幾十人排隊、有人買6000幾蚊、好多人都千千聲買、好似唔使錢咁。
...

或者人哋要幫全公司入貨呢!之前撲口罩我家人都要咁撲,老闆仲多多嘢講話辦事不力,痴痴地

侯爵府

貴起上黎要過百

深水埗19 蚊,所以睇你信唔信

子爵府

cattz288 發表於 22-2-23 18:39
咁即係唔得喎

唔好依賴1隻牌子,買兩隻以上不同牌子。

用以下報告做參考啦,你用Manufacturer或ref no check下 個 靈敏度去決定買邊隻。不過便利妥令我失望

https://www.pei.de/SharedDocs/Downloads/EN/newsroom-en/dossiers/evaluation-sars-cov2-antigen-tests-overview.pdf?__blob=publicationFile&v=75

水晶宮

貴起上黎要過百

質素仲參差,歐洲嗰邊有個報告。好嘅中國牌子香港都唔覺有。
欲知前世因  今生受的是  欲知來世果  今生作的是
是故莫以善小而不為, 莫以惡小而為之
Karma - What you put out into the world comes back to you.
How you live you life determines what kind of life you will have.

男爵府

wtcys 發表於 22-2-23 17:33
我只買了五支華大看門口, 每支$7x。昨天聽林鄭講全民檢測時會派些快測包比市民,我唔介意等下。
...

我屋企有10支看門口,一星期我要返3日工,我怕等唔到全民檢測已中招,所以買多啲喺屋企

珍珠宮

wsyggk 發表於 22-2-23 19:15
質素仲參差,歐洲嗰邊有個報告。好嘅中國牌子香港都唔覺有。

因為Omicron最早係外國全面引爆,海外市場係大客,有大量需求。

子爵府

maymay220hk 發表於 22-2-23 18:58
咁真係除咗核酸測試先準確

但而家政府結果報告滯後,有朋友過咗7天今天第8天還未收到報告

大宅

2024年龍年勳章

同口罩一樣...成本好低...但大家一齊搶果時就好貴...

01報導...最平$19果枝...原來都有歐盟認証...本小利大既生意...

侯爵府

親人醫院做每朝早做完rapid test陰性就返工,佢用醫院比佢隻 ...

陽性先有兩條線
佢小朋友好彩
唔係covid

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

ychan^ 發表於 22-2-23 19:13

唔好依賴1隻牌子,買兩隻以上不同牌子。

我買個款係個表到show 出黎係全100%
好驚訝

反而雅培好差喎64%

首頁
12345...6

尾頁

跳至